SRBIN ASISTIRAO, PA ODMAH - "ŠAMAR": Luka Jović odigrao poslednji meč za Real?!

Novosti online

13. 05. 2022. u 20:28

LUKA Jović je ove sedmice dvaput dobio priliku da zaigra za FK Real Madrid, ali gotovo da su nestale šanse da još koji put obuče beli dres slavnog kluba.

СРБИН АСИСТИРАО, ПА ОДМАХ - ШАМАР: Лука Јовић одиграо последњи меч за Реал?!

Tanjug/AP

Podsetimo, prvo se našao u startnoj postavi u madridskom derbiju, a među "početnih 11" nije bio još od poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona (Jović nije uspeo da postigne gol, a pritom je njegova ekipa poražena od Atletika), da bi sinoć, u četvrtak, zaigrao 15 minuta protiv Levantea i - uspeo da asistira Vinisijušu Žunioru.

Bilo je to za konačnih 6:0, ali...

Ovog petka, španski mediji već se bave onim što sledi za ekipu trenera Karla Anćelotija, u čijim se planovima Srbin (opet) ne nalazi.

Naime, 28. maja Real igra protiv Liverpula finale Lige šampiona i, prema pisanju "Marke" i "Asa", italijanski stručnjak želi da u preostala dva prvenstvena nastupa što više forsira ekipu koja će na megdan Crvenima sa "Enfilda".

A u toj, Anćelotijevoj "idealnoj postavi", za Jovića nema mesta.

Luka Jović na meču Atletiko Madrid - Real, posle gola Karaska za domaćine / FOTO: Tanjug/AP

Real u nedelju igra kao gost protiv Kadiza, sedam dana kasnije će, u poslednjem kolu Primere, dočekati tim Betisa, ali iako je šampionska trka u Španiji rešena, Anćeloti ne želi da daje drugopozivcima šansu u te dve utakmice, već da što bolje uigrava ekipu koja će u Parizu, 28. dana ovog meseca, igrati za titulu klupskog prvaka.

"Jovića (i saigrače poput Militaa, Krosa, Kazemira i Marijana) čeka povratak na klupu, gde će sedeti nadajući se šansi (u završnici utakmice s Levanteom)", piše "Marka".

Poznati španski list dodaje da će u startnoj postavi za golove biti zaduženi Karim Benzema i Vinišijus, koji su pre sedam dana bili van "početnih 11" na gradskom derbiju s Atletikom, s tim da je Brazilac ušao u igru u drugom poluvremenu, a francuski golgeter potpuno propustio taj meč.

Njih dvojica su bila starteri protiv Levatea, a "odužili" su se Anćelotiju prilično impresivnom igrom: Vinišijus je dao tri gola, dok je Benzema postigao jedan, a obojica su imala i po asistenciju.

Imajući u vidu dva pomenuta prvenstvena nastupa u kojima će italijanski stručnjak forsirati igru bez Jovića, a da Srbina španski mediji uveliko "sele" iz Reala u predstojećem, letnjem prelaznom roku, postoji mogućnost da je reprezentativac naše zemlje već odigrao posledi meč za "kraljevski klub" iz španske prestonice. 

 

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju