NAJTUŽNIJI RASKID UGOVORA: Eriksen više nije igrač Intera, pravila su bila surova

Tanjug

17. 12. 2021. u 15:54

Danski fudbaler Kristijan Eriksen i Inter sporazumno su raskinuli ugovor, saopštio je klub iz Milana.

НАЈТУЖНИЈИ РАСКИД УГОВОРА: Ериксен више није играч Интера, правила су била сурова

Foto: AP

Eriksen je na startu ovogodišnjeg Evropskog prvenstva doživeo srčani udar, a nakon ugradnje defibrilatora dobio je dozvolu da nastavi da igra fudbal.

Ipak, to neće moći da učini u Italiji, gde postoji pravilo koje zabranjuje nastupe fudbalerima koji imaju bilo kakve srčane probleme.

Razlaz je, dakle, bio neminovano, iako je Eriksen imao punu podršku nerazura tokom oporavka i povratka fudbalskim aktivnostima. Pravila su, prosto, takva kakva jesu u italijanskom fudbalu...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Inter 🏆🇮🇹 (@inter)

- Iako se rastajemo, naša veza nikada neće biti prekinuta. Sakupili smo neka od sećanja na Kristijanove trenutke u Interu, i to u ovoj posebnoj video-poruci. Tu su lepi momenti, a i oni teški, golovi, pobede i proslava titule sa navijačima ispred San Sira, objavio je FK Inter na svom Instagram nalogu.

U proteklih mesec dana danski reprezentativac je trenirao u domovini sa Odenzeom.

Seniorsku karijeru Eriksen je počeo u Ajaksu, potom je bio član Totenhema, odakle je 2020 prešao u Inter i osvojio titulu u Seriji A.

U Interu je bio od leta 2019. godine i od tada odigrao 60 utakmica, a osam puta bio strelac. Mnogo češće od pukih golova, koji mu kao veznom igraču i nisu bili prioritetni zadatak, navijače je oduševljavao svojim fudbalski majstorijama:

S "nerazurima" je bio finalista Lige Evrope 2020. godine, a prethodne je, zbog igara u italijanskom klubu, bio na užem spisku kandidata za idealni tim sveta u izboru FIFA i FIFpro.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri