"BAŠ LEP GRAD!" Dragan Stojković Piksi održao nesvakidašnju konferenciju posle meča Mađarska - Srbija

D. N.

24. 03. 2022. u 22:25

FUDBALSKA reprezentacija Srbije je savladala Mađarsku u Budimpešti sa 0:1, a ovaj pripremni meč za Svetsko prvenstvo na zanimljiv način prokomentarisao je selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi.

БАШ ЛЕП ГРАД! Драган Стојковић Пикси одржао несвакидашњу конференцију после меча Мађарска - Србија

Foto: AP

- Zadovoljni smo, i to svime! Od lepog vremena, prelepog stadiona, dobre utakmice, sve do pobede i uživanja u znamenitostima Budimpešte, istakao je najpre strateg naše nacionalne selekcije.

Upitan da prokomentariše različitu igru "orlova" u dva poluvremena, i to nakon prvog u kome su srpski reprezentativci dominirali, odmahnuo je rukom.

- Uživate u onome što imate na terenu kad nema takmičarskoj naboja, rekao je Piksi.

Mađarski novinari su tada našeg selektora upitali zašto je tokom utakmice bio nervozan u nekoliko navrata.

- Malo sam se ljutio na moje igrače, jer smo u nekoliko navrata lako gubili loptu. Ali, dobro, normalna stvar u fudbalu, ništa to nije strašno. Mi smo mogli da damo još koji gol, odigrali smo nekoliko lepih akcija, ali i Mađarska zaslužuje poštovanje, naglasio je on.

Srpske novinare je, po okončanju zvaničnog dela konferencije za štampu, zanimalo šta je od znamenitosti glavnog grada Mađarske ostavilo na Piksija najveći utisak, on je kratko rekao "Budimpešta je prelep grad!", a kada su lokalni novinari shvatili šta se dešava, svi su se nasmejali.

FOTO: Tanjug/AP


Potom je, i to prilično duže, govorio Stojkovićev kolega, Marko Rosi, koji je o porazu svojih izabranika najpre rekao:

- Imali smo šanse za nerešen ishod, a i sam meč je bio izbalansiran. Ekipa je bila "okej" što se tiče ponašanja na terenu, stava, pristika... Imali smo dosta dobrih dodavanja, igrali u pravom ritmu, ali smo mnogo puta loptu i davali rivalu. Momci su radili ono što sam od njih tražio. Na kraju smo i izgubili zbog mnogo neiznuđenih grešaka, ali možemo da napustimo stadion podignutih glava, rekao je selektor Mađarske.

Podsetimo, narednu proveru reprezentacija Srbije imaće u utorak u Kopenhagenu protiv Danaca.

Bonus video: Piksi - Ovo je trenutak uživanja, svi nas hvale!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)