"DUŠAN NIJE MARSOVAC"! Alegri spušta loptu: Dajmo Dušanu vremena da se adaptira

INSTANT doprinos Dušana Vlahovića u Juventusu, odnosno gol na debiju pa "asistencija" za autogol protiv Sasuola, podigli su očekivanja od srpskog napadača na možda i prevelik nivo.

ДУШАН НИЈЕ МАРСОВАЦ! Алегри спушта лопту: Дајмо Душану времена да се адаптира

FOTO: EPA

Zato kada "zataji", kao što je to bio slučaj protiv Atalante prošle nedelje, pa onda i u petak u gradskom derbiju protiv Torina (1:1), odmah je glavna tema, zašto Dušan nije dao gol?

U meču sa "bikovima", glavni razlog za to je Glejson Bremer, štoper Torina, koji je odradio odličan posao u čuvanju Vlahovića i u prvom delu sezone, kada je srpski špic nastupao za Fiorentinu. Ipak, trener Juventusa Masimilijano Alegri znalački spušta loptu i poručuje da naš as tek treba da se potpuno privikne na novi klub.

- Vlahović je odigrao dobro, naišao je na defanzivca kao što je Brazilac Brener, koji mu je zadavao muke. Dušan dolazi iz serije utakmica, potrošio je mnogo energije prethodnih nedelja i meseci. Nije on marsovac, dajmo mu vremena da se adaptira. Fiorentina je dobar tim, ali tamo je navikao da igra uglavnom po jednu utakmicu nedeljno. Ovde je drukčije. Zadovoljan sam onim što je uradio, baš kao i ostatak tima - promenio je retoriku Alegri, koji je znao da iskritikuje kada je Dušan sve zadivio, a sada hvali uprkos izostanku pogotka.

Italijanskoj štampi, to nije bilo dovoljno, tražili su još pojašnjenja...

- Borio se Dušan, radio puno, ali treba još puno da uči. Kao i ostali igrači. Mora još da raste, da se navikava na neke stvari u našem timu kako bi fizički mogao da izdrži da odigra meč 90 minuta na svaka tri dana. Konkretno, trebalo je više da "šeta" Bremera po terenu, da mu ne daje nikakve referentne tačke, jer je u pitanju štoper jak na direktnim loptama. Ali je zato slabiji kad izlazi iz svoje zone komfora - dodao je Alegri.

JURIĆ: PONIŠTIO VLAHOVIĆA

BLISTAO je od sreće trener Torina Igor Jurić posle remija sa Juveom i u prvi plan istakao rolu štopera njegovog tima.

- Bremer je sjajan tip. Poništio je Vlahovića! I tehnički je bio odličan, a vrlo je skroman momak. Ima velike ambicije, ali razume da mu je ovaj klub dao mnogo i on to prihvata - kazao je Jurić.

BONUS VIDEO: Astronomski sat u Pragu, jedna od najvećih atrakcija grada

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati