VLAHOVIĆ RUŠI SERGEJA? Srpski fudbaleri biće zvezde zimskog prelaznog roka

Đ. SAMOILOVIĆ

25. 12. 2021. u 10:18 >> 10:18

OTVORIĆE se 1. januara 2022. vrata fudbalske pijace još jednom, zabrujaće čaršijom brojne glasine, najavljivaće se "bombe", licitiraće se milioni... "Ludilo" prelaznog roka sve je bliže, naravno, ne u tolikoj meri kao što je to slučaj tokom vrelih letnjih dana, ali zimskih uzbuđenja svakako neće manjkati, naročito domaćim ljubiteljima fudbala, pošto se očekuje da nekolicina naših igrača bude u središtu brojnih transfera.

ВЛАХОВИЋ РУШИ СЕРГЕЈА? Српски фудбалери биће звезде зимског прелазног рока

FOTO: EPA

Od svih, najpre Dušan Vlahović, kojem se svakodnevno spočitava selidba u neki drugi grad, "fotošopiraju" ga na slikama u dresovima brojnih evropskih velikana, a prema specijalizovanom portalu "Transfermarkt", koji se uzima za najrelevantniji za fudbalsko tržište, mladi špic je drugi najskuplji srpski igrač (50 miliona).

Prvo mesto, i dalje je rezervisano za vezistu Lacija Sergeja Milinković-Savića (70 miliona), a donedavno se činilo i da će korpulentni vezista promeniti "boje" u januaru zbog sukoba u klubu, ali je poslednjim izjavama ugasio požar čije je tinjanje u Večnom gradu pretilo da postane buktinja. Međutim, vrlo lako bi ova dva asa mogla da zamene pozicije po isteku prvog meseca 2022, jer ako je verovati napisima najpre italijanske štampe, Fiorentina neće pustiti Vlahovića za manje od 80 miliona evra. Ukoliko do toga dođe, srušiće Duci rekord Luke Jovića, čiji je prelazak iz Ajntrahta u Real Madrid (60 miliona) i dalje drži epitet najvrednijeg u domaćim okvirima.

Treći po redu najskupljih Srba, Nikola Milenković, takođe bi mogao da bude nagrađen za odlične partije u Fiorentini, jer Milan je ozbiljno zagrizao za srpskog komandanta odbrane. Jedna od zvezda prelaznog roka, mogao bi neočekivano da postane Aleksandar Mitrović, trenutno procenjen na 18 miliona, čije ime tiho provejava u transfer spekulacijama. Jasno je svima da je najboljem strelcu srpske reprezentacije, mesto u znatno jačem prvenstvu od Čempionšipa, što je naglasio i Dušan Tadić na dodeli "Zlatne lopte" FSS, ali primetno je da je Mitar upravo u drugoj ligi Engleske najkomforniji, što statistika na kraju i najbolje odslikava.

Podaci koji se mogu "iskopati" iz riznice "Transfermarkta" su i oni koji se odnose skok cena fudbalera u 2021. Kada su u pitanju naši igrači, ponovo je u vrhu Vlahović čija je vrednost rasla srazmerno igrama u Seriji A - sa 16 miliona na 50. U procentima, 212 odsto. Za rubriku - "šta sve možete kada u kalendarskih 365 dana postignete 33 pogotka u jednoj od najboljih liga na svetu". Osetan skok u ceni, primetan je i u slučaju Ivana Ilića - sa tri na osam miliona evra, a nema dileme da će programeri "Transfermarkta" sve češće ažurirati tu brojku naviše ukoliko mladi vezista Verone nastavi da krupnim koracima osvaja vrhove svog potencijala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori