KAKAV CRVENO-BELI ROĐENDAN: Zvezda samlela Novi Pazar, Katai briljirao

A. Ilić

06. 03. 2022. u 18:06 >> 18:09

FUDBALERI Zvezde proslavili su 77. rođendan i to na kakav način! Crveno-beli su protiv Novog Pazara upisali trijumf od 5:0, a četiri pogotka postignuta su u prvom poluvremenu.

КАКАВ ЦРВЕНО-БЕЛИ РОЂЕНДАН: Звезда самлела Нови Пазар, Катаи бриљирао

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

Od starta su bili motivisani igrači domaćeg tima. Bilo je jasno da niko neće moći da im pokvari rođendansko slavlje, a dobro veče zaokružio je het-trik Aleksandra Kataija.

Već je u osmom minutu moglo da počne slavlje. Gajić je odradio veliki deo posla, proigrao je Bena u srcu šesnaesterca, pomoglo je što su se sudarili Simović i Jokić, a reprezentativac Komora potom dodaje do Ohija koji još jednom trese mrežu u dresu Zvezde

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

Usledila su šest minuta iz snova za Crvenu zvezdu. El Fardu Ben je u 15. minutu asistirao, Katai je lepu akciju krunisao golom. Nisu se navijači vratili u svoja sedišta posle slavlja, a nova prilika za Zvezdu. Upisao se i Mirko Ivanić, a odlično ga je pronašao Katai u 16. minutu.

Naredni gol čekali smo pet minuta, Aleksandar Katai upisao je drugi gol na meču.  Krstičić je proigrao Ivanića nakon odbitka, a on prosledio do momka iz Srbobrana za četvrti pogodak Zvezde.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

Lepu je priliku Ohi imao u 43. minutu. Dobro je reagovao nakon dodavanja Gajića, pokušao da spusti loptu, ali nije imao dovoljono prostora da bolje reaguje - preko gola.

Gde se stalo u prvom, nastavilo se u drugom poluvremenu. Prvu priliku već u 48. minutu imao je Katai, odlično je zalomio, šutirao, ali pogađa spoljni deo mreže...

U istom minutu dobru šansu imao je Nemanja Motika, fantastično ga je proigrao Katai i on je bio neprecizan. Sedam minuta kasnije još jednom je Katai bio u dobroj prilici, brani golman gostiju.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

Katai je samo minut kasnije pokazao zbog čega mu je nadimak Magiko. Primio loptu između dvojice defanzivaca, a potom elegantno prebacio golmana za treći gol na meču za konačnih 5:0.

Crvena zvezda u četvrtak igra sa Rendžersom u Škotskoj prvi meč osmine finala Lige Evrope, a zatim u nedelju gostuje u Gornjem Milanovcu, dok Novi Pazar u narednom kolu Superlige dočekuje Mladost

CRVENA ZVEZDA - NOVI PAZAR 5:0
(Ohi 8', Katai 15' 21', 56', Ivanić 16')

78' Navijači na severnoj tribini su rođendan kluba proslavili bakljadom i vatrometom

 

76' Pokušao je mladi Stanković da napravi prostor za udarac između nekoliko igrača rivala, ali mu je lopta pobegla u gol-aut.

71' Zvezda kontroliše igru, pokušavaju da dođu do gola rivala, a do kraja meča Stanković je priliku dao nešto mlađim igračima, Motiki, Raduloviću i Stankoviću.

56' GOL! Sada Vujanac nije mogao ništa da urad. Katai je primio loptu između dvojice defanzivaca, a potom elegantno prebacio golmana za treći gol na meču.

 

55' Katai je igrač koga večeras ne znaju kako da zaustave fudbaleri Novog Pazara, primio je odličnu loptu, promešao nekoliko njih, potom je uputio fantastičan udarac, brani golman gostiju.

48' Prvu priliku u nastavku imao je Katai, odlično je zalomio, šutirao, ali pogađa spoljni deo mreže... U istom minutu dobru šansu imao je Nemanja Motika, fantastično ga je proigrao Katai i on je bio neprecizan.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

46' Počelo je drugo poluvreme. Prvi napad ima domaći sastav.

45' Kraj prvog poluvremena! Crvena zvezda bila je bolji rival, te zasluđeno ima ubedljivo vođstvo na poluvremenu. Istini za volju, moglo je da bude i ubedljivije, ali nakon 45. minuta igre zvezdaši imaju dosta razloga za zadovoljstvo! Pet puta su igrači domaćeg tima šutirali u okvir gola, od toga postigli četiri pogotka.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

43' OHI! Blizu je bio fudbaler Zvezde drugom golu na meču. Dobro je reagovao nakon dodavanja Gajića, pokušao da spusti loptu, ali nije imao dovoljono prostora da bolje reaguje - preko gola.

41' Joksimović je pokušao da tuče glavom, otklonila je opasnost odbrana Zvezde, a potom je na odbitak natrčao Lončar, šutirao je preko gola.

35' Kakav deda takav unuk - Drago, srećan ti rođendan. Natpis je na transparentu koji su navijači domaćeg tima posvetili Aleksandru Dragoviću koji večeras slavi rođendan.

34'Nakon atomske igre u prethodnom periodu spao je ritam igre. Gosti su sporadično pokušavlai u nekoliko navrata da dođu do gola rivala, ali se sve to završavalo novim ispucavanjem lopte u igru od strane Milana Borjana.

25' Prelepa akcija nakon prekida, iz uigranog specijala Kanga je proigrao Kataija, a golman gostiju ovoga puta odlično reaguje!

21' GOL! Sada se golovi ređaju kao na traci. Aleksandar Katai se drugi put upisao. Krstičić je dodao Ivaniću, a on uzvraća momku iz Srbobrana na proigravanju.

 

16' GOL! Evo sada upisao se i Mirko Ivanić. Katai je našao crnogorskog reprezentativca koji je atraktivno lobovao Vujanca.

 

15' GOL! El Fardu Ben je još jednom asistirao, ovoga puta Kataiju. Lepa akcija za novi gol!

 

14' . Preti sada opasno Mirko Ivanić, kome je sve lepo namestio Ohi. Hteo je Norvežanin da hvata volej, ali ga je preduhitrio Ivanić i gađao preko gola.

12' Kontroliše dešavanja na terenu Zvezda, ali nakon  gola nije bilo ozbiljnijeg napada. Maksimović je na drugoj strani pokušao da ugrozi Borjana, a odlično Kanga reaguje u šesnaestercu.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

8' GOL! Gajić je odradio veliki deo posla, proigrao je Bena u srcu šesnaesterca, pomoglo je što su se sudarili Simović i Jokić, a Ben potom dodaje do Ohija koji još jednom trese mrežu u dresu Zvezde.

 

2' Prvi korner imala je Zvezda nakon dva minuta, odbitak nakon dobre odbrane dolazi do Krstičića, a on šutira visoko preko gola Vujanca.

1' Meč je počeo, sneg pada na Marakani, igra se pred malim brojem gledalaca. Prvi napad ima Novi Pazar.

Uoči meča

Crvena zvezda meč protiv Pazaraca dočekuje na drugom mestu na tabeli Superlige Srbije, sa dva boda manje u odnosu na Partizan, a nema sumnje da će puleni Dejana Stankovića učiniti sve da rođendansko slavlje protekne u dobrom raspoloženju.

Zvezda slavi 77. rođendan

Svečano će danas biti na stadionu "Rajko Mitić". Crvena zvezda proslavlja 77. rođendan kluba, te nema sumnje da će i navijači, ali i igrači učiniti sve da podno "Marakane" vidimo pravu feštu.

CRVENA ZVEZDA - NOVI PAZAR

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Pavle Tomić

C. ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan - Gajić, Eraković, Dragović, Rodić - Krstičić - Ben, Kanga, Ivanić, Katai - Ohi.

NOVI PAZAR (4-2-3-1): Vujanac - Vlajković, Trtovac, Joksimović, Rubežić - Delimeđac, Lončar - Mujezinović, Jokić, Maksimović - Ratković.

Međusobni dueli

Crvena zvezda i Novi Pazar do sada su odigrali 16 duela, a svaki put apsolutni favorit bila je Zvezda. Današnji domaćin upisao je 14 trijumfa, jednom je bilo nerešeno, a jednom su slavili Pazarci.

Reč trenera

Dejan Stanković smatra da se za sve pita njegov tim.

- Planiram da protiv Pazara izvedem najjači tim. Uspeli smo da u datom momentu ove sezone u 28 dana igramo devet utakmica i da skoro sve bude onako kako smo planirali. Spremali smo se da u prvenstvu imamo 16 mečeva, da u kupu imamo maksimalan broj utakmica i sigurno dve u Evropi. Dvadeset utakmica momci mogu da iznesu na “leđima” sigurno. Nikada ne idemo na goleadu, idemo da odigramo dobru, čvrstu, takmičarsku utakmicu i da izvučemo ono što najbolje možemo iz same utakmice. Dosta puta se ispostavilo da ono što misliš da je lako na terenu postane teško. Ne želimo da dođe do opuštanja, ponavljam dosta smo radili na tome da se prema svakom protivniku ide kao da je najbolji na svetu. Tri boda na sutrašnji dan kada je besplatan ulaz, kada će doći mnogo ljudi da vidi Crvenu zvezdu, pozdravi momke i zahvali im se za ovakav start prvenstva gde smo ponovo vratili sve u igru. Dosta toga se pitamo, smatram da nemamo pravo na lošu partiju, rekao je strateg Zvezde

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Tomislav Sivić ističe da je i pored velikih kadrovskih problema obaveza njegovih igrača da daju više od maksimuma.

- Podigli smo se igrački, što nije rezultatski ispraćeno. Nije upitno da je Crvena zvezda veliki favorit, ali naša je profesionalna obaveza da damo više od maksimuma. Tako je bilo i protiv Radničkog 1923, žao mi je zbog poraza od Kragujevčana, a navijačima bih zahvalio na podršci. Problema ja mnogo, povredili su se Stefan Dimić i golman Luka Kukić, a jedan igrač ima visoku temperaturu. Izostaće petorica startera. To je prilika za momke koji čekaju šansu i koje za kratko vreme nisam stigao najbolje da upoznam. Ostalo je još 12 utakmica i u opticaju je još 36 bodova. Iako deluje da nema nade, još uvek možemo da sačuvamo superligaški status. Potrebno je da budemo jaki i da izdržimo. Iz krize se izlazi jedino radom i ozbiljnošću, rekao je u susret meču trener gostiju.

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!