PARTIZAN DOBIO RADNIČKI, ALI... Luda utakmica u Humskoj, titula ostala izvan domašaja (FOTO)

A. Ilić

22. 05. 2022. u 20:34 >> 20:34

FUDBALERI Partizana savladali su Radnički iz Niša 2:0 (1:0) u 37. kolu Superlige Srbije, a meč u Humskoj obilovao je tenzijama i nabojom. Strelci su bili Gomeš sa "bele tačke" i Jamkam , koji je postigao auto-gol

ПАРТИЗАН ДОБИО РАДНИЧКИ, АЛИ... Луда утакмица у Хумској, титула остала изван домашаја (ФОТО)

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Partizan je bolje otvorio meč protiv raspoloženog rivala, napadali su domaći u uvodu, Menig, Marković i Gomeš zadavali su dosta posla Nišlijama, a raspoložen je bio Nikola Drobnjak, golman Nišlija.

Ipak u završnici poluvremena viđene su čarke na terenu i dosta tenzija. Oba tima imala su veliki ulog, Partizan titulu, Radnički izlazak u Evropu. TO se na kraju prenelo na teren.

Nakon intervencije Vujadinović je igrao rukom, a VAR je pokazao penal, Stefanović je pritom isključio Aleksandra Jovanovića, člana stručnog štaba Nišlija.

Precizan je u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena bio Rikardo Gomeš, a posledica tog jedanaesterca bio je prekid, negodovali su gosti, a Stefanović je tada isključio Lazara Arsića, pokazavši drugi crveni karton Nišlijama.

Menig je u 67. minutu uputio centaršut a Jamkam je nehotice poslao loptu u mrežu Radničkog za 2:0.

U nastavku meča spao je ritam igre. Niški tim nije imao snage za više, a crno-beli bili su zadovoljni učinjenim.

Radnički je sezonu završio na četvrtoj poziciji, igraće u Ligi Konferencija, dok Partizan čeka Liga Evrope, gde će od trećeg kola početi kvalifikacije.

Kako je tekao meč Partizana i Radničkog čitajte u nastavku:

Partizan - Radnički Niš, 2:0

(Rikardo 45+2p, Jamkam 67')

DRUGO POLUVREME

90' Tri minuta nadoknade igraće se u Humskoj.

86' Namestio se Jojić na udarac, preko gola je šutirao.

85' Povredio se sada golman Radničkog Nikola Drobnjak, usledio je još jedan prekid. 

75' Spao je u nastavku meča ritam igre. Partizan je bio zadovoljan učinjenim, a Radnički nije imao snage za više.

67' Jamkam je nakon centaršuta sproveo loptu u svoju mrežu.

62' Organizovano se brani za sada desetkovani Radnički, napada domaćin.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

57' Stefan Mitrović je prošao Miletića, nije uspeo da savlada Stevanovića.

54' Miletić je odlično reagovao nakon prekida, tukao je preko gola.

53' Povukao je Aksentijević Jovića u šesnaestercu Nišlija, Stefanović ne reaguje, nema penala. Nakon te akcije samo korner za crno-bele.

50' Napaeda Partizan i u drugom poluvremenu. Za sada Drobnjak nema mnogo posla.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

45+9' Riklardo je imao dobru priliku, Drobnjaka je uhvatio na lošoj nozi, ali je neko od defanzivaca upetercu reagovao adekvatno.

45+8' Nakon rasprave i među igračima, i onih sa sudijama konačno je meč nastavljen.

45+7 - Meč se ne nastavlja, previše tenzija u Humskoj...

45+3 Lazar Arsić je dobio direktan crveni karton zbog prigovora.

45+2' Rikardo je uzeo loptu, pročitao je Drobnjak stranu, ali više nije mogao.

45' Produžen je meč pet minuta, a domaći tim još jednom traži penal. Vujadinović je u šesnaestercu nakon udarca Jevtovića glavom, Vujadinović je rukom igrao - penal, pokazuje Var.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

43' Previše je hteo Lazar Marković, nanizao nekoliko igrača Radničkog, ali je na kraju zaustavljen, potom Terzić kasni na centaršut Zdjelara, a Drobnjak hvata tu loptu.

41' Stefan Mitrović je pokušao volejem da šutne, spetljao se u šesnaestercu Partizana igrač gostiju.

35' Velika bura u Humskoj, dosta tenzija na obe strane, a Stefanović je crveni karton pokazao članu stručnog štaba Nišlija Aleksandru Jovanoviću.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

28' Lazar Marković je izašao sam pred Drobnjaka, a pre nego što je uspeo da šutira, iskusni Vujadinović otklonio je opasnost. Nakon kornera pao je Rikardo na zemlju, zahtevao je Stanojević penal.

23' Sada je Mitrović izvukao "deblji kraj", natrčao je neoprezno na njega Aleksandar Mitrović, u afektu je Radoslav Batak uleteo u teren, dobio je žuti karton, kao i Savo Pavićević, ali i Miljković.

20' pomalo neoprezan start Stefana Mitrovića nad Jevtovićem, tinejdžer kluba sa juga Srbije dobio je prvi žuti karton na meču.

14' Neoprezno je reagovao Jamkam u svom šesnaestercu, poslao je loptu u korner, a mogla je da završi i u golu Nišlija.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

12' Kontru je imao Radnički, dva na jedan izašao je Mesarević sam, spetljao se i izgubio loptu. Na drugoj strani Gomeš je povukao kontru, Menig loše reaguje.

10' Precizno i po zemlji šutirao je Aleksandar Kovačević, Stevanović je imao lak plen u svojim rukama.

9' Solidan centaršut Mitrovića, Jevtović reaguje u šesnaestercu crno-belih. Prvi korner za Radnički.

7' Dva kornera za crno-bele, izveo ih je Terzić, organizovano se "Real sa Nišave" brani u uvodu meča.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

3' Pao je Rikardo u šesnaestercu Nišlija, sudija Stefanović odmahuje rukom - nema penala.

2' Lazar Marković je imao odličnu priliku. Odmah na startu meča raspalio je po lopti. Brani Marko Drobnjak, momak koji večeras na golu menja Filipa Dujmovića.

1' utakmica u Humskoj je počela. Igra se pred nekoliko hiljada navijača. Dosta praznih mesta na stadionu.

Uoči meča

Partizan - Radnički Niš

Stadion: Stadion Partizana

Sudija: Milan Stefanović

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović – Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Jevtović – Terzić, Marković, Menig – Rikardo.

RADNIČKI (4-2-3-1): Drobnjak – Aksentijević, Vujadinović, Mlađović, Jamkam – Kovačević, Mesarović – Arsić, Jovanović, Mitrović – Kasalica.

Igrači Partizana, Aleksandar Miljković, Rikardo Gomeš i Saša Zdjelar pred meč će na teren izaći sa decom i članovima porodica.

Imajući u vidu da je Zvezdi dovoljan i nerešen rezultat da bi osvojila petu uzastopnu titulu, a taj meč pratite u posebnom izveštaju... Partizan mora da savlada Radnički i da se nada pobedi Voždovca na Marakani kako bi se navijačko slavlje preselilo iz Ljutice Bogdana u Humsku. 

Partizan je otvorio kapije za navijače kako bi na taj način pomogao izabranicima Aleksandra Stanojevića da nošeni podrškom navijača dođu do preokreta na tabeli.

Poslednji put ovakav epilog na tabeli Superlige gledali smo 2017. godine, takođe su Crvena zvezda i Voždovac igrali odlučujući meč, slavio je tim sa Dušanovca, a tada su puleni Marka Nikolića podigli trofej.

Radnički iz Niša ima svoj cilj, u Humskoj žele bod kako bi kao četvrtoplasirani tim na tabeli izabranici Radoslava Bataka igrali u Ligi konferencija.


Radnički NIš je 26. 10 poslednji put, u Nišu, pod vođstvom Milana Đuričića savladao Partizan (1:0), a nakon toga crno-beli su vezali tri pobede i to bez primljenog gola uz gol razliku 8:0.

Reč trenera

- Poslednja utakmica u našem prvenstvu, matematički još imamo šansu za titulu, tako se spremamo, tako smo i motivisani. Ne očekujem defanzivan Radnički, nije lako da se vratiš u igru kad primiš gol. Očekujem motivisan Radnički, igraju utakmicu koja može da im znači plasman u Evropu, ali i mi smo motivisani- izjavio je Aleksandar  Stanojević.

Pet godina ranije, trijumf Voždovca nad Crvenom zvezdom je otvorio vrata Partizanu da osvoji titulu. Da li ćemo videti još jednu senzaciju, bilo je pitanje upućeno Stanojeviću, podsećajući na istorijsko "klizanje" Crvene zvezde protiv ekipe koja dolazi ovog vikenda na "Marakanu".

- Ne verujem u tako neke stvari, vezane za to da istorija ima uticaj. Verujem da svaka ekipa može da priredi iznenađenje, pogotovo Voždovac, koji ima jedan specifičan stil igre, uvek mogu da iznenade, nije da verujem u to iskreno, ali se nadam - kaže Stanojević.

Šef stručnog štaba Nišlija Radoslav Batak veruje u svoju ekipu pred odlučujućih 90 minuta u sezoni.

–Došli smo do ciljne ravnine i sada treba da napravimo završni korak u utakmici koja je za nas jedno veliko finale. Sami se pitamo, a to smo i želeli. Taj korak neće biti lak, najteži je mogući, ali nama nadu niko ne može da oduzme. Partizan je ove sezone bio prilično ubedljiv, retko je gubio bodove, ali da nije nemoguće ostati neporažen na njegovom stadionu pokazali su Proleter i Napredak. Moramo biti fokusirani, moramo da gledamo samo sebe i kako da uzmemo makar taj jedan bod. Rezultat iz Bačke Topole nas neće zanimati dok bude trajala utakmica

Bonus video: Navijači Olimpijakosa ne staju i kada njihovi ljubimci gube

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)