LIGA KONFERENCIJA, POZNATI ČETVRTFINALISTI: Roma se spasila u 91. minutu, dalje idu i PSV, Lester, PAOK...

Novosti online

17. 03. 2022. u 23:23

VRLO uzbudljivo je bilo fudbalsko veče u Ligi konferencija, u kojoj su odigrani revanš mečevi osmine finala.

ЛИГА КОНФЕРЕНЦИЈА, ПОЗНАТИ ЧЕТВРТФИНАЛИСТИ: Рома се спасила у 91. минуту, даље иду и ПСВ, Лестер, ПАОК...

Foto: Tanjug / AP

Možda i najuzbudljivije je bilo u duelu LASK-a i Slavije, koja je dobila prvi meč sa 4:1, a drugi završila sa dva igrača manje, uz poraz od 4:3 koji joj je bio dovoljan da prođe dalje.

Praška ekipa je vodila sa 1:2 u gostima kada joj je isključen Usu, imala je potom i 1:3, ali je u 85. minutu crveni karton dobio Srđan Plavšić, pa su domaćini krenuli po čudo. Za minut su dali dva gola, sa tadašnjih 2:3 poveli za tili čas, ali su im nedostajala još dva pogotka da bi izvukli produžetke.


Bodo Glimt je kao gost izbacio AZ Alkmar iako je posle 90 minuta domaćin imao 2:1, rezultat kojim je poražen u prvom meču, da bi potom u finišu prvog produžetka Sampsted odveo Bodo u četvrtfinale svojim golom.


Dalje ide i Roma Žozea Murinja, koja je posle pobede u prvom meču nad Viteseom strepela u revanšu jer su gosti vodili od 62. minuta golom Viteka, ali je u sudijskoj nadoknadi vremena Abraham svojim pogotkom raspametio navijače "vučice" koji su burno proslavili plasman u narednu rundu.


Lester je i pored poraza od Rena (2:1) prošao dalje, jer je s dva gola razlike trijumfovao u Engleskoj, a pogodak Fofane ispostavio se kao ključan u revenašu. Bilo je to za privremenih 1:1 u 51. minutu, što Francuzi nisu uspeli da nadokande, već su preko Teta samo došli do nedovoljne pobede.


Posle neverovatne utakmice u Ajndhovenu, kada je bilo 4:4, PSV je sa 0:4 deklasirao Kopenhagen u gostima i prošao dalje, a dvostruki strelac bio je Zahavi, dok je Gece dao jedan gol, a jedan "namestio".

Foto: Tanjug / AP

PAOK je posle pobede u Grčkoj nad Gentom, trijumfovao i u gostima, sada sa 1:2, a zvezda večeri bio je Anhel Krespo, najbolji igrač i strelac vodećeg gola za goste.


I, konačno, Olimpik iz Marselja je opet sa 2:1 pobedio ekipu Bazela, ovoga puta u Švajcarskoj, dok je, kao što je već poznato, Partizan i drugi put izgubio od Fejenorda, sada sa 3:1 u Holandiji.


Liga konferencija, rezultati revanš utakmica osmine finala


AZ Alkmar - Bodo Glimt 2:2 posle produžetaka (prvi meč 1:2)
Bazel - Olimpik Marselj 1:2 (1:2)
Fejenord - Partizan 3:1 (5:2)
LASK - Slavija Prag 4:3 (1:4)
Roma - Vitese 1:1 (1:0)
Gent - PAOK 1:2 (0:1)
Kopenhagen - PSV 0:4 (4:4)
Ren - Lester 2:1 (0:2)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)