LEGENDARNI FUDBALER REŠIO DA NE IGRA ZA RUSIJU: Rat u Ukrajini je "kriv", Amerikanci slave, a šta je istina?

Novosti online

15. 03. 2022. u 13:44

RAT u Ukrajini doveo je do mnogih posledica, pa i sportskih, a jedna od takvih se odnosi i na fudbalsku reprezentaciju Rusije.

ЛЕГЕНДАРНИ ФУДБАЛЕР РЕШИО ДА НЕ ИГРА ЗА РУСИЈУ: Рат у Украјини је крив, Американци славе, а шта је истина?

FOTO: Tanjug/AP

Rusi su, odlukom FIFA, izbačeni iz baraža za ovogodišnje Svetsko prvenstvo i stoga je Poljska bez borbe prošla u finale te grupe, ali je "zbornaja komanda", koju kao selektor predvodi Valerij Karpin, rešila da se okupi i održi trening kamp za 27 reprezentativaca.


Na spisku se, pomalo iznenađujuće, nije našao Artjom Dzjuba, legendarni ruski fudbaler, dugo godina i kapiten, a rekorder po broju golova u nacionalnoj selekciji.


Karpin je u saopštenju objavljenom na sajtu Fudbalskog saveza Rusije naveo da "u vezi sa teškom situacijom u Ukrajini, gde mnogi njegovi rođaci žive, Dzjuba je zamolio da bude oslobođan poziva iz porodičnih razloga".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Artem Dzyuba (@artem.dzyuba)


Odmah se u vodećim američkim medijima, poput ESPN-a i CBS, pojavilo da "Legendarni kapiten odbija da igra za Rusiju zbog invazije na Ukrajinu", a onda se oglasio i sam Dzjuba.

- Nije tačno da nisam prihvatio poziv u rusku reprezentaciju iz političkih razloga, već iz porodičnih, ali ne bih o detaljima. Izgleda da je došlo do nekog nesporazuma (selektor) Valerij Georgijevič (Karpin) me ili nije najbolje razumeo, ili su njegove reči pogrešno interpretirane, rekao je Dzjuba za ruski "Sport espres".

Ovaj 33-godišnji napadač Zenita je strategu nacionalne selekcije rekao da zaista želi da igra za Rusiju, ali da je zamolio da ovoga puta bude izostavljen sa okupljanja u Moskvi.


Čuvenom špicu je otac Ukrajinac, rodom iz Poltave, a o svemu je još rekao i ovo:


- Naravno da ću se vratiti u reprezentaciju. Pozvao sam selektora i zamolio ga da me ovoga puta ne zove. Imao sam utisak da je planirao da to uradi, a bilo bi nepristojno od mene da se nađem na spisku, pa da onda odbijem da dođem. Nadam se da će me opet pozivati, dokle god budem igrao u dobroj formi. Na kraju krajeva, svakom sportisti je čast da nastupa za svoju državu, nije ostavio dilemu Artjom Dzjuba, ali se te njegove izjave niti pojašnjenja cele situacije nisu našli u pomenutim američkim medijima.

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja