ORLIĆI OTPUTOVALI NA EP: Verujemo u svoj kvalitet

S. R.

16. 06. 2022. u 22:28

U POHOD po još jedan istorijski uspeh. Omladinska reprezentacija Srbije pokušaće da ponovi podvig pulena Ljubinka Drulovića koji su 2013. u Litvaniji podigli pehar.

ОРЛИЋИ ОТПУТОВАЛИ НА ЕП: Верујемо у свој квалитет

FOTO: FSS

Igrači do 19 godina u ranim jutarnjim satima otputovali su za Beč, a zatim su autobusom stigli do Slovačke i mesta Vihnje, koje će biti baza "orlića".

Izabranici Aleksandra Jovića na Evropskom prvenstvu, (18. jun - 1. jul) igraće u grupi B sa Izraelom 19. juna (17.30), potom tri dana kasnije sledi Engleska (20.00), dok će poslednji megdan u grupnoj fazi podeliti sa Austrijom (20.00).

Šampionat Starog kontinenta ima još jedan važan značaj, prolazak u polufinale garantuje sigurno učešće na Svetskom prvenstvu sledeće godine u Indoneziji.

- Uradili smo već dosta lepih stvari, ali možemo da ostvarimo još mnogo. Na dobrom smo putu, imamo dovoljno motiva da napravimo nešto veliko. Moramo da ostanemo skromni i stabilni. Na taj način smo prišli i mečevima u Holandiji i uspeli da dođemo do prvog mesta - rekao je Jović za sajt FSS.

Poslednja faza kvalifikacija za Srbiju završila se tek pre desetak dana, a na mini-turniru odlazak na EP izboren je na osnovu manjeg broja žutih kartona od Ukrajine.

- Nismo imali mnogo vremena da se odmorimo od teških utakmica u Holandiji, jer nam sledi još veća avantura i izazov. Iskoristili smo prethodnih nekoliko dana da se dobro oporavimo na fizičkom i mentalnom planu, pripremimo za ovo što nas očekuje u Slovačkoj. Učinićemo sve da budemo maksimalno spremni za meč protiv Izraela - istakao je trener igrača do 19 godina.

Osim plavo-belih, "orliće", očekuju i utakmice protiv Engleske i Austrije, a selektor i igrači poručuju da će pružiti maksimum.

- Svakom rivalu poklanjamo pažnju, ali pre svega gledamo sebe i verujemo u sebe i kvalitet koji imamo - zaključio je Jović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ U PROBLEMU: Ako ne zaigra na ovim turnirima, uslediće kazna