VRAĆA SE VELIKI NOVAKOV PRIJATELJ I NJEGOVA NOĆNA MORA: Huan Martin del Potro dobio specijalnu pozivnicu za turnire u Buenos Ajresu i Riju

Novosti online

31. 01. 2022. u 20:43

HUAN MARTIN DEL POTRO, jedan od miljenika teniske publike širom sveta i veliki prijatelj NovakaĐokovića, vraća se na teren posle skoro dve godine pauze.

ВРАЋА СЕ ВЕЛИКИ НОВАКОВ ПРИЈАТЕЉ И ЊЕГОВА НОЋНА МОРА: Хуан Мартин дел Потро добио специјалну позивницу за турнире у Буенос Ајресу и Рију

FOTO: EPA

Div iz Tandila, prvi čovek koji je prekinuo dominaciju "Velike trojke" kada je 2009. godine osvojio Ju-Es open, odsustvovao je sa terena od drugog kola Kvinsa 2019. godine, a ovog februara će nastupiti na dva ATP turnira, u rodnoj Argentini i u Rio de Žaneiru.

Od povrede je imao niz operacija kolena, a da nevolja bude veća morao je da proglasi bankrot kada mu je preminuo otac i ostavio mu velike dugove.

Delpo je u karijeri osvojio 22 titule, a pored Ju-Es opena najveća je ona sa mastersa u Indijan Velsu. Bio je i šampion Dejvis kupa sa Argentinom 2016, finalista Završnog turnira 2009, ima dve olimpijske medalje, srebro iz rija i bronzu iz Londona.

Obe je osvojio savladavši usput najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, ali mu ni nole ni Srbi to niakd nisu zamerili, jer ovaj dobroćudni div je možda i najbolji prijatelj našeg asa na Turu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Davis Cup (@daviscup)

Najbolji plasman na ATP listi bio mu je treće mesto 2018. godine. U 2009. godini ostvario je čak 11 pobeda nad igračima iz Top 10.

Zanimljivo je da Del Potro nikad nije osvojio turnir u Buenos Ajresu, na koji sada ide kao 757. igrač sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu