RONALDO JE "MALA MACA" ZA SRBINA: Vlahović je fenomen, doneo Juventusu ono što nije Portugalac

Z. Ćorović

27. 02. 2022. u 21:00

ITALIJANI su oduševljeni još jednom sjajnom rolom Dušana Vlahovića, zasipaju ga komplimentima sa svih strana.

РОНАЛДО ЈЕ МАЛА МАЦА ЗА СРБИНА: Влаховић је феномен, донео Јувентусу оно што није Португалац

Foto: AP

Mladi srpski napadač je sa dva pogotka najzaslužniji za trijumf Juventusa protiv Empolija u gostima (3:2) i sada se sa 20 pogodaka izdvojio kao prvi strelac Serije A.

Lakoća i elegancija sa kojom je igrao i pogađao metu donela je i neke euforične komentare u kojima se Srbin poredi sa Kristijanom Ronaldom, bivšom "daminom" sedmicom. Nepotrebno i preuranjeno "vaganje" pokrenuo je poznati sportski novinar i TV voditelj Fabio Ravezani sa zanimljivom konstatacijom.

- Vlahović je doneo Juventusu ono što Kristijano Ronado nikada nije mogao, uz svu svoju klasu, volju i strast. To je osnovna razlika, Vlahović je fenomen koji ne misli da su ostali tu zbog njega, on daje sebe timu. I to dovoljno govori - istakao je Ravezani.

Italijanski novinari su odmah posle utakmice tražili i od trenera Juventusa Masimilijana Alegrija da kaže svoje mišljenje na ovu temu.

OSAM PUTA IGRAČ ODLUKE

OD starta sezone, u dresu Fiorentine (pet puta) i Juventusa (tri), Vlahović je čak osam puta postizao golove koji su direktno donosili pobedu. Po tom učinku je ubedljivo najbolji napadač u Ligama petice, jer su iza njega Mbape (6) u Pari Sen Žermenu, Haland (5, Dortmund), Ronaldo (5, Mančester j) i Depaj (5, Barselona).

- Mislim da ne možete da ih poredite, Portugalac je osvojio pet Zlatnih lopti, dok je Vlahović na početku karijere. Dobra utakmica nije dovoljna, potrebna vam je ogromna mentalna snaga, a on je tek na početku svog putovanja - realan je Alegri.

Dušanov start u Juventusu je idealan. Ekspresno se nametnuo kao lider ekipe, na šest odigranih utakmica čak je pet puta bio strelac, a tri puta su njegovi golovi doneli pobedu "dami", protiv Viljareala u Ligi šampiona, Sasuola u Kupu i sada u Empoliju.

ŠČESNI: DUŠAN JE STRAŠAN

GOLMAN Juventusa Vojček Ščesni pohvalio se kako ne dozvoljava Vlahoviću da ga "rešeta" na treninzima.

- Mene ne može, a Pinsolju, rezervnom golmanu da poneki gol. Šalim se, strašan je, čudo, ima neverovatan osećaj za gol -  kaže Ščesni.

- Vlahović je vrlo bitan igrač, ima karakter i kvalitet, kao i karakteristike koje nismo imali u ekipi. Odmah se može reći da ovaj momak ima karakter, želi da pobedi i voljan je da uči. Na meču protiv Empolija se mnogo više kretao, nije se držao samo sredine, i to je bila velika prednost za njega i Juventus - hvalio je Alegri svog mladog napadača.

Očekivano, Srbin je u svim medijima zbog dva lepa gola Empoliju proglašen za igrača utakmice, a "Korijero delo sport" se već prebacio na gostovanje Juventusa u Firenci i prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Italije, koja se igra u sredu. Najviše zbog toga što Vlahovića čeka susret sa bivšim navijačima, koji ga doživljavaju kao izdajicu jer je otišao u njihov najomraženiji klub.

- Idem u Firencu da igram fudbal, proveo sam tamo sjajne godine i Fiorentini sam zahvalan na tome - kratko je rekao naš as.

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice