ŠPANSKI MEDIJI "SAHRANILI" SRBINA: Luka Jović zaigrao u madridskom derbiju, a ocena...

Novosti online

09. 05. 2022. u 18:07

LUKA Jović je u nedelju dobio priliku da zaigra u gradskom derbiju Madrida, ali... Nije se na njemu proveo kako je priželjkivao.

ШПАНСКИ МЕДИЈИ САХРАНИЛИ СРБИНА: Лука Јовић заиграо у мадридском дербију, а оцена...

Tanjug/AP

Iako se našao u startnoj postavi Reala, što mu se nije desilo još od poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona, kada je takođe od prvog minuta bio na terenu, i to protiv Intera, Jović nije uspeo da postigne gol, a pritom je njegova ekipa poražena od Atletika.

Osim malo okrnjenog prestiža, nije to bio poraz koji je imao veći rezultatski značaj, jer je Real već obezbedio špansku titulu, ali se srpski golgeter nadao da bi dobrom partijom, a pre svega pogađanjem mreže "jorgandžija" mogao da "javno potvrdi" da je sa pravom član najtrofejnijeg evropskog kluba.

No, jedno su bile želje, a drugo surova realnost.

Jović je imao jednu izuzetnu priliku, u sudijskoj nadoknadi vremena, na kraju prvog dela meča, a zamenjen je posle sat i minut provedenih na terenu. 

Ocena za igru koju mu je dala ugledna "Marka" nije, kao u većini evropskih listova, u vidu brojka, već - opisna. A nije baš bila sjajna...

Luka Jović na meču Atletiko Madrid - Real, posle gola Karaska za domaćine / FOTO: Tanjug/AP

"Pokušao je da se probudi u drugom poluvremenu. Više je učestvovao u igri, ali je meč završio tako što je Viniju (Vinisijušu Žunioru) ustupio mesto. Vrlo malo je pružio Srbin. Igrajući leđima okrenutim suparničkom golu, bivao je 'pokraden' (od strane defanzivaca Atletika, koji su mu oduzimali loptu), a dobio je žuti karton kada je hteo da ispravi jednu svoju grešku. Nije se video ni kada je igrao licem prema golu, a ni kada je mreži Atletika okretao leđa", ocena je "Marke" za Jovićevu igru u derbiju španske prestonice.

Podsetimo, i pored poraza, Real Madrid je ostao ubedljivo prvi na tabeli Primere, sa 81 bodom, što je za 12 više od drugoplasirane Barselone, tri kola pre kraja.

Atletiko se probio na četvrtu poziciju, poslednju koja vodi u Ligu šampiona - "jorgandžije", uz meč manje od petoplasiranog Betisa, imaju 61 bod, a pomenuti klub iz Sevilje 58.

 

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju