PIKSI O VLAHOVIĆU: Trebalo je da ostane u Firenci da bi igrao za reprezentaciju

Novosti online

30. 05. 2022. u 12:29

Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, održao je konferenciju za novinare u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, pred mečeve „B” divizije Lige nacija.

ПИКСИ О ВЛАХОВИЋУ: Требало је да остане у Фиренци да би играо за репрезентацију

Foto: Tanjug

Srbija će u narednom periodu igrati čak četiri meča Lige nacija, najpre na stadionu „Rajko Mitić” protiv Norveške 2. juna, tri dana kasnije na istom mestu ugostiće Sloveniju, potom slede gostovanja Švedskoj (9. jun) i Sloveniji (12. jun). 

– Što se tiče fizičke spremnosti, učinićemo sve što je u našoj moći da budu na nivou za naredne četiri utakmice koje nas čekaju. Za vašu informaciju, većina njih je proteklih dana dolazila da trenira ovde u Pazovi – pohvalio je reprezentativce Stojković na početku izlaganja.  

VIVO I FSS POTPISALI UGOVOR O PARTNERSTVU

Fudbalski savez Srbije potpisao je ugovor o partnerstvu sa Kompanijom vivo koja je postala zvanični pametni telefon naše organizacije. Vivo će kroz ovu saradnju pružiti podršku reprezentaciji Srbije u toku narednog perioda, uključujući Svetsko prvenstvo u Kataru, kao i druge dolazeće projekte.

- Ponosni smo što ćemo kroz ovu saradnju imati zadovoljstvo da podržimo fudbalsku reprezentaciju Srbije u narednom periodu. Ovo je poseban dan za nas. Čast nam je što potpisujemo delimo strast sa fudbalom sa navijačima širom Srbije. Sa druge strane, proslavljamo prvu godišnjicu poslovanja u Srbiji. Kako je jedna od glavnih stavki kojom se vodimo u našoj Kompaniji ’rađanje pravih vrednosti na pravi način’, čast nam je da budemo podrška fudbalu u Srbiji i da zajedničkim snagama, kao jedan tim, izađemo na teren. Želimo da u nove pobede uplovimo sa istom strašću kojom fudbaleri započinju utakmice i izuzetno smo ponosni što nas je Fudbalski savez Srbije prepoznao kao snažnog partnera – izjavio je Mark Čen direktor regionalnog predstavništva Kompanije Vivo

Da si su igrači zasićeni posle napornih sezona? 

– To su sve profesionalci, motivacije im neće nedostajati.  

Selektor je lakonski odgovorio na pitanje da li je kombinovao tim za predstojeće susrete u Ligi nacija. 

– Svi igrači koji su pozvani su veliki profesionalci, imaju kvalitet i da ih ne cenim ne bi bili pozvani.

Šta se tačno dešava sa Dušanom Vlahovićem? Nije bio ni na prošlom okupljanju, tačnije otkako je prešao u Juventus? 

– Izgleda da je trebalo da ostane u Fiorentini da bi igrao za reprezentaciju (smeh). Bio sam u kontaktu sa lekarima iz njegovog kluba, ima problem sa bolovima u preponama. Zbog toga nije tu – pojasnio je Stojković.  

Pozvali ste Đorđa Jovanovića i Strahinju Erakovića, znači li to da ste promenili mišljenje o domaćem prvenstvu? 

– Moram prvo da kažem da smo imali veliki peh sa Urošem Spajićem, koji se povredio, zbog čega nam je izuzetno žao. Kako sada nismo mogli da računamo na njega, odlučio sam da pozovem Mašovića i Erakovića da ih vidimo. Strahinja već duže vreme igra na visokom nivou, zbog čega je sad kad se otvorila mogućnost zaslužio poziv. Vidite koliko je važno ono pravilo u Super ligi da mladi igrači moraju da igraju. Imam utisak da nije tog pravila, da ne bi dobio minutažu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024