INTERPOL UHAPSIO ALBANSKOG POLITIČARA: Osumnjičen da je opljačkao Karima Benzemu

Novosti online

11. 05. 2022. u 11:13

POLITIKA i sport ne idu ruku pod ruku, a za to je dokaz i albanski političar. Kako prenosi španski AS, albanska policija, kojom je rukovodio Interpol, uhapsila je četrdesetjednogodišnjeg Alfreda Prodanija.

ИНТЕРПОЛ УХАПСИО АЛБАНСКОГ ПОЛИТИЧАРА: Осумњичен да је опљачкао Карима Бензему

FOTO: Tanjug

On je osumnjičen, verovali ili ne, za čak 40 pljački u Španiji od 2013. godine, jedan od onih čiju je kuću obio jeste i Karim Benzema.

Nakon meča Real Madrid - Barselona u Kupu kralja, koji je igran 2. februara 2019. godine, Benzema je saznao da mu je obijen dom, a iza pljačke navodno je stajao Prodani.

Kako navode albanski mediji, do hapšenja je došlo tri godine pošto je bivši ministar optužio Prodanija da je kriv za pljačke.

Sali Beriša je još 2019. godine u izjavama uveravao javnost da je Prodani orobio kuću Karima Benzeme, i da je imao pomoćnika.

Inače, Prodani je godinama bio direktor javnog preduzeća za vodu u Kurbinu, a na to mesto je došao zbog svojih veza s albanskom socijalističkom vladom.

– On krade od Benzeme i oni ga postave za direktora. Ako uspe da opljačka Mesija, oni će ga postaviti za ministra – rekao je nakon hapšenja Krešnik Spahjiu, čelnik nacionalističke stranke Crveno-crni savez.

BONUS VIDEO: Moćna koreografija „delija“ pred Rendžers

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna