"GLEDAĆETE SRBIJU NA NAJBOLJI MOGUĆI NAČIN": Selektor pričao o predstojećim mečevima u Ligi nacija

Novosti online

30. 05. 2022. u 12:40

SELEKTOR Srbije Dragan Stojković Piksi izašao je pred novinare uoči početka novog izdanja Lige nacija.

ГЛЕДАЋЕТЕ СРБИЈУ НА НАЈБОЉИ МОГУЋИ НАЧИН: Селектор причао о предстојећим мечевима у Лиги нација

FOTO: FSS

"Orlovi" se ovog ponedeljka okupljaju za početak nove sezone Lige nacija. Srbija će igrati u Grupi 4 Lige B.

Srbija će 2. juna dočekati Norvešku, a 5. Sloveniju, u Beogradu, a potom gostuje Švedskoj 9. juna i Sloveniji 12. Četiri utakmice u deset dana.

- Igrači, a i mi, ovu LN shvatamo kao novo takmičenje, vrlo važno, koje može da donese novi benefit. Razmišljamo da budemo prvi u grupi i učinićemo sve da dođemo do njega. Vreme lepog slavlja je prošlo. Prošao je novembar, prošao je Lisabon, okrećemo novu stranicu i pripremamo se da što spremniji i kvalitetniji dočekamo ovo takmičenje. Ono nosi takmičarski duh, to je ono što nas zanima. Svaka pobeda se vrednuje i to je ono o čemu razmišljamo. Ja nikad nisam imao četiri utakmice u deset dana, ali moramo da se povinujemo programu. Nema mesta za bilo kakav alibi. Kako svima, tako i nama. Moramo biti pametni, da verujemo u sebe i da počnemo i završimo onako kako priželjkujemo - rekao je selektor Stojković.

O samoj igri rekao je:

- Gledaćete Srbiju na najbolji mogući način. Nema razloga da bi se bilo šta menjalo. Trudićemo se da budemo dominantni, da mi kontrolišemo utakmicu, da se mi pitamo na terenu. Imam uverenje da će biti tako, uz poštovanje prema svima. I Norveška i Slovenija i Švedska su ekipe za puno poštovanje i tako gledamo, ali najviše poštovanja imamo prema sebi. Neće biti lako, LN je jedan izazov, dobar izazov, a kada pričamo da je zagrevanje za Katar. Katar je za šest meseci. To je malo jača kvalifikacija. Kakvo crno zagrevanje. Ovo je takmičenje u kojem moraš biti dobar, kvalitetan da bi nastavio kontinuitet kakav želimo da imamo. Nije bitna jedna utkamica, bitna je svaka i stil fudbala koji želiš da pokažeš. A iz tog fudbala i da rezultat bude onakav kakav priželjkuješ, da ga zaslužiš.

Protivnici nisu naivni:

- I Norveška i Slovenija i Švedska su ekipe koje morate da shvatite maksimalno ozbiljno. Svaka ekipa imam svoj kvaltiet, ali i mane. Prognoze kažu da je Švedska glavni konkurent. Ja ne mislim tako, mislim da su sve tri podjednako važne i podjednako dobre. Nema težeg ili manje teškog protivnika. Svi su oni isti i bitno je kako Srbija istrči i igra i na taj segment smo pre svega fokusirani.

Efurija zbog Svetskog prvenstva odavno postoji.

Ne mogu da branim ljudima kako da razmišljaju, to je svojstveno nama. To je sport, ljudi priželjkuju da bude tako, da bude drugačije. I treba da postoji takva vrsta tenzije i dodatna odgovornost. A mi smo svesni toga. Što se tiče ekipe i lično mene i saradnika, čvrsto gazimo nogama po zemlji. Ne letimo niti pomišljamo da letimo. Idemo korak po korak, ima dovoljno vremena za Katar, da se prave analize i donose zaključci šta treba da uradimo, kako treba da uradimo i da li možemo da uradimo. Sada je glavna preokupacija Liga nacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)