ISPLIVAO SUKOB MEĐU HRVATIMA: Otkad smo nas dvojica na ti?

Novosti online

18. 11. 2021. u 08:19

FUDBALSKA reprezentacija Srbije izborila je plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

ИСПЛИВАО СУКОБ МЕЂУ ХРВАТИМА: Откад смо нас двојица на ти?

FOTO: HNS

Vatreni su srećno, ali zasluženo savladali Rusiju i izvadili vizu za Mundijal.

Ipak, u komšiluku je centralna tema svađa selektora Zlatka Dalića i fudbalera Šimeta Vrsaljka. 

Iskusni desni bek nije odigrao nijedan od poslednjih sedam kvalifikacionih mečeva za Mundijal u Kataru 2022, a prethodno je sklonjen na klupu tokom Evropskog prvenstva prošlog leta, na kojem su Hrvati ispali u produžecima osmine finala protiv Španije.

Hrvatske "Sportske novosti" objavile su detalje Vrsaljkovog sukoba sa selektorom Zlatkom Dalićem tokom Evropskog prvenstva, posle kojeg mu više nije pružao šansu u nacionalnom timu.

Prema pisanju tog lista, sve je počelo kada je Vrsaljko ljutito rekao Daliću na jednom ručku: "Ti mene nisi stavio da igram. Ti si to napravio...". Povod za takvu reakciju bila je odluka da Josip Juranović na Hampden parku zaigra protiv Škotske umesto njega.

FOTO: AP/Tanjug

 

"Otkad smo nas dvojica na ti?", odgovorio mu je Dalić, iznenađen što prvi put čuje da ga je Vrsaljko tako oslovio.

Navodno, Dalić je na treningu pozvao Vrsaljka na stranu i očitao mu bukvicu: "Kako možeš tako nastupiti prema meni? Zvali smo te u reprezentaciju i kad nisi igrao u klubu, pazili na tebe, kod svakog i najmanjeg problema vadili te iz igre da te sačuvamo od povrede, imaš status prvotimca, iako od Rusije nemaš kontinuitet igara... Šta sam sve za tebe napravio, a ti tako! Vidim da si umoran i zato želim svežeg Juranovića. To je jedini razlog", rekao mu je tada selektor.

Od tada Vrsaljko nije igrao za reprezentaciju i izgubio je mesto u timu, dok Dalić na toj poziciji više veruje drugim igračima. I sa njima je izborio vizu za Katar, zaključuju "Sportske novosti".

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DULJAJ O DERBIJU U KOME NEĆE BITI AKTER: Ko ima moj broj molim ga da me ne zove tokom utakmice, igrači će znati šta treba da rade