VALJAK MELJE LI MELJE: Partizan drži Zvezdu na distanci, uhvatio zalet za evropski meč sezone (FOTO/VIDEO)

Č. V.

20. 02. 2022. u 15:08 >> 17:25

FUDBALERI Partizana napravili su dobru uvertiru za dva veoma važna meča koja ih čekaju u narednih sedam dana, pobedili su Radnički iz Kragujevca sa 2:0 (2:0) u 23. kolu Superlige Srbije.

ВАЉАК МЕЉЕ ЛИ МЕЉЕ: Партизан држи Звезду на дистанци, ухватио залет за европски меч сезоне (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Uoči revanš meča sa Spartom iz Praga, s kojom će igrati u Humskoj u četvrtak od 18.45, te "večitog derbija" na stadionu "Rajko Mitić" u nedelju od 18 časova, izabranici Aleksandra Stanojevića su dobili jedan od onih mečeva za koje važi staro pravilo da su "na papiru laki, a na terenu možda i najteži".

Ali, to što je teško osvojiti unapred očekivane bodove, ne znači i da je neizvodivo. Naročito kada se igra odgovorno, ofanzivno i sa planom, a baš takvi su crno-beli bili protiv ekipe koju je s klupe predvodio povratnik u srpski fudbal, Nenad Lalatović.

Stanojević je pred ovaj meč rekao "Ma, kakava Sparta, kakav derbi, u glavi nam je samo Radnički", a upravo su se tako ponašali i njegovi igrači u prvenstvenom duelu čiji su ishod nagovestili već u prvom poluvremenu.

Za oba tadašnja gola, u 18. i 34. minutu, "kriv" je bio Kvinsi Menig, asistent najpre Rikardu Gomešu, a onda i Jojiću, za njegovu majstorijhu posle duplog pasa.

Posao crno-belima bio je olakšan od 50. minuta, kada je Ubiparip isključen zbog neopreznog starta kojim je raskrvario glavu Vujačiću, a brojno slabiji Kragujevčani uprkos tome što su imali 10 igrača u polju pokušali su u nekoliko navrata da zaprate, ali nisu uspeli da savladaju Stevanovića.

Partizan od tog momenta nije mnogo napadao, zadovoljio se stečenim rezultatom i čuvao snagu za izazove koji ga očekuju naredne sedmice. Mečeve do kraja nisu odigrali Kvinsi Menig, Rikardo Gomeš i Bibars Natho, takođe Saša Zdjelar nije bio u sastavu da bi bio odmorniji za Spartu i Zvezdu.

DRUGO POLUVREME: Partizan - Radnički 2:0

90+3' - Kraj utakmice.

82' - Fudbaleri Radničkog su se sada bunili kod glavnog arbitra, jer smatraju da je Vujačić udario rukom Maksimovića. Ipak, od kaznenog udarca neće biti.

76' - Izašao je Radnički na polovinu rivala i pokušao da ugrozi Stevanovića. Udarac je oprobao Đorđe Maksimović, no to nije uradio dobro, pošto je lopta otišla daleko pored gola.

70' - Stanojević odlučio da ukaže priliku dvojici tinejdžera. U igru su ušli Marko Milovanović i Samed Baždar, a utakmica je završena za Rikarda i Natha.

69' - Tražili su penal fudbaleri domaćeg tima. Natho je smatrao da je bio oporen u kaznenom prostoru rivala, ali sudija Nikola Radaković odmahnuo rukom.

61' - Partizan znalački čuva rezultat i ne troši mnogo energije uprkos tome što je brojčano jači na terenu. Crno-bele naredne sedmice očekuju dva teška duela. Najpre u četvrtak u Humsku dolazi Sparta u revašu Lige konferencija, a potom u nedelju je na programu "večiti derbi" na stadionu "Rajko Mitić".

53' - Odluka je promenjena. Nakon gledanja snimka posle poziva iz VAR sobe sudija Radaković pokazao je napadaču Radničkog crveni karton, pa će Kragujevčani do kraja meča igrati sa desetoricom.

 

50' - Prvi žuti karton dobio je napadač Radničkog Vojo Ubiparip koji je neoprezno startovao i udario u glavu Igora Vujačića.

46' - Počelo je drugo poluvreme, a Aleksandar Stanojević je napravio dve promene. Nikola Terzić i Kvinsi Menig su završili utakmicu. U drugih 45 minuta igraće Nemanja Jović i Lazar Marković.

PRVO POLUVREME: Partizan - Radnički 2:0

45' - Kraj prvo poluvremena - Partizan vodi golovima Rikarda i Jojića.

38' - Dobro igra Partizan koji konstantno preti. Sada je Jojića omeo Piščević da se drugi put upiše u strelce. Odložio mu je loptu Rikardo, a ovaj nije bio dovoljno brz.

34'  - Miloš Jojić duplira prednost. Vezista crno-belih je dobio sjajnu loptu od Meniga i šutirao levom nogom, a spasa za golmana Lukića nije bilo. Paritzan krupnim koracima hita na novoj pobedi. Treba reći da je neposredno pre gola veliku priliku propustio Terzić koji sa svega nekoliko metara nije uspeo da zatrese mrežu Kragujevčana.

 

27' - Lepa akcija Paritzana. Sve je počeo centaršutem sa desne strane Natha, Jojić je prebacio do Meniga koji nije uspeo da zahvati loptu, pa do promene rezultata nije došlo.

24' - Mogli su izabranici Nenada Lalatovića da izjednače. Korner je izveo Nemanja Tomić, loptu loše procenio Stevanović, ali na njegovu sreću pokušaj Varjačića je završio pored stative.

Nenad Lalatović/FOTO: M. Vukadinović

23' - Neverovatno da ovo nije gol. Rikardo je odlično centirao, na drugoj stativi je samo bio Jojić koji je šutirao glavom i prosto je čudno kako je loptu prebacio preko gola.

18' - Partizan vodi! Rikardo nastavlja seriju. Fudbaler sa Zelenortskih Ostrva postiže 20. gol u sezoni u prvenstvu. Izgubio je igrač Radničkog loptu u opasnoj zoni. Iskoristio je to Menig da sjajno pronađe najisturenijeg napadača koji je ponovo pokazao kakav je strelac i sjajno je savladao Lukića.

 

14' - Nema mnogo uzbuđenja nakon pokušaja Natha. Klub iz Humske je taj koji ima loptu u nogama, ali Radnički za sada dobro stoji na terenu i ne dozvoljava rivalu da ga ozbiljnije ugrozi.

5' - Dobra akcija stranaca u redovima crno-belih. Rikardo je ostavio loptu Nathu koji je iz prve šutirao sa nekih 18 metara, no mladi Ognjen Lukić je uspeo da zaustavi šut Izraelca iako je imao malo problema.

3' - Odmah je Partizan krenuo sa napadima. Posle kornera koji je izborio Kvinsi Menig glavom je probao Siniša Saničanin, ali je odbrana Kragujevčana dobro reagovala.

Uoči meča:

Crno-beli osokoljeni trijumfom u Pragu protiv Sparte ulaze u ovu utakmicu u kojoj su veliki favoriti.

Prvi duel ovih rivala završen je pobedom kluba iz Humske (1:3). Partizan je do sada primio samo šest golova u prvenstvu, a Radnički je jedna od ekipa koja je uspela da zatrese mrežu lidera na tabeli. To nisu uradili igrači tima iz Kragujevca, već Siniša Saničanin koji je zatresao sopstvenu mrežu.

Aleksandar Stanojević je imao reči hvale za tim koji sa klupe od ovog proleća predvodi Nenad Lalatović.

- Očekujem i pozivam navijače da nam pomognu sutra. Ulaz je besplatan i želimo da bude pozitivna atmosfera. Nije lako pobediti svaku utakmicu i potrebnna nam je podrška, svaki aplauz. Očekuje nas nastavak prvenstva, svima je poznato koliko nam znači svaka utakmica i ulazimo u nedeljni duel sa maksimalnim poštovanjem prema rivalu i treneru Lalatoviću. Kragujevčani nisu uigrani i nadam se da neće biti ni sutra, ali su ekipa koja može ozbiljno da nas ugrozi. Imaju kvalitetne ofanzivce od Tomića preko Mirića i Ubiparipa - rekao je Stanojević.

Sastavi timova:

Partizan (4-2-3-1): Stevanović – Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Jevtović, Jojić – Terzić, Natho, Menig – Rikardo.

Radnički 1923 (4-1-4-1): Lukić – Varjačić, Andrić, Gajić, Pecelj – Piščević – Milosavljević, Tomić, S. Jovanović, Vidović – Ubiparip.

BONUS VIDEO: Navijači Partizana bodrili crno-bele u Pragu iako se karte za goste nisu prodavale

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!