GDE SU ZAPADNI MEDIJI DA PRENESU OVU SLIKU: Rusi spasavaju mlade sportiste da ih Ukrajinci ne ubiju (VIDEO)

Novosti online

02. 03. 2022. u 15:40

RUSIJA i Ukrajina su ovih dana, sa pravom, privukle najveću pažnju svetske javnosti, a najnovije vesti sa mesta sukoba su vezane za najmlađe.

ГДЕ СУ ЗАПАДНИ МЕДИЈИ ДА ПРЕНЕСУ ОВУ СЛИКУ: Руси спасавају младе спортисте да их Украјинци не убију (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/RIA novosti

Naime, usled novih granatiranja Donjecke Narodne Republike (DNR), provincije koja je proglasila nezavisnost od Ukrajine zbog uništavanja ruskog jezika, nasleđa i samih građana samo zato što su Rusi, iz te oblasti je Ruska Federacija počela da evakuiše mališane koji se bave sportom.

Dan nakon što je, za samo 24 sata, zabeležen 41 slučaj granatiranja teritorije DNR-a, a korišćena je i teška artiljrija, kalibra 152 milimetara, usled čega je poginulo četvoro građana, a njih 30 ranjeno, Rusija (koja je nedavno priznala nezavisnost te oblasti, i obližnje Luganjske Narodne Republike), rešila je da mlade sportiste evakuiše na sigurno.

Oni su u noći za nama organizovanim prevozom krenuli put istoka, u ruski grad Penza.

Kako su istakli nadležni za rad sa ovim mališanima u DNR-u, preko 50 dečaka i devojčica je bilo okupljeno u sportske organizacije koje se bave plivanjem i atletikom, i to bez roditelja, koji su ostali u rodnim mestima.


Sada su, zbog pomenutih granatiranja, oni evakuisani, pa će u miru moći da rade na uvećanju svojih talenata.

Ovo sklanjanje dece od artiljerijskog gađanja civila od strane ukrajinske vojske (koje traje skoro osam godina, a sada se intenziviralo), teško da će se naći u zapadnim medijima, u kojima, kako je to objavio jedan od ruskih izveštača, neretko dolazi do "izvrtanja realnosti".

Na primer, u snimku koji je pred vama, taj ruski reporter je pokazao kako se njegov lični snimak granatiranog Donjecka, granatiranog od strane Ukrajinaca, na Bi-Bi-Siju prikazao kao "rezultat ruskog granatiranja ukrajinskih civila u Harkovu".

Ruski sportisti gotovo da više nigde i ni u čemu ne mogu da učestvuju

Podsetimo, ruski sportisti su ovih dana na opštem udaru, ni krivi ni dužni.

Desilo se, samo u ponedeljak, da je Evroliga izbacila ruske klubove, zatim su FIFA i UEFA izbacili fudbalsku reprezentaciju Rusije i sve ruske klubove iz svih međunarodnih takmičenja, a to se potom ponovilo u hokeju.

U utorak je istu stvar uradila i FIBA kada se radi o ruskim košarkaškim ekipama, bilo klupskim ili reprezentativnim, dok je Rusima, posle oduzimanja domaćinstva finala Lige šampionaoduzeto i Svetsko prvenstvo u odbojci, a zabranjeno im je i da dođu na atletska takmičenja, uključujući i Svetsko dvoransko prvenstvo u Beogradu.

Na kraju su sankcije uvedene i u tenisu, gde je Rusima zabranjeno da nastupaju u reprezentativnim takmičenjima (iako su aktuelni vladari i Dejvis kupa, za tenisere, i Bili Džin King kupa, za teniserke), dok će individualno moći da se takmiče samo ako se odreknu Rusije.

Bonus video: Beogradska arena poprima novi izgled pred Svetsko prvenstvo u atletici

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!