"PRVO SRBIJA, PA ONDA ODMOR": Filip Kostić stisnuo zube i javio se Piksiju

Tanjug

31. 05. 2022. u 11:51

Kad je reprezentacija Srbije u pitanju, nikakav umor ne dolazi u obzir. Stisnuću zube i pružiti maksimum u naredne četiri utakmice, a onda idem na zasluženi odmor, izjavio je srpski fudbaler Filip Kostić uoči starta Lige nacija.

ПРВО СРБИЈА, ПА ОНДА ОДМОР: Филип Костић стиснуо зубе и јавио се Пиксију

FOTO: M. Vukadinović

Srbija na startu Lige nacija u četvrtak uveče dočekuje Norvešku, tri dana kasnije na stadionu "Rajko Mitić" sledi duel sa Slovenijom, a potom dva gostovanja - u Stokholmu protiv Švedske 9. juna i u Ljubljani sa Slovenijom 12. juna.

- Ovo je dobra prilika da još više uigramo sve linije tima i da selektor pronađe idealnih 11 za mečeve na Svetskom prvenstvu protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske. Norvešku poznajemo iz onog baraža za Evropsko prvenstvo, znamo šta su im mane i vrline, neće nam biti nimalo lako. Jedno je sigurno, Srbija neće odustati od napadačkog fudbala, a moj glavni zadatak biće da "hranim" loptama naše najisturenije igrače - rekao je Kostić na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Dopada mi se ta uloga jer i u klubu igramo u sličnoj formaciji. Ovo je bila moja najuspešnija sezona u karijeri, jako teška i naporna, ali se isplatilo, dodao je fudbaler Ajtnrahta, koji je sa nemačkim klubom osvojio Ligu Evrope i koji je izabran za najboljeg igrača takmičenja.

- Uz adekvatan rad i dobru atmosferu, rezultat dođe sam po sebi. Bio sam u Kragujevcu i pratio utakmicu Radničkog u baražu za Superligu, volim taj klub jer mi je mnogo pružio na početku karijere. Nisam zadovoljan kako su odigrali, ali je najvažnije da su ostali u elitnom rangu. Što se tiče raspoloženja javnosti, oseća se da smo igrama i kvalifikacijama i plasmanom na Svetsko prvenstvo vratili veru u srpsku reprezentaciju. Publika je jako važan faktor u borbi za bodove i pozivam ih da nas podrže u mečevima protiv Norveške i Slovenije - poručio je Kostić.

Sjajnu sezonu imao je i Saša Lukić, jedan od najboljih fudbalera italijanskog Torina minule sezone.

- Jedva smo čekali da se okupimo, pošto u poslednjih godinu dana vlada sjajna atmosfera u reprezentaciji svima nam je zadovoljstvo da nosimo dres sa državnim grbom. Liga nacija je ozbiljno takmičenje i idemo na prvo mesto. Srbija mora da postavlja sebi visoke ciljeve i da pokazuje što lepši fudbal. Daćemo sve od sebe da odigramo što bolje. Norveška je ozbiljna reprezentacija, pobedili smo ih na njihovom terenu u baražu za Evropsko prvenstvo, imaju sjajne pojedince o kojima ne treba trošiti reči. Ipak, sve zavisi od nas, mi se pitamo šta će biti na terenu, kao što je bilo i tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo - rekao je Lukić.

Od prvog dana idemo u svakoj utakmici na pobedu, tako će biti i sada. Ako budemo na nivou kao u Lisabonu, neće biti problema, naglasio je Lukić.

- Zašto da menjamo napadački stil kad nam ide dobro. Selektor je pozvao 30 igrača, biće dosta rotacija. Svi zaslužuju da budu na spisku i spremni su da pomognu reprezentaciji da dođe do maksimalnog učinka u prva četiri meča. Do Svetskog prvenstva ima još dosta vremena, možda je bilo bolje da se završni turnir igrao u junu. Imamo puno igrača koji su završili sezone na najbolji mogući način i nalaze se u vrhunskoj formi, ali moramo da se fokusiramo na ovo što nas očekuje u Ligi nacija i da nastavimo da gradimo pozitivnu atmosferu unutar i oko reprezentacije. Ova generacija je svesna da može da napravi nešto veliko u Kataru - poručio je Lukić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja