"DUŠAN, IGRAČ IZ BAJKE" Italijani se utrkuju u hvalospevima na račun Vlahovića

N. I.

24. 02. 2022. u 10:30

FUDBALSKA Evropa neprestano ponavlja isto ime: Dušan Vlahović.

ДУШАН, ИГРАЧ ИЗ БАЈКЕ Италијани се утркују у хвалоспевима на рачун Влаховића

Foto: EPA-EFE/Domenech Castello

Samo što je prestala euforija i medijska "histerija" u danima kada je zemunsko dete Partizana potpisalo za crno-bele iz Torina na svoj 22. rođendan i samo što je na debiju zatresao mrežu Veroni, opet se Vlahovićevo prezime sriče i u tri sloga izgovara glasno u izveštajima sa utakmica, a najnadahnutija je, juče bila "Gazeta", koja je naslovom objasnila emotivno stanje svojih izveštača: "Vlahović je igrač iz bajke".

Ovog puta još jedan debi i to u Ligi šampiona. I to kakav... U 32. sekundu utakmice u gostima protiv Viljareala Vlahović je desnicom poslao prizemni torpedo u donji levi ugao domaćina, ali je na kraju bilo 1:1 u prvom meču osmine finala. I dok mediji na Apeninima veličaju Vlahovića, na udaru je trener Masimilijano Alegri koji je, kako navode, kukavičkom taktikom uskratio svoj tim da napadačkom igrom dođe do pobede.

- Srećan sam zbog debitantskog gola. Ipak, ne mogu da budem potpuno zadovoljan, jer smo ispustili pobedu iz ruku. Verujem da ćemo u revanšu da popravimo utisak - rekao je Vlahović.

Jako su odjeknule i reči Alesandra del Pjera, legende Juventusa i velikog trenera Fabija Kapela, koji je bio igrač i trener "stare dame".

- Taj gol u prvom minutu... To je još jedan od dokaza da Juve ima rasnog centarfora. Primio je loptu, oslobodio se napadača, uputio sjajan šut, loptu udario desnom nogom i potpuno zbunio golmana. Odigrao je sjajno i mnogo se žrtvovao za ekipu - birao je reči Del Pjero o Dušanu.

A Kapelova reč je teška kao bure najboljeg italijanskog vina...

- Vlahović je dokazao da je igrač velikog karaktera. Ono što volim kod njega je stav i želja da svim silama pomogne saigračima - rekao je fudbalski "don" Fabio.

OSMINA FINALA LŠ

Čelsi - Lil 2:0 (1:0)
Viljareal - Juventus 1:1 (0:1)
Benfika - Ajaks 2:2
Atletiko - M. junajted 1:1
RANIJE
Sporting - M. siti 0:5
PSŽ - Real 1:0
Salcburg - Bajern 1:1
Inter - Liverpul 0:2
*Revanši 8, 9, 15. i 16. marta.

RADOVANjE ZA ČLANA PORODICE

VLAHOVIĆ je, posle gola, levom rukom gestikulirao "nekome" da mnogo priča...

- Bila je to poruka jednom članu moje porodice - otkrio je Vlahović, pošto su novinari mislili da je to bilo upućeno nekome iz uprave ili možda novinarima kritičarima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!