"ZIMSKI" MUNDIJAL KROJI RASPORED: Superliga objavila kalendar za sledeću sezonu, pauza čak tri meseca

Novosti online

08. 02. 2022. u 11:56

U IŠČEKIVANjU početka prolećnog dela aktuelne sezone, fudbalska Super liga Srbije objavila je kalendar za narednu. Sezona 2022/23. igraće se po znatno izmenjenom režimu zbog prvog "zimskog" Mundijala.

ЗИМСКИ МУНДИЈАЛ КРОЈИ РАСПОРЕД: Суперлига објавила календар за следећу сезону, пауза чак три месеца

Marko Gobeljić i Lazar Marković Foto M. Vukadinović

Specifičan termin Mundijala u Kataru, od 21. novembra do 19. decembra, uzrokovaće i velike promene kada je reč o kalendaru Superlige za narednu, sezonu 2022/2023. Kao i ostali šampionati u Evropi, tako će i elitni rang srpskog fudbala početi ranije, uz nešto dužu pauzu.

Sportski žurnal u današnjem izdanju prenosi da će naredna sezona u Superligi Srbije početi 8. jula i trajaće do 13. novembra, kada će se odigrati 20. kolo. Uslediće pauza do 11. februara 2023. godine, jer po završetku Mundijala na većini stadiona u Srbiji neće biti uslova za fudbalske mečeve.

Borba u Superligi Srbije završiće se 21. maja 2023. godine, posle čega slede utakmice baraža za opstanak 27. i 31. maja istog meseca. Finale Kupa Srbije odigraće se 28. maja.

Borba za bodove u Prvoj Ligi Srbije počeće 5. avgusta i trajaće do 13. novembra.

Ranije će početi i kvalifikacije za evropska takmičenja u sezoni 2022/2023. Borba za Ligu šampiona startovaće već 5. jula, a za Ligu Evrope i Ligu konferencije dva dana kasnije. Utakmice će se igrati na svakih sedam dana, do 19. septembra i prvog FIFA termina.

BONUS VIDEO: Čeka nas pakleni februar

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRILIKA ZA ZVEZDU? Reprezentativac Srbije ostaje bez kluba