KAVANI SPASAO JUNAJTED: NJukasl vodio, Junajted se mučio, ali izbegao poraz (VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

27. 12. 2021. u 23:04

MANČESTER junajted remizirao je sa Njukaslom 1:1 na "Sent Džejmsis Parku" u 19. kolu Premijer lige.

КАВАНИ СПАСАО ЈУНАЈТЕД: Њукасл водио, Јунајтед се мучио, али избегао пораз (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Dugo "crveni đavoli" nisu igrali. Utakmice protiv Brentforda i Brajtona su bile odložene zbog problema sa korona virusom. Sve to kao da je ostavilo traga na izabranike Ralfa Rangnika koji nisu uspeli da pobede jedan od najslabijih timova lige.

"Svrake" su do ove utakmice imali samo jedan trijumf, primili su čak 41 gol, ali sve to nije bilo dovoljno gostima da dođu do pobede. Šta više tim Edija Haua u većem delu susreta je bio bolji rival.

U postavu Junajteda se nakon pauze zbog povrede vratio Rafael Varan i francuski štoper je bio krivac za gol koji je postigao Alan Sent-Maksiman već u 7. minutu.

STRELAC Sent-Maksimen u duelu sa Megvajerom/FOTO: AP/Tanjug

Nisu Hari Megvajer i drugovi uspeli da ozbiljnije zaprete Martinu Duvravki u prvom delu susreta, pa je Njukasl na veliki odmor otišao sa minimalnom prednošću.

Nemački stručnjak napravio je dve promene na startu drugog poluvremena i ispostavilo se da je pogodio. U igru su ušli Edinson Kavani i Džejdon Sančo, a utakmica je bila gotova za Mejsona Grinvuda i Frena.

Upravo je Urugvajac bio taj koji je postigao gol za "crvene đavole". Igrao se 71. minutu kada je loptu sa desne strane po zemlji poslao Diogo Dalo, na nju je natrčao iskusni napadač čiji je prvi pokušaj bio izblokira, ali ne i drugi, pa su gosti na vreme uspeli da poravnaju rezultat.

Mogao je Njukasl na kraju do sva tri boda. Najpre je Džejkob Marfi pogodio stativu, da bi potom David de Hea fantastično odbranio udarac Almirona sa ivice kaznenog prostora u 89. minutu.

Do kraja utakmice vredi istaći kiks golmana domaćina koji na svu sreću nije kažren pogotkom, a mogao je samo da je Bruno Fernandeš bio prisebniji.

Junajted je sada sedmi na tabeli sa 28 bodova, dok je Njukasla na 19. mestu sa samo 11 bodova i iza njih je jedino Norič sa 10.

BONUS VIDEO: ZLATNA LOPTA FSS: Dušan Tadić prima priznanje od FSS

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024