OSTALA KRHKA NADA U ČUDO: Partizan dva puta vodio, pa se Fejenord razgoropadio (VIDEO)

Novosti online

10. 03. 2022. u 16:45 >> 20:48

FUDBALERI Fejenorda naneli su težak poraz Partizanu u prvoj utakmici osmine finala Lige konferencija - 2:5.

ОСТАЛА КРХКА НАДА У ЧУДО: Партизан два пута водио, па се Фејенорд разгоропадио (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Crno-beli su se držali do 50 minuta i rezučtata 2:2, a onda je konačno popustila ionako krhka odbrana pred naletima večeras mnogo boljih i raposloženijih Holanđana.

Partizan je dva puta vodio, Fejenord ekspresno uspevao da poravna rezultat. 

Dominirao je Kolumbijac Sinistera, strelac jednog i asistent za dva gola ekipe iz Roterdama. Istakao se i dvostruki strelac Tornstra, kome su ovo bili prvi golovi na međunarodnoj sceni posle osmogodišnje karijere.

Natho i Jović su pogađali za srpskog vicešampiona, a pored Tornstre i Sinistere, golove za holandsku ekipu postigli su Desers i Gertruda.

Partizan je prvi put ove sezone primio više od dva gola, a odavno nisu grobari imali neprijatnost da gledaju kako njihovi ljubimci primaju pet komada. 

Ipak nisu zamerili svojim ljubimcima, bodrili su ih tokom cele utakmice a i posle ubedljivog poraza.

 

Revanš je 17. marta u Roterdamu.

Utakmicu ste mogli da pratite u tekstualnom prenosu na našem portalu, a ovako je to izgledalo:

DRUGO POLUVREME

84' - Malo je nedostajalo da Popović i šesti put izvadi loptu iz mreže. 

82' - Milovanović je uputio prvi udarac ka golu Fejenorda, ali nema promene rezultata.

79'- Ostaće zabeležen malk pokušaj Holendera ka golu Fejenorda, ali lopta je bila lak plen Biloua.

77' - Jens Tonstra postiže svoj drugi, a Fejenordov peti gol na utakmici! Prelako je ispala odbrana Partizana, Desers majstorski pronašao saigrača petom, a Tornstra pogodio praznu mrežu.

71' - Kakav gol Sinistere! Fejenord vodi sa 4:2 posle majstorije najboljeg igrača. Primirio je loptu grudima posle loše intervencije Saničanina spustio sebi volej i preciznim udarcem pogodio nebranjeni deo mreža.

69' - Prilika za Partizan ali Jojić je u ofsajdu.

68' - Tražili su navijači Partizana penal u 68. minutu, ali sam sebe je pogodio u ruku defanzivac Fejenorda pa je Marijani samo odmahnuo rukom da se igra nastavi. 

66'- malo je nedostajalo da sada Partizan odgovori Fejenordu golom posle samo dva minuta. Živković je ozbiljno zapretio ali samo korner. Pokušao je i Jojić, ali to je već bilo neozbiljno.

64' - 2:3! Geretruida dovodi Fejenord u vođstvo. Arhitekta gola je Sinistera.

56' - Menig izlazi, ustupiće mesto Jevtoviću. Stanojević pojačava sredinu.

53' - Fejenord na krilima izjednačenja nastavlja opsadu Partizanovog gola. Nelson je imao veliku priliku ali lopta ode zamalo pored gola. Pokušao je i Kokdžu nešto kasnije.

51' - 2:2 Kiksnula je opet kompletna odbrana srpskog tima, a utisak je i da je golman Popović morao bolje da reaguje. Desers je strelac.

FOTO: M. Vukadinović

Gol je postigao Nemanja Jović, koji je u 16. minutu zamenio Natha, strelca prvog gola na utakmici.

 

46' - Publika nije ni sela na svoja mesta posle pauze u poluvremnu a već su svi opet skočili jer je Partizan ponovo u vođstvu!

PRVO POLUVREME

Završen je prvi deo igre u kome je Partizan i pored inferiorne igre uspeo da održi rezultatski egal. Zaslužan za to je Natho koji je u 13. minutu doveo domaćina u vođstvo, ali je samo tri minuta kasnije morao da napusti igru jer se prilikom postizanja gola povredio. Fejenord je imao nekoliko izglednih prilika i pravo je čudo što gosti nemaju bar gol prednosti.

43' - Pokušao je Partizan preko Jovića da se približi golu, ali se mladi napadač crno-belih spetljao i poslao loptu u gol-aut

40' - Mnogo problema ima odbrana Partizana sa brzim igračima Fejenorda. Gosti su u 40. minutu postigli drugi gol, ali je on poništen zbog ofsajda. Utisak je da je italijanski sudija dobro procenio situaciju.

FOTO: M. Vukadinović

38' - Kolosalna šansa za Fejenord! Srećom za Popovića, loptu je zakačio Saničanin i sproveo je u korner.

30' - Kokdžu je uputio oštar centaršut sa desne strane po zemlji, morao je da interveniše Popović. 

29' - Urošević je izborio korner, posle prodora po levom krilu, ali nije udarac iz ugra doneo ništa našem timu.

26' - Imao je Partizan priliku da organizuje opasan napad iz kontre, ali je Marković izgubio loptu. S druge strane, zapretili su gosti preko Kokdžua ali oprezan je bio Popović.

21' - Nestvaran promašaj Vujačića koji je propustio da vrati Partizanu prednost posle manje od minuta igre. Sa nekoliko metara šutirao je preko gola. Utisak je da je mogao da prepusti loptu joviću koji je stajao tik iza njega.

20' - Stiže Fejenord do izjednačenja! krunisali su gosti bolju igru i posle akcije u kojoj je izbačena skoro cela odbrana crno-belih, Tornstra je pogodio unutrašnji deo stative, a lopta se ukotrljala u mrežu.

FOTO: M. Vukadinović

17' - Prilikom postizanja gola Natho je povređen. pokušao je da ostane u igri, ali je posle dva minuta ipak ustupio mesto Joviću.

15' - Čarke na terenu, jer igrači Fejenorda nisu izbacili loptu. Žuti karton zaradio je Menig.

 

13' - GOOOL!!! Natho je pogodio projektil posle akcije koju je započeo Menig.

7'- Mnogo sreće za Partizan. Kratka kombinacija iz kornera završena je centaršutem, a Saničanin je uspeo dovoljno da zasmeta Gertraudi da ne postigne gol sa ivice peterca.

5' - Centrirao je Živković sa pozicije desnog krila, ali mu je lopta malo pobegla.

2' - Imali su fudbaleri Fejenorda opasnu kontru, ali je Risu pobegla lopta, a Saničanin se nekako snašao nakon što mu je prošla kroz noge.

1' - Počela je utakmica. Sa centra je krenuo Fejenord.

FOTO: M. Vukadinović

18.37 - Desetak minuta pre početka utakmice na stadionu je prisutno oko 15.000 gledalaca.

18.15 - Najnovija vest: STIGLI SU U BEOGRAD, I NIJE IH MALO: Navijači Fejenorda pošli na stadion FK Partizan (VIDEO)

17.41 - Bilo im je lepo... EKIPA FEJENORDA UŽIVALA U BEOGRADU: Hrvat se oprobao u šahu na Kalemegdanu (FOTO/VIDEO)

17.31 - Više nema dileme: SASTAVI: Stanojević odlučio ko napada Fejenord

UOČI MEČA

Partizan je u prethodnoj rundi savladao prašku Spartu ukupnim rezultatom 3:1 i tako sebi obezbedio dvomeč sa Holanđanima. 

Crno-beli igraju odlično u domaćem prvenstvu i zauzimaju prvu poziciju. Poraženi su samo jednom u poslednjih devet mečeva.

Gosti iz Roterdama se nalaze na trećoj poziciji Eredivizije i teško da mogu ugroziti vodeći dvojac. Četvrtoplasirani AZ Alkmar zaostaje za njima svega jedan bod i u nastavku prvenstva ih očekuje borba za treće mesto. 

Hendikep za srpskog vicešampiona svakako je odsustvo najboljeg strelca Rikarda gomeša koji će meč propustiti zbog žutih kartona, dok je pod znakom pitanja i nastup prvog špica Holanđana Brajan Linsena zbog loše forme koja je ekipu iz Roterdama koštala gubitka pet bodova u poslednje dve utakmice.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević očekuje da će navijači uživati i najavljuje da crno-beli neće kalkulisati.

- Izuzetno smo ponosni, na naš klub, navijače što možemo da prisustujemo spektaklu jedne evropske utakmice. Želimo da sutra svi uživamo, da i navijači i mi na terenu bude ponosi i da se pokažemo u najboljem svetlu. Da pokušamo da napravimo još jedan korak u istoriji. Daćemo sve od sebe, nadam se uz veliku podršku navijača - rekao je Stanojević na konferenciji za medije.

Očekuje se da će tribine biti ispunjene, na šta će uticaja imati i akcija uprave crno-belih koja je delila besplazne ulaznice dobrovoljnim davaocima krvi.

Pravdu će deliti Italijan Maurisijo Marijani, a pomagaće mu zemljaci Danijele Bindoni i Alberto Tegoni, dok će četvrti sudija biti Mihael Fabri.

Sastavi:

Partizan (4-2-3-1): Popović - M. Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić - Natho (od 16' Jović), Marković, Menig (od 56' Jevtović)- Milovanović.

Fejenord (4-3-3): Bijov - Gertruida, Trauner, Senesi, Malasia - Tornstra, Aursnes, Kokču - Nelson, Desers, Sinistera.

Rezerve:

Na klupi crno-belih su, uz golmana Stevanovića, još i Holender, Pavlović, Baždar, Jevtović, Ostojić, Ilić, Terzić, Miletić, Jović, Lutovac, Smiljanić.

Holanđani imaju tri rezerve manje, a među njima i dva čuvara mreže, Marsijana i Jansena, dok su na klupi još i Pedersen, Hendriks, Jahanbakš, Linsen, Hendriks, Benita, Hartjes.

BONUS VIDEO - Grobari bodre fudbalere Partizana

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRILIKA ZA ZVEZDU? Reprezentativac Srbije ostaje bez kluba