"ORLOVI" VISOKO LETE! Selektor Dragan Stojković godinu dana više nego uspešno vodi fudbalsku reprezentaciju Srbije

N. Iljukić

25. 03. 2022. u 08:45

NEKI novi vetrovi duvaju onom ravnicom u Staroj Pazovi, u kojoj se spremaju fudbalski reprezentativci Srbije.

ОРЛОВИ ВИСОКО ЛЕТЕ! Селектор Драган Стојковић годину дана више него успешно води фудбалску репрезентацију Србије

FOTO: FSS

Tamo baš stalno duva, a ti vetrovi su samo dva puta do sada umeli da pošalju "orlove" na prave adrese. Pokojni selektor Radomir Antić je 2010. odveo Srbiju na Mundijal u Južnoafričku Republiku, Slavoljub Muslin je nažalost samo do Mundijala 2018. doveo svoju zemlju, a na SP je "orlove vodio Mladen Krstajić.

Isti uspeh ponovio je Dragan Stojković. Popularni Piksi je prošle godine, na svoj 56. rođendan, seo na klupu Srbije koja je klecala u Ligi nacija i kvalifikacijama za prvenstvo Evrope i u nezaboravnim kvalifikacijama za Mundijal uspeo da obraduje naciju i izvadi vizu za Katar.

Urođeni pobednički mentalitet Stojković je uspeo da prenese na grupu sjajnih fudbalera. Od novog kapitena Dušana Tadića, do svakog člana stručnog štaba, svi se nekako osećaju komotnije uz selektora, koji je od tog 3. marta, zaključno sa utakmicom protiv Mađarske u Budimpešti, vodio "orlove" na 13 mečeva. Statistika koja stoji uz Stojkovića je impresivna: ostvario je devet pobeda, tri remija i samo jedan poraz, uz pozitivnu gol-razliku Srbije (28:11). Očigledno su ovo neki novi, "umiveni" i disciplinovaniji "orlovi"...

Stojković je našu reprezentaciju vodio na osam takmičarskih i četiri prijateljske utakmice i baš na jednoj prijateljskoj, 11. juna prošle godine u Japanu, doživeo je jedini poraz (0:1). Sve pre i posle toga bili su pozitivni rezultati, a kruna dosadašnje Stojkovićeve selektorske karijere je ona lisabonska pobednička noć 14. novembra prošle godine, kada je pala domaća Portugalija i kada su se "orlovi" kvalifikovali na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Pred Stojkovićem je još tačno sedam utakmica do početka Mundijala. U njima će da se dodatno brusi forma, ali izgrađuje i autentična, skoro porodična atmosfera, koja je do sada dala rezultat samo kod trojice selektora. Piksi je, tako, na najbolji način nastavio putem koji su gradili i Antić i Muslin. Rezultat, po pravilu, mora da bude dobar, a to je odlazak na veliko takmičenje. Jer, samo to priznaje probirljiva publika u Srbiji koja već sto godina misli da bolje poznaje fudbal od svakog selektora.

REZULTATI SRBIJE SA PIKSIJEM

R. Irska 3:2, 1:1

Azerbejdžan 2:1, 3:1
Katar 4:0, 4:0
Luksemburg 4:1, 1:0
Portugalija 2:1, 2:2
Jamajka 1:1
Japan 0:1
Mađarska 1:0

UTAKMICE ORLOVA DO MUNDIJALA

PRIJATELjSKE

Mađarska - Srbija 0:1
Danska - Srbija 29. mart
LIGA NACIJA
Srbija - Norveška 2. jun
Srbija - Slovenija 5. jun
Švedska - Srbija 9. jun
Slovenija - Srbija 12. jun
Srbija - Švedska 24. septembar
Norveška - Srbija 27. septembar

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna