SUKOB POLICIJE I "TORCIDE" RASPLAMSAO MRŽNJU: Zagrebačke registracije nebezbedne u Splitu na leto?

Novosti online

24. 05. 2022. u 10:00

NAKON neviđenog sukoba navijača Torcide i policije, na povratku Splićana posle utakmice sa zagrebačkim Dinamom, hrvatska javnost postavlja otvoreno pitanje: odakle takva mržnja između Zagreba i Splita.

СУКОБ ПОЛИЦИЈЕ И ТОРЦИДЕ РАСПЛАМСАО МРЖЊУ: Загребачке регистрације небезбедне у Сплиту на лето?

FOTO: EPA

Nikada do sada policija nije pucala i ranila dvojicu navijača, kao što nikada do sada huligani iz Hajdukove Torcide nisu u policijsko vozilo bacili eksplozivnu napravu.

Dežurne sudije celu su noć na ponedeljak ispitivali četrdesetak uhapšenih, a premijer Andrej Plenković kaže da je nedopustivo da je toliki broj navijača išao da napadne hrvatsku policiju.

Bilo ih je na stajalištu tridesetak kilometara od Zagreba gotovo 1.400.

Optužbe lete na sve strane, od toga da iz uprave Dinama kažu "Hajdukovi su navijači frustrirani", do toga da Splićani poručuju "postoje dve pravde, ona za Dinamo i ona za sve druge". Svi međutim koriste reč "katastrofa", koja se lako sa fudbala može da prenese i na politiku, a onda i na običan život.

U Splitu, gradu poznatom po čestim nestašlucima huligana, ovo leto možda više neće biti bezbedni ni automobili sa zagrebačkom registracijom, kao što već dugo nisu oni sa beogradskom.

BONUS VIDEO: Pavkov krvave glave napustio teren

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!