ZA STOTI ROĐENDAN, PRAVAC SRPSKA LIGA: Fudbaleri iz Banatskog Karađorđeva ostvarili istorijski uspeh

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

04. 12. 2021. u 20:08

FUDBALERI Jedinstva iz Banatskog Karađorđeva, ubedljivom pobedom na svom terenu protiv ekipe BAK iz Bele Crkve 4:0, obezbedili su titulu jesenjeg šampiona u Vojvođanskoj ligi Istok, sa učinkom od deset pobeda, dva remija i tri poraza. Tako su ostvarili najznačajniji uspeh u istoriji kluba, koji je osnovan 1929. godine.

ЗА СТОТИ РОЂЕНДАН, ПРАВАЦ СРПСКА ЛИГА: Фудбалери из Банатског Карађорђева остварили историјски успех

FK Jedinstvo BK

- Tek smo na polovini zacrtanog plana, da u godini kada naše selo, inače jedno od najmlađih u Vojvodini, obeležava 100 godina postojanja, stignemo do Srpske lige, što bi stvarno bilo istorija - kaže Dragan Radaković, potpredsednik, duša i pokretačka snaga svih akcija Fudbalskog kluba Jedinstvo.


Koliko meštani Banatskog Karađorđeva ili popularni Majkani, vole fudbal i svoj klub, najbolje potvrđuju pune tribine na svakoj utakmici, iskrena podrška, ali i složne akcije uređenja stadiona i organizacija neizbežnog "trećeg poluvremena", naročito kada se slavi pobeda.


- Jesenja titula je osvojena, fudbaleri će se mesec dana odmarati, ali nama iz uprave predaha nema. Imamo važan zadatak i obavezu da sačuvamo tim, koji je ostvario istorijski uspeh, jer nikada do sada Jedinstvo nije bilo prvoplasirano u Vojvođanskoj ligi - dodaje predsednik kluba Siniša Čubrilo, uz napomenu da će tim biti pojačan sa nekoliko kvalitetnih fudbalera, kako bi se sačuvala prva pozicija na tabeli i u godini jubileja sela, obeležio ulazak u Srpsku ligu.

FK Jedinstvo BK


Agilni sekretar Milan Basta Bale osim administrativnih obaveza, zadužen je da šiša i održava travnati teren, koji pod njegovom rukom, kako u šali kažu, "diše i miriše".
Ideja članova uprave kluba, da se tokom zimske pauze, odrade građevinski radovi na stadionu, pokriju tribine i postave mini-reflektori, koji će omogućiti večernje treninge prvog tima, ali i mlađih kategorija fudbalera, koje su, kao nikada do sada, popunjene brojnim mališanima. Mlađi zasad budni sanjaju debi u prvom timu Jedinstva.
Klinci iz Banatskog Karađorđeva, koje kao trener predvodi nekadašnji reprezentativac i fudbaler Proletera iz Zrenjanina Slobodan Dubajić, superiorno su se prošetali opštinskom ligom i dokazali da su potencijal i zalog za lepe, buduće, fudbalske dane u Banatskom Karađorđevu.

FK Jedinstvo BK


- Najmanje četiri godine smo kao ekipa zajedno, stvaramo tim, ali i šampionsku atmosferu u klubu koja treba da nas sve zajedno pripremi za nove domete. Do sada smo u nekoliko navrata bili u vrhu tabele, ali ovo je prvi put da smo jesenji prvaci - iskren je Siniša Čubrilo, koji izražava zahvalnost brojnim prijateljima i navijačima kluba, koji su složni i organizovani u svim akcijama, kada je potrebno da se pomogne klubu.
Fudbaler Savo Martinović, legenda kluba, na kraju pripoveda da će se igrači u zimskoj pauzi "pripremati" i tako što će zajedno sa meštanima sela, učestvovati u akciji uređenja stadiona.
- Ne stidimo se fizičkog rada. Pa ko ne bi voleo da igra pod reflektorima a da gleda publika "pod stadionskim krovom. Od proleća imaćemo jedan od najlepših "malih" terena u Vojvodini - obećava Savo.

BETONIRA I PREDSEDNIK

KARAĐORĐEVČANI, predsednica Skupštine opštine Žitište, Ivana Petrić Martinović i načelnik opštinske uprave Mladen Ajduković, neizostavna su karika istorijskog uspeha fudbalskog kluba Jedinstvo, ali ne treba zanemariti ni podršku svih ostalih iz ove srednjobanatske opštine. Predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević, lično se uključio u građevinske radove betoniranja postolja za buduće reflektore.

FK Jedinstvo BK

DRUŽENjE, PA SVE OSTALO

NEPISANO je pravilo i neopravdani minus, ukoliko se nakon utakmice ne dođe na obavezno druženje igrača, članova uprave i navijača u nekom od lokalnih kafića. Bilo je venčanja, rođendana, krštenja i ostalih slavlja, ali prvo se ispoštuje tradicionalno druženje, pa se ide dalje.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba