NEMA REPRIZE 2017. Italija ostala bez direktne vize za Mundijal, druga šansa - u paklu baraža

DVE propuštene šanse u završnici kvalifikacija poslale su evropskog prvaka u ralje baraža. Fudbalska reprezentacija Italije je sa dva remija, protiv Švajcarske (1:1), a zatim i Severne Irske u Belfastu (0:0), propustila priliku da izvadi vizu za Katar.

НЕМА РЕПРИЗЕ 2017. Италија остала без директне визе за Мундијал, друга шанса - у паклу баража

Tanjug

Sada će "azuri" morati da prolaze kroz isti pakao kao 2017. kada su ih Šveđani izbrisali sa Mundijala u Rusiji, takođe kroz plej-of, što je bio tek treći slučaj u istoriji ove države, posle 1930. i 1958.

Ne bi trebalo napominjati da bi drugi uzastopni propušten Mundijal bila epska katastrofa za ekipu koja je letos pokorila Evropu, a sada izgleda neprepoznatljivo.

A nije da nisu imali sve na talonu šampioni Starog kontinenta, samo jedna pobeda iz pomenuta dva duela obezbedila bi im direktan plasman na planetarnu smotru u pustinji naredne zime. Ipak, i pored razočaranja optimizam vlada u redovima "azura" i ubeđenje da će se kroz nikad teži baraž, u kojem su neophodne dve pobede, priključiti ostalim selekcijama u Kataru.


- I dalje verujem da smo sjajan tim. Ovo je težak trenutak, ispustili smo kvalifikacije koje smo imali u rukama. Moramo ponovo da pronađemo mir za mart i nastavimo da igramo. Za rivala smo imali Severnu Irsku, koja se samo branila, u martu će biti drugačije, ovo su mečevi za nokaut, tako da će biti mnogo više prilika za igru i pobedu. Verujem da ćemo ići na Svetsko prvenstvo, jer imamo dve utakmice i sigurno ćemo to uraditi kako treba - uveren je bio selektor Italije Roberto Mančini. 
 

Ko se kvalifikovao na Svetsko prvenstvo iz Evrope, a ko će u baraž?


Direktan plasman na Mundijal u Kataru 2022. iz Evrope su izborili Srbija, Belgija, Hrvatska, Danska, Francuska, Nemačka, Španija, Engleska i Holandija.

U baraž kao drugoplasirani idu Portugalija, Švedska, Italija, Ukrajina, Vels, Škotska, Turska, Rusija, Poljska i Severna Makedonija. Njima će se, zbog učinka u Ligi nacija, pridružiti Austrijanci i Česi.

Povlašćeni na žrebu će biti Portugalci, Škoti, Italijani, Rusi, Šveđani i Velšani, a sa ostalim učesnicima doigravanja (Poljska, Severna Makedonija, Turska, Ukrajina, Austrija, Češka) to neće biti slučaj.

BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)