STANOJEVIĆ O ŠANSAMA PARTIZANA ZA TITULU: "Matematički, još smo u igri za trofej, tako se i spremamo!"

Novosti online

21. 05. 2022. u 19:13

FUDBALERE Partizana očekuje finalni okršaj protiv Radničkog iz Niša, u borbi za naslov prvaka Superlige Srbije. Očekivanja pred meč na konferencije za medije, organizovane u sportskom centru "Teleoptik," izneo je trener beogradskog tima Aleksandar Stanojević.

СТАНОЈЕВИЋ О ШАНСАМА ПАРТИЗАНА ЗА ТИТУЛУ: Математички, још смо у игри за трофеј, тако се и спремамо!

FOTO: FK Partizan

Naredni rival Partizana je demonstrirao neverovatnu kompaktnost u odbrani, ali temperamentni stručnjak ih očekuje u "novom ruhu" u Humskoj.

- Poslednja utakmica u našem prvenstvu, matematički još imamo šansu za titulu, tako se spremamo, tako smo i motivisani. Ne očekujem defanzivan Radnički, nije lako da se vratiš u igru kad primiš gol. Očekujem motivisan Radnički, igraju utakmicu koja može da im znači plasman u Evropu, ali i mi smo motivisani- izjavio je Stanojević.

Povreda Bibrasa Nathka brine sve navijače crno-belih

- Ne znamo još. Sačekaćemo današnji trening i ovih dana da vidimo u kojoj meri možemo da računamo na njega. Uvek pravimo rotacije, tako ćemo i ovoga puta.

Pet godina ranije, trijumf Voždovca nad Crvenom zvezdom je otvorio vrata Partizanu da osvoji titulu. Da li ćemo videti još jednu senzaciju, bilo je pitanje upućeno Stanojeviću, podsećajući na istorijsko "klizanje" Crvene zvezde protiv ekipe koja dolazi ovog vikenda na "Marakanu".

- Ne verujem u tako neke stvari, vezane za to da istorija ima uticaj. Verujem da svaka ekipa može da priredi iznenađenje, pogotovo Voždovac, koji ima jedan specifičan stil igre, uvek mogu da iznenade, nije da verujem u to iskreno, ali se nadam - kaže Stanojević.

U četvrtak veliki rivali Partizan i Crvena zvezda ukrstiće koplja u borbi za prestižnim trofejem Kupa Srbije. Stanojević je upitan da prokomentariše to što je na žrebu opet tim iz Ljutice Bogdana dobio domaćinstvo.

- Ne bih sad o Kupu, imamo utakmicu koja donosi titulu, pa sam fokusiran na to.

Nakon pobede nad Voždovcem strateg Partizana je zvučao skeptično kada je govorio o šansama njegovog tima da osvoji prvo mesto u ligi, a evo šta sada misli.

- Ja sam rekao da ne verujem iz hiljadu onih razloga, da se ne ponavljam, ali izvešćemo najbolji sastav da bi se pobedio Radnički - kaže Stanojević koji je na kraju pozvao navijače da podrže njegov tim.

- Voleo bih da dođu da nas podrže, nije toliko bitan broj, već da bude pozitivna atmosfera, da nas podrže, da budu uz nas - zaključio je trener tima iz Humske. 

Utakmica Partizan - Radnički Niš igra se u nedelju od 18.30 na "Stadionu Partizana". Crno-beli će u isto vreme morati da gledaju i u "komšijsko dvorište", jer će Crvena zvezda, koja ima dva boda prednosti u odnosu na Stanojevićev tim igrati svoj meč protiv Voždovca, na stadionu "Rajko Mitić". 

Bonus video: Katar - obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

DAN ZEMLJIŠTA: Zemlja i voda su izvor života