ČASTAN OPROŠTAJ: Partizan i drugi put izgubio od Fejenorda, ali popravio utisak iz Beograda

Александар Илић
Aleksandar Ilić

17. 03. 2022. u 22:50 >> 22:50

FUDBALERI Partizana poraženi su na gostovanju Fejenordu u Roterdamu u osmini finala Lige Konferencija rezultatom 3:1 (8:3) ukupan rezultat.

ЧАСТАН ОПРОШТАЈ: Партизан и други пут изгубио од Фејенорда, али поправио утисак из Београда

FK Partizan/Miodrag Todorović

Crno-beli su popravili utisak iz prvog meča, a od prvog trenutka meča videlo se da im želje za pozitivnim rezultatom ne manjka. Ipak, Fejenord je igrao na svom terenu pred oko 55.000 navijača, a to ih je dovoljno osokolilo da i večeras dođu do pobede.

Prvo poluvreme nije donelo mngoo uzbuđenja na obe strane. U 34. minutu Til je pogodio stativu gola Nemanje Stevanovića, a u smiraj prvog poluvremena domaći su i došli do vođstva. Tornstra je šutirao iz prekida sa pristojne udaljenosti, pogodio je Desersa na putu ka golu Stevanovića za 1:0.

Svo uzbuđenje u nastavku meča stalo je u dva minuta. Nelson je primio odličnu loptu nakon kontre Tila, koju je fudbaler domaćih poveo sa svoje polovine. Iskosa je iz srca šesnaesterca dodao do Nelsona za 2:0.

FK Partizan/Miodrag Todorović

Samo što je krenuo Partizan sa centra lopta je došla sa leve strane do Rikarda Gomeša, proigrao ga je Marković, a napadać crno-belih smanjio je na 2:1. Šest minuta nakon gola Rikardo se našao u još jednoj izglednoj prilici, ali Marsijano je bio na visini zadatka.

U 66. minutu Menig dolazi do sjajne lopte po levoj strani, čini se da je predugo čekao, sa druge strane imao je Lazara Markovića, ofanzivac "parnog valjka tukao je preko gola glavom.

U 87. minutu ovukli su gosti kontru četiri na dva, Brajan Linsen je šutirao, a Stevanović brani. Potom i Kogdžu oprobava udarac, ali udarac turskog fudbalera zaustavio je Stevanović. Dva minuta kasnije nije Stevanović ništa mogao.Tornstra je proigrao Linsen majstorski plasira loptu u mrežu.

FEJENORD - PARTIZAN 3:1 /2:5 prvi meč

(Desers 45', Nelson 59', Linsen 89' - Gomeš 60')

89' Sada nije ništa mogao Stevanović. Tornstra je proigrao Linsen majstorski plasira loptu u mrežu.

87' Povukli su gosti kontru četiri na dva, Brajan Linsen je šutirao, a Stevanović brani. Potom i Kogdžu oprobava udarac, ali udarac turskog fudbalera zaustavio je Stevanović.

FK Partizan/Miodrag Todorović

68' Sada je Menig pokušao da stigne do lopte pre golmana Fejenorda, ali je Marsijano bio još jednom na visini zadatka.  Odmah potom u narednom napadu Menig je proigrao Markovića, a on glavom tuče preko gola.

66' Gomeš u ovim trenucima "iks faktor" gostiju, nakon gola našao se u odličnoj šansi, a još jednom je na pravom mestu bio golman domaćeg sastava.

60' Marković dodaje do Gomeša, a ovaj trese mrežu domaćih za 2:1.

 

59' Nelson je dobio dobru loptu u petercu nakon dobre kontre po desnoj strani. Engleza je proigrao Til koji je sa svoje polovine povukao kontru.

55' Rikardo Gomeš je našao prostor ispred svog čuvara, ali lak je to plen bio za golmana Fejenorda.

52' Pogrešio je Jevtović, to je dovelo do velike šanse za goste. Desers je dobru loptu sa desne strane, ipak, odlično reaguje Stevanović. 

FK Partizan/Miodrag Todorović

48' Miran tempo na početku drugog poluvremena, za sada se igra na polovini Fejenorda.

PRVO POLUVREME

45' Fejenord vodi 1:0. Tornstra je šutirao iz prekida sa pristojne udaljenosti, pogodio je Desersa na putu ka golu Stevanovića za 1:0.

42' Žestok faul Siniše Saničanina nad Tornstrom tik uz liniju šesnaesterca.  Dobio je karton, a nekoliko sekundi kasnije i Jevtović nešto dalje od gola crno-belih pravi faul i dobija drugu javnu opomenu u kratkom periodu.

34' Opasna prilika za Fejenord. Til je pogodio stativu! Desers potom pogađa gol Stevanovića, ali Tejlor pokazuje ofsajd.

29' Želja kod gostujućih igrača nije sporna, ali kontrolu igre u potpunosti u ovom trenutku drži Fejenord. Čuje se navijanje "grobara", koji žele pobedu.

FK Partizan/Miodrag Todorović

21' Menig je oprobao udarac sa velike udaljenosti, crno-beli nisu uspeli da ugroze Marsijana.

20' Čak 73 posto vremena Fejenord ima loptu u svom posedu u dosadašnjem toku meča, malobrojni koji je u Partizanovim nogama najviše koriste Marković, Menig i Rikardo da pokušaju da otvore bedem domaćeg sastava.

16' Jako dobru loptu dobio je Kvinsi Menig, uspeo je da dotrči do šesnaesterca, "zalomio" je rivala, ali je ostao bez lopte. Sigurno je Holanđanin imao boljih rešenja od tog za koje se odlučio.

FK Partizan/Miodrag Todorović

14' Prelepo igra domaći tim, postavljena je odbrana crno-belih, ali ipak na momente ne uspevaju da pročitaju namere Holanđana koji uspevaju sa lakoćom da naprave višak u napadu.

13' Pokušao je Jojić da iza leđa odbrane proigra Meniga, pročitana je njegova namera, a odmah hitro na drugoj strani Holanđani povlače kontru, na taj segmenent Partizan mora mnogo da odbrati pažnju.

 

10' Dva potencijalno opasna napada imali su igrači Fejenorda, Gertrejda je bio izblokiran, a na drugoj strani korner dobija Partizan - prvi u meču.

8' Usledio je period u kome domaći lako stvaraju prostor u šesnaestercu Partizana, ali je odbrana crno-belih za sada na visini zadatka.

FK Partizan/Miodrag Todorović

5' Ipak, Nelson dolazi do lopte u šesnaestercu koja je prošla iza leđa svih, ispala je odbrana nakon jednog dobrog poteza Nelsona i Tornstra, bez opasnosti po gol Stevanovića.

4' mirno protiče početak meča. Loptu u nogama više imaju igrači gostujućeg tima.

1' U grotlu "De Kajpa" crno-beli igraju pred oko 55.000 navijača. Beogradski tim ima prvi napad.

 

UOČI MEČA

FEJENORD - PARTIZAN

Stadion: De Kajp

Sudija: Entoni Tejlor (Engleska)

FAJENORD (3-4-3): Marsiano - Gertrejda, Senesi, Hendriks - Tornstra, Aursnes, Kokču, Sinistera - Nelson, Desers, Til.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović – Lutovac, Miletić, Saničanin, Urošević – Zđelar, Jevtović – Marković, Jojić, Menig – Rikardo.

Nakon poraza od 2:5 svestan je Aleksandar Stanojević da neće biti lako.

- Igrali smo protiv snažnog rivala, bio je bolji, zasluženo nas dobio. Došli smo u nerelanu situaciju, jer gostujemo. Da je obrnuto, revanš kod kuće, bilo bi lakše. S obzirom da gostujemo i imamo tri gola zaostatka, izuzetno je teško, ako hoćemo da budemo realni... Ako ćemo da pričamo ono što ljudi žele da čuju, onda "nismo se predali". Ne, nisam se predao, to ću pokazati po sastavu koji budem izveo. Ako ćemo realno. A, ako hoćete kao navijač, ne kao trener, onda ću kazati da idemo jako, da pokušamo da damo tri gola. Ako možemo, u prvom poluvremenu, ne primimo nijedan i nadamo se najboljem - rekao je Stanojević.

FOTO: M. Vukadinović

Partizan se u poslednje vreme nalazi u padu forme i nema sumnje da je samopouzdanje poljuljano.

- Nama je najvažnija podrška navijača. Ostalo nas ne zanima. Neću pred evropsku utakmicu da pričam o nekim stvarima. Što se nas tiče, pritisak je uvek isti, moraš da ga izneseš, važno je da te navijači podrže na utakmici. Ako hoće, mogu, žele i ako su uz tim. Ne može da se izbriše da smo u Evropi napravli ozbiljne stvari. To je činjenica. Stoji. Zato imamo pravo da kažemo da smo napravili uspeh. Igrači su već nešto uradili i niko ne može da kaže da je loše. I dalje smo pri stavu da je prvenstvo naš primarni cilj, ostaje da vidimo u kom pravcu će se razvijati. Kazali smo da želimo što duže da budemo konkurentni za titulu, evo, prošlo je 27 kola, imamo isti broj bodova (kao Crvena zvezda, op. au). Ne razumem. O slici stvorenoj u javnosti pričaćemo pred prvenstvenu utakmicu, nije vreme sad. Sve su to uzročno-posledične stvari.

FOTO: M. Vukadinović

Arne Slot, trener fudbalera Fejenorda, neće večeras voditi  svoju ekipu jer je zaražen korona virusom, prenosi holandski "ESPN". Uz Slota, holandski tim neće moći da računa ni na njegovog prvog pomoćnika, Hrvata Marina Pušića, koji je takođe zaražen.Zbog toga je trening pred Partizan vodio Sipke Hulšof, trener mlađeg tima Fejenorda.

Uz šefa stručnog štaba i njegovog pomoćnika, Fejenord će biti lišen pomoći i svog standaradnog štopera Gernota Traunera, koji je započeo svaki od poslednjih devet mečeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)