PARTIZAN U FINALU KUPA: Crno-beli preko Vojvodine do meča za trofej (VIDEO)

Č. V.

11. 05. 2022. u 18:23

PARTIZAN je uspeo da se plasira u finale Kupa Srbije, pošto je na svom terenu pobedio Vojvodinu sa 2:1.

ПАРТИЗАН У ФИНАЛУ КУПА: Црно-бели преко Војводине до меча за трофеј (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Ova utakmica kao da je preslikana kao ona koja se odigrala u subotu u prvenstvu. Ne samo da je rešena identičnim rezultatom, nego su crno-beli odigrali sjajno prvo i ne baš dobro drugo poluvreme.

Izabranici Aleksandra Stanojevića su posle prvih 45 minuta mogli da imaju tri, četiri gola prednosti, ali to nije dozvolio fenomenalni Emil Rockov koji je u tom delu meča upisao čak osam odbrana.

Ipak, za dva udarca domaćeg tima nije imao rešenje. Rikardo je 35. put uspeo da se upiše u strelce ove sezone u svim takmičenjima. Sjajno je po desnoj strani prošao Lazar Marković, ostavio loptu za napadača crno-belih kome nije bilo teško da u četvrtom minutu pogodi za 1:0. Inače, napadač sa Zelenortskih Ostrva se izjednačio sa legendarnim Matejom Kežmanom po broju pogodaka u jednoj sezoni.

 

Posle niza promašaja Partizana - Natho, Zdjelar, Marković... prednost je duplirana u 43. minutu kada je Kvinsi Menig postigao fanstatičan gol i omogućio klubu iz Humske da mirno ode na pauzu.

 

Kada se očekivalo da domaćin nastavi u istom ritmu, usledio je šok. Odličan kontranapad gostiju okončan je pogotkom Dejana Zukića koji je iskorisio asistenciju Veljka Simića.

 

Ipak, Vojvodina nije uspela do kraja susreta ozbiljnije da ugrozi rivala, pa do promene rezultata nije došlo.

Partizan se na ovaj način plasirao u osmo vezano finale Kupa, a tamo će igrati protiv pobednika meča Crvena zvezda - Novi Pazar.

Partizan - Vojvodina 2:1 (2:0).

Stadion: Partizana. Gledalaca: 3.850. Sudija: Stanko Ostraćanin. Strelci: Rikardo u 4., Menig u 43. za Partizan - Zukić u 53. minutu za Vojvodinu

PARTIZAN: Stevanović – Miljković (od 59. Lutovac), Miletić, Vujačić, Urošević – Jevtović (od 26. Jojić), Zđelar – Marković (od 81. Holender), Natho (od 59. Terzić), Menig (od 81. Jović) – Rikardo

VOJVODINA: Rockov – Lazarević, Jeličić, Stevanović (od 73. Kovačević), Đorđević (od 52. Bjeković) – Maksimović (od 65. Nešković), Topić – Vukadinović (od 46. Kabić), V. Simić, Zukić – Matić (od 65. Vukčević).

Drugo poluvreme: Partizan - Vojvodina 2:1

90+3' - Kraj utakmice!

87' - Velika prilika za Partizan ponovo nije iskorišćena. Odličnu povratnu loptu je dobio Terzić od Rikarda. Dobro je šutirao, ali je loptu sa linije izbacio Bjeković.

79' - Nema mnogo uzbuđenja od trenutka kada su gosti smanjili rezultat. Partizan čuva prednost, ne stvara mnogo prilika. Novosađani pokušavaju da zaprete, ali to im za sada ne ide.

68' - Rasplamsala se igra. Dosta agresivno se igra na obe strane. A sada su oba trenera "požutela", pošto je i Aleksandar Stanojević zbog prigovora upisan u beležnicu sudije Ostraćanina.

FOTO: M. Vukadinović

62' - Izveo je dobro konrer Jojić, na prvoj stativi skočio Nemanja Miletić, ipak šutirao je malo pored gola.

58' - Dvostruku izmenu pravi Stanojević. Umesto Miljkovića i Natha na terenu su Aleksandar Lutovac i Nikola Terzić.

52' - Šok u Humskoj. Vojvodina je smanjila na 2:1 preko Dejana Zukića. Sjajan kontranapad gostiju. Kao brzi voz je probio Simić, odlično uposlio kapitena Novosađana koji je odličnim udarcem iskosa sa leve strane prepolovio vođstvo crno-belih.

 

51' - Prvu izmenu izvršio je i Dragan Radojičić. Na terenu je Marko Bjeković, a utakmica je završena za Stefana Đorđevića.

46' - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme: Partizan - Vojvodina 2:0

45' - Kraj prvog poluvremena!

43' - Majstorija Meniga za 2:0. Primio je loptu na levoj strani, povukao je ka sredini i poslao neodbranjiv udarac iz leđa danas svemoćnog Rockova.

41' - Novi opasan napad domaćih. Udarac je oprobao i Kvinsi Menig, no i on je naišao na neprobojan zid, zvani Emil Rockov.

FOTO: M. Vukadinović

38' - Još jedna sjajna kontra je propala zbog toga što Natho nije dodao dobro loptu Markoviću. Inače, sudija Stanko Ostraćanin već je pokazao četiri žuta kartona. U Vojvodini su opomene zaradili Zukić, Jeličić i trener Radojičić, a kod crno-belih Aleksandar Miljković.

34' - Nestvari Rockov je spustio roletnu. Zdjelar je odlično tukao sa 16 metara, no sjajno se bacio golman Vojvodine i ponovo sprečio domaće da odu na dva gola prednosti.

30' - Inače, Aleksandar Stanojević je pre nekoliko minuta napravio prvu promenu. Teren je zbog problema sa vratiom morao da napusti Marko Jevtović, a njega je zamenio Miloš Jojić.

28' - Ovo već postaje zabrinjavajuće za navijače Partizana. Opet jedan na jedan situacija i opet Emil Rockov brani udarac Lazara Markovića. U domaćem timu mogu samo da se nadaju da neće biti kažnjeni za ove silne promašaje.

24' - Nestvaran promašaj Natha. Emil Rockov je očajno reagovao, predao je loptu u noge Izraelcu, a ovaj je šutirao pored gola iz neverovatne pozicije.

FOTO: M. Vukadinović

20' - Mogla je Vojvodina da izjednači. Veljko Simić je dobro prošao, šutirao iz dobre pozicije, no to nije dobro uradio i lopta je otišla visoko preko gola.

18' - Velika prilika, ali i promašaj Rikarda. Opet su Novosađani izgubili loptu u opasnoj zoni, Natho ponovo sjajno porigrava saigrače. Ovoga puta je napadač crno-belih pročitan, pa je Rockov još jednom odlično intervenisao.

15' - Ukrao je Partizan loptu na polovini Vojvodine, Natho je proigrao Meniga koji je iz prve pokušao sa nekih 18 metara, ali nije bilo probelema za čuvara mreže gostujućeg tima.

8' - Fantastičnu kontru izveli su domaći igrači. Menig je povukao loptu, odlično proigrao Markovića, koji je iz izgledne situacija dobro šutirao, ali se bacio Rockov i sprečio domaće da povedu sa 2:0.

6' - Dobra akcija gostiju. Topić je šutirao sa nekih 14 metara. To nije uradio onako kako je zamislio, pa je bez problema intervenisao Stevanović.

4' - Partizan je iz prve šanse uspeo da podigne gol. Ko bi drugi neko Rikardo Gomeš. Sjajno je po desnoj strani prošao Lazar Marković, odigrao povratnu loptu za napadača crno-belih, ovaj se namestio i zakucao loptu iza leđa Emila Rockova. Ovo je fudbaleru sa Komorskih Ostrva bio 35. gol u sezoni.

 

1' - Počela je utakmica u Humskoj.

Uoči meča:

Crno-beli su u subotu u prvenstvenom duelu slavili sa 2:1 i tako napravili odličnu uvertiru za ovaj meč.

Ipak, u susretima u najmasovnijem takmičenju nema popravnog, pa zbog toga i jedni i drugi moraju biti veoma oprezni.

Inače, Paritzan je u prethodnih osam godina igrao finale Kupa i nema dileme da u ovu utakmicu ulazi kao favorit. Ne samo zbog tog podatka, već i zato što se ove sezone u sva tri meča savladao Novosađane.

Pobednik će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Crvena zvezda - Novi Pazar (sreda, 18.30).

Sastavi:

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović – Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević – Jevtović, Zdjelar – Marković, Natho, Menig – Rikardo.

VOJVODINA (4-2-3-1): Rockov – Lazarević, Jeličić, Stevanović, Đorđević – Maksimović, Topić – Vukadinović, V. Simić, Zukić – Matić.

BONUS VIDEO: Najgrublje lige na svetu: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista