ŠPANIJA U NEVERICI: Karlos Alkaraz ne samo da ne navija za Nadala, nego - nikada i nije!

Novosti online

09. 05. 2022. u 16:51

Zovu ga "Bejbi Nadal", ali... Karlos Alkaraz, novo tenisko čudo, koje "pobeđuje sve žive", pa i u dva dana dvojicu od trojice najtrofejnijih grend slem šampiona svih vremena, zapravo - uopšte u Nadalu nije video svog uzora.

ШПАНИЈА У НЕВЕРИЦИ: Карлос Алкараз не само да не навија за Надала, него - никада и није!

FOTO: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz je ime koje, sa pravom, odzvanja sportskom planetom.  Prosto je neverovatno da je neko ko je još uvek dečak za tako kratko vreme uspeo da se digne u teniska "nebesa". On sam ne voli da ga zovu po imenu, kaže da ga to asocira na to da je nešto pogrešno uradio, jer su ga roditelji punim imenom oslovljavali obično nakon dečačkih nestašluka. Umesto toga, insistira na nadimcima "Karlitos" ili "Čarli". U medijima ova teniska senzacija već je dobila ustaljeni nadimak "bebi Nadal", ali... Ako se poslušaju reči tada 12-godišnjeg Karlitosa, jasno se vidi koliko je ovaj nadimak, zapravo, pogrešno skrojen.

Naime, španska "Marka" je s njim uradila jedan kratak intervju pre sedam godina, a Karlos Alkaraz je tada na pitanje ko je njegov teniski idol kratko i jasno rekao: Rodžer Federer!

Uprkos tome on je godinama nakon ovoga poređen sa Rafaelom Nadalom zbog španskih korena i činjenice da je lansiran u visine "belog sporta" u tako ranoj dobi. Pre samo dve godine Alkaraz je još jednom potvrdio koji igrač je bio teniski model koji je sledio.

Govoreći u jednom intervjuu pred svoj prvi ATP nastup izjavio je sledeće:

- Volim da igram agresivno i da postižem mnogo "vinera". Moj stil je približan Federerovom. Izlazim na mrežu, igram "drop šotove", jednostavno je, radim sve što Rodžer radi, rekao je mladi Španac.

Sada je jasno, najtalentovaniji omladinac ovog sporta potpuno pogrešno je viđen kao naslednik svog sunarodnika Rafaela Nadala. Švajcarski majstor je bio i ostao njegov uzor.

Naravno, on nikada nije rekao da ne navija za Rafu, niti bi to baš bilo normalno da mu nije drag njegov slavni sunarodnik, ali... Kako dani prolaze, tako "Karlitos", malo po malo, šokira špansku javnost. Juče je, recimo, Nadala "sahranio" izjavom da je, po njemu, Đoković najbolji teniser sveta, a danas su, eto, "isplivali" i ovi snimci, koji predstavljaju malu odu Rodžeru Federeru.

Ono što je, međutim, sigurno jasno, to je da je ovaj teniski dečak - poseban. Vrlo poseban. I da će, ako nastavi ovim koracima, imati sopstveno i autenično mesto u istoriji "belog sporta".

BONUS VIDEO: KAD JE ĐOKOVIĆ POSETIO OSTROG: Ovako je protekla poseta najboljeg tenisera sveta velikoj srpskoj svetinji

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)