PARTIZAN NIJE DAO DA SE PONOVI PROLETER: Vojvodina u turističkoj poseti Humskoj

A. Ilić

21. 11. 2021. u 17:37 >> 17:48

FUDBALERI Partizana slavili su protiv Vojvodine rezultatom 4:1 u derbiju 17. kola Superlige Srbije.

ПАРТИЗАН НИЈЕ ДАО ДА СЕ ПОНОВИ ПРОЛЕТЕР: Војводина у туристичкој посети Хумској

FOTO: Sandić Foto/ FK Partizan

Crno-beli su protiv Proletera izgubili bod (0:0), a nisu dozvolili nikakvo iznenađenje protiv Vojvodine. Drugi novosadski klub neće se kući vratiti pevajući, već punom mrežom golova. 

Već u petom minutu prvu priliku imali su crno-beli da zatresu mrežu Nikole Simića, koji je dobro reagovao na udarac Lazara Pavlovića. U 21. minutu nova velika šansa Simić je nakon jednog centaršuta ispustio loptu kod gola Uroševića koji nije uspeo da je zahvati, kao ni potom Kvinsi Menig. 

Poveo je Partizan u 36. minutu. Drugim golom ove sezone Danilo Pantić je krunisao terensku inicijativu crno-belih. Već u 42. minutu Kvinsi Menig je fantastičnom solo akcijom duplirao prednost tima iz Humske. 

U prvom poluvremenu Partizan je imao 68 procenata poseda u svojim nogama i zasluženo je vodio. 

U 48. minutu Čović je nesebično proigrao Veljka Simića koji je zatresao mrežu i smanjio na 2:1, nagovestio je bolje izdanje tima sa Karađorđa, ali je taj bljesak kratko trajao. 

Rikardo Gomeš je u 69. minutu bio najviši u skoku nakon čega je lako matirao Simića, a samo dva minuta kasnije Miloš Jojić postavio je konačnih 4:1 u večerašnjem meču. 

FOTO: Sandić Foto/ FK Partizan

Partizan - Vojvodina 3:1
(Pantić 36', Menig 42', Gomeš 69, Jojić 71' - Simić 48') 

82' Bastaić i Mrkaić su dobro pokrenuli akciju koja je završena odličnom odbranom Aleksandra Popovića. 

81  - Mrkaić je zamenio Vukadinovića, a Gomeš i Pantić takođe napuštaju igru. Ušao je Mihailo Ilić, kao i Marko Milovanović. 

78' Umalo je Devetak centaršut Partizana poslao u svoju mrežu, srećom po goste lopta odlazi iznad prečke gola gostiju. 

FOTO: Sandić Foto/ FK Partizan

76' - Dve izmene napravio je Stanojević Šćekić je u igru ušao umesto Saše Zdjelara Menig je mesto ustupio Lutovcu. Izmenu je načinio i Slavoljub Đorđević Simić je teren napustio, a ušao je Kabić. 

71'' Jović je propustio loptu do Miloša Jojića koji još jednom uvećava prednost crno-belih. 

 

69' Rikardo Gomeš sjajan nakon kornera. Rikardo Gomeš glavom matira Simića i dolazi do 17. gola. 

 

64' Prva izmena u domaćem sastavu. Nemanja Jović ušao je u igru umesto Lazara Pavlovića. 

56' Dobro kombinuju crno beli, ali je Miljković malo zakasnio, samo gol auti. 

49' Menig je odlično odigrao pas, ali je povučen sa leđa pre nego što je stigao da uradi išta opasno po gol rivala. 

48' Čović je nesebično proigrao Veljka Simića koji je fantstično reagovao i zatresao mrežu. 

 

46' Počelo je drugo poluvreme. 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA 

45' Dva minuta produženo je prvo poluvreme. 68 procenata ima posed lopte Partizan, a zanimljivo je da u prvom delu Vojvodina nije uputila direktan šut u okvir gola rivala. 

42' Menig fantastičnom solo akcijom uvećava prednost Partizana. 

 

36' Partizan vodi! Drugim golom u sezoni Danilo Pantić slomio je otpor Vojvodine nakon više od pola časa igre. Centrirao je Miljković, a lopta nakon intervencije pada na nogu Pantiću 

 

32' Raspalio je Nemanja Miletić po lopti, daleko iznad prečke. Napravila je ekipa Vojvodine i prvu izmenu. Stevanovića je zamenio Kopitović. 

21' Najveća šansa za crno-bele Simić je nakon jednog pokušaja ispustio loptu, pala je pred Uroševića u srcu peterca, uspeva golman gostiju da je iskosa izbaci, a Menigu je nedostajalo malo da uputi udarac. Partizan je imao drugu veliku priliku na meču 

15' Sve vreme kontroliše Partizan loptu, igra se većinom oko gola "lala", ali ne uspeva da probije "parni valjak" bedem koji stoji ispred Simićevog gola. 

13' Menig dodaje do Pavlovića koji nije uspeo na vreme da se namesti na udarac. Dobro reaguje odbrana. 

7' Tri kornera imao je Partizan. Fantastičan početka crno-belih koji prete od starta. 

5' Velika šansa za Partizan u petom minutu. Na dodavanje Jojića fantastičnu loptu uputio je Lazar Pavlović, a  Nikola Simić odlično brani. 

4' Jojić je odlično izveo slobodnjak, lopta stiže do Pantića, koji je potom pokušao da odrganizuje novi napad. 

1' Počela je utakmica u Humskoj. 

UOČI MEČA 

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Miljković, Miletić, Saničanin, Urošević - Jojić, Zđelar - Menig, Pantić, L. Pavlović- Rikardo.

 VOJVODINA (4-2-3-1): N. Simić - Jeličić, Kovačević, Stevanović, Devetak - Maksimović, Topić - Vukadinović, V. Simić, Čović - Zukić.

Najveću glavobolju treneru Aleksandru Stanojeviću zadaje izostanak Bibarsa Natha, koji će propustiti sve mečeve do kraja tekuće godine.

Upravo je iz tog razloga je iskusni vezista ostao u Izraelu.

Svestan je Stanojević važnosti meča. 

- Igra se derbi kola, protiv izuzetne ekipe koja je pokazala da je u usponu forme. Izuzetno disciplinovana ekipa. Verujem da ćemo odigrati na pravi način, kao što smo bili pravi u najvećem delu sezone. Nadam se da će doći navijači da nas podrže. Potrebna nam je podrška u svakom smislu te reči. Vojvodina je intenzivna ekipa, imaju izuzetetnu tranziciju, opasni su na bočne lopte, dobar proboj po boku, trener im je uneo disciplinu, poznat način rada. Trče dosta, bore se. Svesni smo svega toga, tako se i spremamo - rekao je Stanojević

Prvi meč analizirao je Nemanja Čović. 

– U toj prvoj utakmici baš i nismo bili u nekom ritmu, pogotovo nakon te prve evropske utakmice, pri čemu smo čak i pre nje imali teško gostovanje Crvenoj zvezdi, na kojem smo se mnogo potrošili, i emocionalno i fizički. Sada očekujem drugačiji meč. Vidim da su oslabljeni i da im neće igrati nekoliko igrača, iako se to nikad ne zna, jer stvari mogu da se promene u poslednji čas. Za nas će to biti težak meč, ali ne idemo tamo „spuštenog garda“ – rekao je Čović.

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!