MENIG SREĆAN U PARTIZANU: Srbi su emotivci, a Holanđanima je fudbal posao

M. Blažić

27. 12. 2021. u 09:00

DEVET golova i šest asistencija na 24 odigrane utakmice predstavljaju "ličnu kartu" Kvinsija Meniga za skoro četiri meseca boravka u Humskoj.

МЕНИГ СРЕЋАН У ПАРТИЗАНУ: Срби су емотивци, а Холанђанима је фудбал посао

FOTO: M. Vukadinović

Za novajliju kojem su Partizan i Beograd prvi iskorak u ovaj deo Evrope sa 26 godina učinak vredan poštovanja. Priznaje momak rođen u Amsterdamu da se još "traži" u novoj sredini, ali i da je zadovoljan kako se adaptirao na sve oko njega što je u svakom smislu potpuno drugačije.

- Kada sam došao, sve je bilo novo. Nisam znao ni šta da očekujem. Znao sam šta se od mene traži, da budemo prvi, da se kvalifikujemo u Evropu. Uspeli smo u tome i to je dobro. Za mene je teško da poredim jer nisam pre Partizana igrao van zapadne Evrope. Fizički se igra jak fudbal, zato je važno da budem maksimalno spreman, da posvetim vreme kako treningu, tako i odmoru.

Menig je u septembru izabrao crno-bele, a za to je imao i maksimalnu podršku najbližeg okruženja.

- Nisam imao veliko znanje o Beogradu, ali sam pričao o Partizanu sa Ilićem. On je bio u Tventeu, a ponikao je u Crvenoj zvezdi. Pričao mi je lepe stvari o srpskoj prestonici, o rivalstvu dva kluba kod vas. Najbliži su bili pripremljeni na moj dolazak u Partizan. Dugo smo bili u pregovorima sa klubom. Isto kao i ja, i oni nisu znali šta mogu da očekuju. Mogli su pre toga samo da vide nešto na TV, pročitaju, a sasvim je drugačije kada dođete ovde. Oni su moja podrška šta god da uradim. Srećan sam u Beogradu. Moram još da se adaptiram, imam veliku pomoć od kluba i saigrača u tome.

TETOVAŽE NOVA PASIJA

TETOVAŽE su pasija Kvinsija Meniga tek u poslednjih godinu dana.

- Da imam ih svuda, po celom telu. Počeo sam pre godinu dana sa tetoviranjem, kada sam imao 25 godina. Bio sam odmah u startu navučen. Slobodno napišite, Kvinsi ako uzme titulu staviće na telo Partizan.

Kao neko ko je ponikao u fudbalskoj fabrici talenata, u Ajaksu, Menig je pozvan da povuče paralelu između dva kluba.

- Crno-bele i "kopljanike" možete da poredite. Ne bih duboko ulazio, ali je moguće. Partizan i Ajaks su nešto najbolje što imaju Holandija i Srbija. Oba kluba su konstantno pod pritiskom da moraju sve da pobede, da budu najbolji, igraju velike derbije. Bio sam klinac od 19 godina kada sam bio u Amsterdamu i nisam tako osećao pritisak. Ovde je drugačiji. Srbi su emotivniji narod, dok je u Holandiji to samo posao.

Foto: M.Vukadinović

 

Ofanzivni vezista crno-belih priznaje da ne prati medije, ni komentare.

- Ne znam, ne volim da čitam vesti. Nisam to radio ni u Holandiji, neću ni ovde. Znam kako to ide po medijima kada odigrate dobro ili kada odigrate loše. Jednostavno se isključim i ne pratim. I sam znam kada sam odigrao dobro ili kada sam odigrao loše. Ne trebaju mi mediji za to. Neću da lažem, svako od nas voli da dobije kompliment, samo ja to ne tražim da vidim, da pročitam. Ako sam ja srećan, znam da će svi biti.

DERBI SLIČAN HOLANDSKOM

POSLE desetak dana boravka u Beogradu Menig je bio u prilici da bude deo najvećeg spektakla ovdašnjeg fudbala.

- To je bilo u mojoj prvoj ili drugoj nedelji po dolasku. Svi su pričali derbi, derbi, derbi... Sličan je okršaju Ajaksa i Fejenorda, možda i veći. Za mene je bilo možda prerano da zaigram. Videćemo na sledećem.

Želje za Novu godinu su jasne i jednostavne.

- Da svi budu zdravi. Moja porodica, prijatelji i svi ostali. Da nas prati i sreća. Želim da osvojimo i duplu krunu, da se plasiramo među 16 najboljih u Ligi konferencija, prvo to, a onda će doći i sledeća želja da prođemo i među osam, pa među četiri - zaključio je Menig.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri