MADRIĐANI ZAVRŠILI POSAO: Mbape od juna u Realu

Novosti online

31. 01. 2022. u 21:42

PRIČALO se, kuvalo se, na kraju je i potpuno razotkriveno.

МАДРИЂАНИ ЗАВРШИЛИ ПОСАО: Мбапе од јуна у Реалу

FOTO: EPA

Real Madrid i jedna od prvih violina Pari Sen Žermena su postigli konačan dogovor, pa će Kilijan Mbape ovog leta, tačnije u junu, na stadion "Santjago Bernabeu", otkrio je ugledni nemački list "Bild".

Najveći klub na svetu je blizu potpune rekonstrukcije svog stadiona, ali je više nego očigledno da će i sastav tima pretrpeti značajne promene. Mbape će biti najzvučnije, ali i najskuplje pojačanje Madriđana u čije redove stiže kao slobodan igrač, jer nije želeo da produži ugovor sa Parižanima.

Španski mediji su juče otkrili da je Real ponudio godišnju platu 23-godišnjem Francuzu od neverovatnih 50 miliona evra bruto, odnosno skoro 25 miliona, pošto je u Španiji porez na plate fudbalera skoro 50 odsto. Raduju se navijači Reala, a tugovaće u Parizu, jer je PSŽ mogao velike pare da zaradi pre šest meseci, kada je Real bio spreman da dovede Mbapea u svoje redove.

Koliko je vrhunski igrač bio tvrdokoran u svojoj odluci da pređe u Real, govori i podatak da je odbio platu od 45 miliona evra po sezoni do 2024.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a