USVOJEN NOVI STATUT, USKORO IZBORI: Održana vanredna sednica Skupštine Fudbalskog saveza Srbije

N.I.

29. 11. 2021. u 17:29

SA pola sata zakašnjenja, sa primedbama samo dvojice od 63 prisutna delegata, ali na kraju jednoglasno, u Staroj Pazovi na vanrednih sednici Skupštine usvojen je novi Statut Fudbalskog saveza Srbije.

УСВОЈЕН НОВИ СТАТУТ, УСКОРО ИЗБОРИ: Одржана ванредна седница Скупштине Фудбалског савеза Србије

Foto: N.Iljukić

Na sednici kojom je predsedavao zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković očekivalo se mnogo više bure, a na kraju je posle nešto više od sat vremena izglasan Statut u čijem kreiranju je poslednjih meseci najviše učestvovala i na njemu insistirala UEFA.

Predstavnik evropske kuće fudbala i njen šef Nacionalnih asocijacija Luka Nikola je u pozdravnoj reči vrlo jasno stavio do znanja čelnicima FSS, ali i članovima Skupštine da je danas bio praktično poslednji rok da se usvoji Statut i krene u izbornu proceduru.

- Želimo da vas podržimo u nameri da hrabro krenete u organizacione i statutarne promene. Posebnu pažnju obratite da se što više stručnih ljudi uključi u rad vašeg saveza, ali i da de na najbolji način izborite sa fenomenom našeg vremena koji se zove nameštanje utakmica - poručio je Luka Nikola, kojem je društvo pravila Sofija Malicija iz FIFA.

Najčešće ja za govornicu izlazio član Izvršnog odbora FSS Novica Tončev koji je imao nekoliko zamerki na termine sprovođenja izbora u FSS. Predsednik pravne komisije Dejan Šuput je bio “glas razuma” tokom cele sednice Skupštine, a u nekoliko navrata je Tončev i preglasan podizanjem ruku delegata.

Priznanje “orlovima”

PRE početka Skupštine FSS , zamenik predsednika Nenad Bjeković je zamolio prisutne delegate i goste da pozdrave uspeh fudbalske reprezentacije Srbije koja se pobedom u Portugaliji direktno plasirala na Mundijal. Delegati Skupštine su dugotrajnim aplauzom i na nogama pozdravili još jednom ovaj uspeh.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024