NEVIĐENO: Komori, reprezentacija El Fardu Bena, mora da igra bez golmana

Novosti online

24. 01. 2022. u 16:03

NAJVEĆA senzacija ovogodišnjeg izdanja Kupa afričkih nacija, reprezentacija Komorskih Ostrva, danas će igrati osminu finala bez golmana.

НЕВИЂЕНО: Комори, репрезентација Ел Фарду Бена, мора да игра без голмана

Tanjug/AP

To je posledica odluke Konfederacije afričkog fudbala (KAF) koja nije dozvolila da jedan od trojice registrovanih čuvara mreže, koji je negativan na koronavirus, zaigra protiv Kameruna ovog ponedeljka.


Naime, 30-godišnji golman Ali Ahamada je bio pozitivan kao i mnogi drugi članovi njegove ekipe, ali iako je ovog jutra bio negativan na korona-testu, baš kao i njegov kolega iz veznog reda, Jasin Burhan, KAF im nije dozvolio da igraju.


Razlog je što pravila predviđaju da ko se zarazi koronavirusom mora najpre pet dana da bude u izolaciji, pa da 48 sati pred meč ima negativan PCR test. A nije prošlo 48 sati otkako je Ahamada negativan i - on, poput Burhana, ne može da igra.


Komorska Ostrva ne mogu da računaju ni na druga dva golmana: Mojad Useini je i dalje pozitivan, a Salim Ben Boina ne može da brani zbog povrede ramena.


Utakmica sa Kamerunom na programu je u 20 časova, a Komorska Ostrva, 132. na FIFA rang listi, i da nisu ovako oslabljena bila bi, kao debitanti, u ulozi autsajdera, jer igraju protiv petostrukih šampiona Afrike.

Podsetimo, Komori su napravili senzaciju u preliminarnoj rundi nadmetanja, jer su uz gol Zvezdinog fudbalera El Fardu Bena savladali Ganu i prošli u nokaut fazu.

Bonus video: Devojčica iznenadila Novaka Đokovića na Ostrogu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili