PENAL ZA PARTIZAN? Evo šta kaže sudijski ekspert na odluku Jovanovića

Novosti online

27. 02. 2022. u 21:55

Bivši arbitar Zdravko Jokić bio je pun pohvala za Srđana Jovanovića posle 166. "večitog" derbija, u kojem je Zvezda pobedila Partizan i "otvorila" trku za titulu.

ПЕНАЛ ЗА ПАРТИЗАН? Ево шта каже судијски експерт на одлуку Јовановића

Foto: M. Vukadinović

- Govorili smo o Srđanu i o njegovom uspehu i proboju u veliku kategoriju. Večeras smo imali priliku da vidimo kako se vodi utakmica. Dakle, kako se "vodi", a ne kako se "sudi"", rekao je Jokić.

Jedini sporni detalj dogodio se u drugom poluvremenu, kada su fudbaleri Partizana tražili penal zbog igranja rukom Zvezdinog defanzivca Strahinje Erakovića u kaznenom prostoru, ali je Srđan Jovanović odmahnuo rukom.

Sudijski ekspert je za TV Arena sport izjavio da tu nije bilo elemenata za jedanaesterac i obrazložio je taj zaključak.

- Ruka je bila u prirodnom položaju, pratila je kretanje tela i nikako se ne može reći da je imao nameru da udari loptu rukom, nego je lopta udarila igrača - dodao je Jokić.

Bivši arbitar je pohvalio i Jovanovićevo strpljenje i to što nije pokazao kapitenu Partizana Saši Zdjelaru žuti karton zbog prvog oštrijeg starta.

Foto arhiva VN

 

- Njegova procena je bila takva da u derbiju kakav je naš ne treba neke stvari shvatiti bukvalno i primeniti bukvalno pravila, već treba razmišljati kako da ta se ta utakmica odvija. Da je bukvalno shvatio, Partizan bi u 27. minutu ostao sa igračem manje, kada je Zdjelar sprečio obećavajući napad Zvezde.

Ipak, na kraju je Zdjelar morao pre svih na tuširanje.

- Bezobziran start, ne vodeći računa o protivniku. Bilo je to u brzinai ugrožena je bezbednost igrača", opravdao je Jokić i tu Jovanovićevu odluku kada je pokazao crveni karton Zdjelaru.

Bonus video: Kada je vojni orkestar ušao na Kup Koraća, "delije" i "grobari" su zagrmeli zajedno

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna