OLE, DA SE NE LJUBIMO: Junajted ostavio odbranu u svlačionici, Siti vlada Mančesterom!

A. Ilić

06. 11. 2021. u 15:29

FUDBALERI Mančester junajteda poraženi su od Mančester sitija na Old trafordu rezultatom 2:0, a više od poraza brine još jedna utakmica u kojoj je tim Ole Gunar Solskera pružio nepovezanu igru u defanzivi.

ОЛЕ, ДА СЕ НЕ ЉУБИМО: Јунајтед оставио одбрану у свлачионици, Сити влада Манчестером!

FOTO: Tanjug

NNedostojno miliona koji su u tim uloženi, tako može da se okarakteriše igra nekadašnjeg fudbalskog giganta. Nakon blamaže protiv Liverpula nisu se igrači Junajteda proslavili ni protiv Sitija. 


Četrnaesti meč u nizu u svim takmičenjima crveni nisu uspeli da sačuvaju svoj gol. Već u 8. minutu četa Pepa Gvardiole vodila je 1:0. 

Žoao Kanselo je odlično šutirao nakon centaršuta, na putu ka golu Erik Baji je poslao  loptu u gol Davida De Hee, zanimljivo je da je Baji prvi fudbaler Junajteda koji je u mančesterskom derbiju zatresao svoju mrežu. 

FOTO: Tanjug

 Siti je nastavio sa visokim presingom posle gola. zadavali su dosta problema rivalu. Đavoli su se mučili ne da ugroze gol Edersona, već da uopšte prenesu loptu na polovinu rivala. 

Tek nakon 25 minuta igre domaći su imali izglednu šansu. Luk Šo je po levoj strani uputio dobar centaršut. Ronaldo ga je dočekao volejem. Brazilac na golu plavih je odlično reagovao. 

To kao da je razljutilo goste. Fil Foden je u 29. minutu izbegao ofsajd zamku, ubacio je do Kevina de Brujnea, Belgijanac je snažno šutirao, blokiran je. Odbitak dolazi do Gabrijela Žesusa koji sa pet metara tuče ka golu, a De Hea je učinio nemoguće - sačuvao je svoj gol.  

FOTO: Tanjug

Iz Kornera je zapretio i Kanselo. De Hea je morao da se ispruži koliko je dugačak, ali je sačuvao gol. Potom Foden nekoliko trenutaka kasnije šalje loptu sa strane, a nespretni Megvajer je umalo postigao drugi autogol. De Hea dobro brani. 

Nastavili su se potom stihijski napadi mlađeg mančesterskog ttima, nije imao pomoć španski golman koji se često nalazio na udaru napadača rivala. 

Pred samo poluvreme poklekao je čuvar mreže Junajteda. Bernardo Silva je postigao gol iz čudne pozicije. Letargična odbrana domaćeg tima propustila je kroz šesnaesterac loptu koja je pala pred Silvu, koji pogađa u grudi golmana protivničkog tima, a lopta je nakon toga završila u mreži. 

FOTO: Tanjug

Znatno je spao ritam igre u drugom poluvremenu. Gundogan je u 67. minutu imao prvu izglednu priliku, šutirao je iz "mrtvog ugla", pogodio je samo spoljni deo mreže. Do kraja je još jednom gost zapretio. Fil Foden je izašao pred golmana domaćih u 81. minutu, pogodio je samo stativu. Na kraju 2:0 za Mančester siti, a Ole Gunar Solsker je još jednom platio ceh lošim reakcijama odbrambenih igrača. 

Nakon meča protiv Liverpula spasao ga je smene Aleks Ferguson, videćemo hoće li tako biti i ovog puta. 

BONUS VIDEO

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024