"A ŠTO NISMO IZBACIVALI AMERIKANCE?" Engleski as stao u odbranu ruskih sportista!

Novosti online

02. 03. 2022. u 18:30

DEŠAVANjA na relaciji Rusija - Ukrajina zaokupila su pažnju svetske javnosti, a najnovije vesti koje imaju veze sa tom temom, a ujedno i sa sportom, stižu iz Engleske.

А ШТО НИСМО ИЗБАЦИВАЛИ АМЕРИКАНЦЕ? Енглески ас стао у одбрану руских спортиста!

FOTO: Tanjug/AP

Naime, dok su brojne velike sportske organizacije, kao po komandi, u prethodna dva, tri dana odlučile da zabrane učešće ruskim klubovima i reprezentacijama, jedan engleski novinar podigao je dodatnu prašinu. 

Dok ga bivši fudbalski as nije "ućutkao", rešivši da stane u odbranu ruskih sportista.

Naime, Ben Ramzbi, novinar britanskog "Dejli telegrafa", poručio je na Tviteru sledeće:

- To što UEFA izbacuje ruske klubove iz evropskih takmičenje deluje kao da se "međunarodno takmičenje" sada prilično široko shvata.Ali, zar vam se ne čini da te odluke neće sprečiti ruske igrače da igraju u Evropi za klubove koji nisu ruski. Treba li im to zabraniti?

Kada mu je novinar ESPN-a, a saradnik italijanskog Korijere delo sporta, Gabrijele Markoti odgovorio "Ne, to uopšte ne bi bilo fer", Ramzbi je napisao:

- Pa, sve nije fer, zar ne? Ruski fudbaleri Spartaka iz Moskve, a i oni koji nisu Rusi a tamo igraju, nisu krivi za Putinov rat. Ako je ideja da se uvedu najstrože sankcije, gde se povlači linija? Treba li Danilu Medvedevu dozvoliti da igra na Vimbldonu?

Tada je u ovu priču rešio da se umeša bivši engleski fudbalski reprezentativac Sten Kolimor.

Kolimor, sada 51-godišnjak koji radi kao analitičar i povremenu TV komentator, svojevremeno je bio rekorder engleskog fudbala po, te 1995. godine dotad nezamislivom transferu od 8,5 miliona funti, kada je iz Notingem Foresta prešao u Liverpul.

Karijeru je završio sa 110 prvenstvenih golova na 287 nastupa, a igrao je posle Crvenih i za Aston Vilu, Lester, Bredfrod, dok je karijeru završio u Ovijedu.

Ovaj nekadašnji napadač, koji je triput igrao za reprezentaciju, vrlo je popularan i sada, na Tviteru ga prati skoro 900.000 ljudi, a tamo je i odgovorio novinaru "Dejli telegrafa" na njegovu konstataciju da bi ruskim sportistima, i individualno, trebalo zabraniti da igraju za strane ekipe:

- Nismo izbacili američke radnike iz Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske kada su Sjedinjene Države ilegalno izvele invaziju na irak, pa zašto bi pojedinci iz Rusije bili onemogućeni da rade legalno samo zato što im se desilo da su rođeni tamo gde su rođeni?

Ruski sportisti gotovo da više nigde i ni u čemu ne mogu da učestvuju!

Podsetimo, ruski sportisti su ovih dana na opštem udaru, ni krivi ni dužni.

Desilo se, samo u ponedeljak, da je Evroliga izbacila ruske klubove, zatim su FIFA i UEFA izbacili fudbalsku reprezentaciju Rusije i sve ruske klubove iz svih međunarodnih takmičenja, a to se potom ponovilo u hokeju.

U utorak je istu stvar uradila i FIBA kada se radi o ruskim košarkaškim ekipama, bilo klupskim ili reprezentativnim, dok je Rusima, posle oduzimanja domaćinstva finala Lige šampionaoduzeto i Svetsko prvenstvo u odbojci, a zabranjeno im je i da dođu na atletska takmičenja, uključujući i Svetsko dvoransko prvenstvo u Beogradu.

Na kraju su sankcije uvedene i u tenisu, gde je Rusima zabranjeno da nastupaju u reprezentativnim takmičenjima (iako su aktuelni vladari i Dejvis kupa, za tenisere, i Bili Džin King kupa, za teniserke), dok će individualno moći da se takmiče samo ako se odreknu Rusije.

Bonus video: Beogradska arena poprima novi izgled pred Svetsko prvenstvo u atletici

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)