BORJAN NA BOD OD KATARA: Privode se kraju kvalifikacije za Mundijal u Severnoj i u Južnoj Americi

Đ. S.

25. 03. 2022. u 20:11

SEVERNA i centralna, kao i Južna Amerika polako ali sigurno privode kraju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

БОРЈАН НА БОД ОД КАТАРА: Приводе се крају квалификације за Мундијал у Северној и у Јужној Америци

Foto: AP

Na "zelenom kontinentu", kada su u pitanju direktni putnici, sve je jasno - odranije plasiranim u Katar, Argentini i Brazilu u noći između četvrtka i petka pridružili su se Urugvaj, koji je savladao Peru (1:0), kao i Ekvador, koji je doživeo bezbolan poraz od Čilea (1:3), ali je na osnovu ranijih uspeha izvadio vizu za Mundijal.

Ostalo je samo da se sazna ime petoplasirane ekipe, koja će u interkontinentalnom baražu igrati protiv predstavnika Azije sredinom juna, a za tu poziciju tri selekcije će se boriti (Čile, Kolumbija, Peru).

Kada je u pitanju KONKAKAF zona, Kanada, čije boje brani Zvezdin čuvar mreže Milan Borjan, propustila je prvu meč loptu za plasman na Mundijal, drugi u istoriji "zemlje javorovog lista".

Borjana i drugove porazila je Kostarika (1:0), ali za čekiranje katarske vize Kanađanima treba još samo bod u naredna dva duela protiv Jamajke i Paname.

Znatno neizvesnije je u borbi za drugu, treću (direktno na SP) i četvrtu poziciju (interkontinentalni baraž), pošto je prste umešala Kostarika i naterala već viđene Meksiko i SAD da strepe u dve završne runde. Amerikance čekaju okršaji sa Panamom i Kostarikom, Meksikanci imaju Honduras i Salvador, dok će Kostarika, pored duela sa SAD, za rivala imati i Salvador. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja