SAVRŠENI NIJE IZDRŽAO! Žoze Morinjo se emotivno slomio posle osvajanja trofeja

Novosti online

26. 05. 2022. u 09:29

FUDBALERI Rome ostvarili su svoj cilj trijumfom u Tirani nad Fejenordom (1:0), osvojili su prvu evropsku titulu u istoriji kluba i njihov uspeh će ostati zauvek upamćen. Upamćen će biti i Žoze Morinjo, ali i njegova proslava trofeja.

САВРШЕНИ НИЈЕ ИЗДРЖАО! Жозе Морињо се емотивно сломио после освајања трофеја

Foto: AP

Morinjo je tokom slavlja raširio šaku i podigao je visoko, pa su odmah počele različite spekulacije oko značenja simbola koji je Portugalac pokazao.

Za "Posebnog" je ovo bila peta evropska titula, pa je on tako "utišao" kritičare i određene fudbalske analitičare koji su mu poručivali da je završio sa ozbiljnim fudbalom.

Žoze na kraju nije mogao ni suze da sakrije...

- Mnogo toga mi prolazi kroz glavu trenutno. U Rimu sam 11 meseci i odmah sam shvatio gde sam došao. Shvatio sam šta im ovo znači, čekali su na ovo… Kao što sam rekao momcima, u Torinu smo uradili šta smo morali kako bismo se kvalifikovali za Ligu Evrope. Ovo danas nije bio posao, ovo je bila istorija i mi smo je ispisali. Ovo ostaje u istoriji Rome, ali i u mojoj. Rečeno mi je da smo jedino ja, ser Aleks Ferguson i Đovani Trapatoni osvajali evropske trofeje u tri različite decenije. To čini da se osećam pomalo staro, ali je lepo za moju karijeru. Sada ću otići na odmor, sedeti na plaži i malo razmišljati o svemu ovome neko vreme - kazao je Morinjo posle osvajanja trofeja.

Foto: AP

 

Uz Đovanija Trapatonija, Žoze Morinjo je jedini trener u istoriji fudbala sa pet evropskih trofeja. Osvojio je dve Lige šampiona, po jedan Kup UEFA i Ligu Evrope i Ligu konferencije.

- Sjajna stvar u vezi sa mojoj karijerom je da su, izuzev Lige Evrope sa Mančester junajtedom, uspesi sa Portom, Interom i Romom zaista, zaista, zaista posebni. Jedna je stvar pobeđivati kada svi očekuju da to uradiš, kada ulažeš da bi osvajao, ali potpuno druga kada nešto ostane besmrtno. To je zaista poseban osećaj.

Prethodnih nedelja spekulisalo se o njegovom mogućem odlasku, pre svega u NJukasl, zbog čega je novinare zanimao Morinjov stav po tom pitanju.

- Ostajem, nema sumnje! Uprkos pojedinim glasinama, želim da ostanem u Romi. Moramo da vidimo šta naši vlasnici, koji su sjajni ljudi, žele da urade sledeće sezone, jer ovo jeste istorija, ali možemo da stvorimo snažan projekat sa iskrenim profesionalcima. Treba da sednemo zajedno i shvatimo koji je plan za sledeću sezonu - zaključio je Morinjo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Laserska hirurgija prostate - kada i kome se preporučuje?