UZALUD FUDBALSKA MAGIJA! Partizan ispustio pobedu nad Gentom, do evro-proleća težim putem

D. N.

04. 11. 2021. u 18:33 >> 20:34

PARTIZAN je u 4. kolu Lige konferencija u Belgiji odigrao 1:1 na gostovanju Gentu, koji je tako zadržao tri boda prednosti na tabeli, pa mu zbog boljeg učinka u međusobnim duelima treba samo jedna pobeda u naredna dva kola da bi direktno prošao u osminu finala. Drugo mesto, podsetimo, vodi u svojevrsni baraž i to u vidu duela sa trećeplasiranim timovima iz Lige Evrope.

УЗАЛУД ФУДБАЛСКА МАГИЈА! Партизан испустио победу над Гентом, до евро-пролећа тежим путем

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Stigli su crno-beli na "Gelamko arenu" željni revanša za poraz u Humskoj, imali su otežavajući okolonost što ih sa klupe nije vodio suspendovani trener Aleksandar Stanojević, koji je, istina, uz pomoć Dragana Velanca, sa tribina bio "na vezi" sa Igorom Duljajem koji je bio ispred klupe, ali zamišljeni planovi natrčali su najpre na ozbiljan odgovor Belgijanaca.


Gent je u prvom poluvremenu imao "dvotrećinski" posed lopte, njegove opasnije akcije trajale su duže, delovale bolje, ali je i pored sabijenosti na sopstvenu polovinu terena, Partizan imao najbolju priliku u uvodnom delu meča.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Detalj sa meča Gent - Partizan


Jer, posle nekoliko prilika za domaćine, a Kums je najviše na muke stavio Popovića čija je sjajna intervencija sačuvala mrežu beogradskog tima, stativa je spasila Gent. Igrao se 28 minut kada je Bibras Natho iz slobodnog udarca pogodio okvir suparničkog gola, gađajući bliži, levi gornji ugao gola, pa su se i nekoliko desetina pristunih "grobara", koji su se oglušili o "korona-zabranu" dolaska gostujućih navijača, a i čitav tim crno-belih, na trenutak uhvatili za glavu.
 

Međutim, bilo je razloga za glavobolju i zbog konstantnih napada belgijske ekipe, koja je često veoma dugo "plela mrežu" oko Partizanovog gola, a preko Depoatra i lukavog Ođiđe-Ofoea neretko i stvarala prilike za promenu rezultata.


Kako je odbrana crno-belih odolela tim naletima, i pre i posle pomenute Nathove šanse, došao je na red veliki predah, a isprva "usporeno" drugo poluvreme postalo je zanimljivije kada su krenule da se ređaju šanse.


Gent ih je imao češće i više, ali je opet Stanojevićev tim imao bolje, poput dve uzastopne Miloša Jojića, koji je najpre bio u poslednji čas blokiran u 54. minutu, a potom došao do lopte koju je poslao preko prečke. Međutim, spasa za domaćine nije bilo deset minuta kasnije.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Detalj sa meča Gent - Partizan


Urošević se probio sa leve strane ka sredini, uputio je vrlo snažan i još precizniji udarac sa samog ugla šesnaesterca, a lopta je završila u daljem gornjem uglu mreže, za oduševljenje svih kojima su crno-beli dragi, a nevericu trenera Genta Hajna Vanhazebruka.


Ipak, u neverici su relativno brzo bili i gosti. Strateg domaćih je ekspresno napravio tri izmene, a jedna od njih, Tarik Tisudali, krunisao je dobro osmišljnu akciju u 80. minutu i, usmaljen usred peterca, lako savladao Popovića.


Ta situacija bila je možda i najbolja slika totalne ofanzive kojoj se posvetio belgijski klub, jer su se za tili čas brojni igrači Genta stuštili u kazneni prostor, "razvukli" odbranu rivala, a Čakvetadzeov centaršut došao baš do usamljenog strelca, koji je imao lak posao da postigne gol. Time je postavljen konačni rezultat, iako je domaćin u završnici bio u još nekoliko izglednih situacija koje su mogle da obraduju njegove navijače. Oni su, ipak, zadovoljniji bili na kraju od svojih rivala, jer je Gent ostao prvi, a boravak na toj poziciji pred dva poslednja kola bio je osnovni cilj i jednih i drugih pred ovaj meč.
Tabela grupe B Lige konferencija posle 4. kola
1. Gent 4 3 1 0 5:1 10 bodova

2. Partizan 4 2 1 1 5:2 7

3. Flora 4 0 2 2 4:7 2

4. Anortozis 4 0 2 2 4:8 2

Evo i kako je meč u Belgiji protekao uz prenos na portalu "Novosti":

 
KRAJ! Gent - Partizan 1:1

91' - Posle Meniga i Uroševića, koje su odmenili Lutovac i Obradović, iz igre izlazi i Danilo Pantić. Umesto njega je u igri Nemanja Jović.

90' - Igraće se još tri minuta sudijske nadoknade vremena.

86' - Urošević, strelac spektakularnog gola za Partizan, probao je "projektilom" da donese novu prednost crno-belima, ali je loptu sa oko 20 metara poslao otprilike isto toliko iznad gola. Naradio se na ovom meču, nema mu se šta zameriti...

85' - Nastavlja se velika, baš velika ofanziva Belgijanaca. "Namirisali" su domaćini da je rival sada najranjiviji, pa pokušavaju da to što pre iskoriste. 

81' - Prosto, brojni igrači Genta su očekivali centaršut, "razvukli su" odbranu Partizana, a jednu od tih "rupa" u defanzivnom bedemu iskoristio je Tisudali koji je lako, kao na treningu, loptu sa zemlje poslao u nebranjeni deo mreže... 1:1 je u Belgiji, što je rezultat koji Gent vraća na prvo mesto grupe.

80'- Gol za Gent! Rezervista Tisudali je strelac! Ostao je sam u petercu, "pronašao" ga je centaršut s desnog krila i... laka egzekucija. 

76' - Ne može Natho da nastavi da igra. Srećom po crno-bele, Milan Smiljanić se baš spremao da uđe u igru, pa će baš njega i zameniti. Natho, koji je pogodio stativu u prvom poluvremenu, polako izlazi s terena. Izgleda da nije neka teža povreda u pitanju, srećom po njega i crno-bele.

72' - Novi nalet Belgijanaca, ali iznova se sjajno brani Partizan. Koliko je Urošević zaslužan za vođstvo, toliko je i defanzivna igra crno-belih, koja je dosad izdržala sve nalete rivala.

69' - Trostruka izmena u ekipi Genta. Izlazi opasni Ođiđa-Ofoe, ali i Bezus i Ovusu, a na terenu su Čakvetadze, Tisudali i De Sart. Stanojević i dalje sa istih 11 igrača Partizana koji su počeli meč.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Detalj sa meča Gent - Partizan

65' - Slobodan Urošević je postigao fantastičan gol, jer je primio loptu na levom krilu, pomerio se malo u stranu, a onda sa ugla kaznenog prostora poslao savršeno snažno, a savršeno felširanu loptu u dalji gornji ugao gola Genta. Trener domaćih Hajn Vanhazebruk vrti glavom u neverici.

GOOOOL! Partizan vodi, Urošević postiže golčinu!

63' - Ne da se Partizan, traži i on način da postigne gol. Menig je lepo primio loptu, ali to što je proigrao borbenog rikarda nije bilo dovoljno da napadač crno-belih napravi gol-šansu.

59' - Treći, ili četvrti put pristalice Genta traže penal, viču sa tribina na sudiju, ali Depoatr je pao jer je u "remplovanju" sa Vujačićem, prosto, bio fizički slabiji (iako je visok 197 cm, ali je Partizanov defanzivac jednostavno boljim postavljanjem poslao rivala na tlo).

55' - Uzvraća Gent, Kastro-Montes se našao u dobroj poziciji u šesnaestercu crno-belih, ali nije uspeo da prevari odbranu rivala. Mada, vrlo nezgodno je bilo po Partizan...

54' - Au, kakve šanse za Miloša Jojića. Imao je odličnu situaciju za šut Partizanov vezista, probao je da zatrese mrežu sa oko 15 metara, bio je u poslednji čas izblokiran, a sekund kasnije je došao opet do lopte. Međutim, ni drugi njegov udarac nije bio idealan, lopta je preletela preko prečke!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Detalj sa meča Gent - Partizan

50' - Malo "usporeniji" početak drugog poluvremena u odnosu na ono prvo. Prvi preti Bazos, šutem sa distance, koji je bio neprecizan.

46' - Drugi deo utakmice je upravo počeo.

Kraj poluvremena, 0:0 je u Belgiji, gde je vrlo aktivni, na momente prilično dominantniji domaćin najčešće pretio preko Depoatra i Ođiđe-Ofoea, ali je najbolju šansu zapravo imao Partizan i to kada je (posle uvodnih pokušaja Meniga i Pantića) stativu iz slobodnjaka pogodio Bibras Natho. 

44'- Ko šta radi, navijači Genta traže penal od engleskog sudije Kavanaa. Sada su se drali na sav glas posle jednog potpuno bezazlenog duela u Partizanovom kaznenom prostoru.

43' - Interesantno, iako Gent ima skoro sve vreme incijativu, u šutevima vodi samo sa 6:4 (u okvir gola je 2:2). Partizan možda retko napada, ali kada to čini, ume da bude prilično nezgodan po rivala.

41' - Mali predah za crno-bele defanzivce, kojima nije lako u prvom poluvremenu. Faul Kastro-Montesa nad Vujačićem, u napadu belgijskog tima.

39' - Nastavlja Gent sa inicijativom, osmorica njegovih igrača svaki put organizuju napad, s petoricom koja "pletu mrežu" oko kaznenog prostora, na čijoj ivici su dvojica igrača.

36' - Ođiđa-Ofoe je, definitivno, najopasniji igrač Genta. Ne samo zbog onog šuta s početka meča, koji je Partizanov golman sjajno zaustavio, već zato što konstantno predstavlja pretnju za crno-bele. Nekada kretnjom, nekada iznenadnim potezom poput propuštanja lopte rivalima, a često driblinzima ili šutem sa distance. Nije lako defanzivcima gostiju s njim...

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Detalj sa meča Gent - Partizan

33' - Partizan se, evidentno, fokusirao na bržu igru "u tranziciji". Gent ima loptu 66% vremena, a crno-beli u onih preostalih 34% pokušavaju da se hitrim prodorima po krilima domognu željenog pogotka. 

30' - Bezos diže samopouzdanje Belgijancima, dobro se izborio za udarac glavom posle centaršuta, ali nije uspeo da loptu uputi gde je želeo. Srećom po crno-bele, jer nije bilo naivno.

28' - Stativa! Natho je prelepo izveo slobodnjak, prebacio živi zid, gađao bliži gornji ugao gola rivala, a okvir je sprečio pogodak! Svi igrači Partizana koji su bili u blizini su se uhvatili za glavu... 

28' - Velika prilika za Partizan. Ovusu je oborio Rikarda, biće slobodan udarac sa oko 20 metara, iskosa s leve strane. Natho je pored lopte.

26' - Buni se domaća publika, traži penal za njihove ljubimce, ali intervencija Saničanina, koji se poslužio rukom u uobičajenoj borbi za loptu, nije bilo za najstrožu kaznu. Dobra odluka engleskog sudije.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Detalj sa meča Gent - Partizan

23' - Nastavlja belgijski tim da duže od svog rivala gradi napade. Malo su oni delovali opasnije od 15. do 20. minuta, nego od tada, ali... i dalje bolje kontrolišu igru domaćini nego kada su u posedu crno-beli.

20' - Evo i šanse za Danila Pantića! Rikardo je probao da nadmudri odbranu Genta, lopta je stigla do Pantića koji se ubacio po levoj strani, ali njegov šut iskosa nije bio dovoljno precizan da se mreža Genta zatrese.

17' - Drugi put se za tri minuta zatresla mreža Partizana, ali posle prekršaja Depoatra nad Miletićem, pa je šut usledio posle sudijskog zvižduka za faul, zbog čega je i dalje 0:0.

16' - Prvi šut crno-belih. Rikardo je proigrao Kvinsija Meniga na levom krilu, a ovaj gađao bliži ugao gola rivala. Golman je sprečio pogodak, no ohrabruje pristalice crno-belih ova situacija posle inicijative Genta.

15' - Zatresla se mreža Partizana, ali su sudije videle da se radilo o aktiviranju napadača iz nedozvoljene pozicije, pa je gol poništen zbog ofsajda.

FOTO: M. Vukadinović

Tekst potpisa

12'- Iako je suspendovan zbog isključenja na prethodnoj  utakmici ovih rivala, Aleksandar Stanojević ipak vodi ekipu. I to na snalažljiv, a propisima dopušten način. Naime, on se nalazi na tribinama "Gelamko arene", a iako ne sme direktno da mobilnim telefonom razgovara sa svojim pomoćnikom, Igorom Duljajem, koji je uz aut-liniju, pored Stanojevića stoji Dragan Velanac, kome on daje instrukcije, a on putem mobilnog telefona Duljaju prenosi šta šef stručnog štaba Partizana primećuje.

10' - Saničanin se, zahvaljujući svojoj borbenosti, prilično srećno (iako je dobio udarac loptom u glavu, srećom - ne previše jak) izborio da spreči da šut rivala ugrozi gol crno-belih. Deset minuta igre, mreže i dalje miruju, a jedini je dosad morao da reaguje golman Partizana, posle pomenutog šuta Kumsa.

8' - Najnovija informacija: MOTIV VIŠE ZA PARTIZAN: Stanojeviću stigle odlične vesti iz Estonije

7' - Inicijativu ima domaćin na početku utakmice, donekle i očekivano. Sa druge strane, Pantić je probao da se probije kroz suparničku polovinu terena, oboren je, ali engleski sudija ne misli da je u pitanju bio faul.

6' - Najnovija informacija: SNALAŽLjIVI "GROBARI": Partizan dobio (ne)očekivanu podršku u Belgiji (FOTO)

4' - Prva ozbiljna situacija na meču, Kums je oprobao udarac sa oko 25 metara, ali Popović je uspeo da skrene loptu u korner. Odličan šut, ali i još bolja odbrana.

1' - Utakmica je počela!

18.15 - Na klupi Partizana su, uz golmana Stevanovića, još i Pavlović, Baždar, M. Živković, Ostojić, Milovanović, Terzić, Obradović, Jović, Lutovac i Smiljanić. Domaćin ima jednu rezervu više, a šansu sa klupe čekaju Roef, Operi, Mbojo, Čakvetadze, Lemajič, De Sart, Oladoje, Samoiz, Bruno, Bajo, Godo i Tisudali

17.40 - Postale su poznate startne postave za meč Gent - Partizan, a crno-beli će zaigrati sa četiri "nova" igrača u odnosu na prethodni susret sa ovim rivalom.

17.20 - Ono što je sigurno, to je da na svom standarnom mestu, uz aut-liniju, neće biti trener Partizana Aleksandar Stanojević, koji je isključen u sudijskoj nadoknadi vremena na prethodnoj utakmici ovih timova. U njegovom odsustvu, ekipom će "sa klupe" komandovati Igor Duljaj i saradnici.

17.15 - Uskoro se očekuju sastavi timova, jedanaestorke koje će na teren povesti engleski sudija Kris Kavano.

Uoči meča

Crno-beli, koji su u Humskoj poraženi od Belgijanaca sa 0:1, mogli bi da preuzmu prvo mesto na tabeli ako ostvare rezultatski veći trijumf na ovom gostovanju. 

A prvo mesto u grupi mnogo je bitno, jer samo ono direktno vodi do "evropskog proleća", odnosno osmine finala koje se igra u februaru, dok drugoplasirani timovi iz grupa moraju 13. decembra da sa trećeplasiranima iz Lige Evrope igraju svojevrsni baraž, odnosno šesnaestinu finala Lige konferencija.

Na tabeli grupe B situacija pred 4. kolo je sledeća:

Gent 3 3 0 0 4:0 9 bodova

Partizan 3 2 0 1 4:1 6

Flora 3 0 1 2 2:5 1

Anortozis 3 0 1 2 2:6 1

FOTO: M. Vukadinović

Bibras Natho

Ukoliko klubovi završe takmičenje s istim brojem bodova, prvo se gleda učinak u međusobnim duelima, pa ako su po tada osvojenim bodovima izjednačeni, gleda se gol-razlika u međusobnim duelima, a ako je i to isto, odlučuju, redom, sledeći parametri:

1) ko je dao više golova u međusobnim mečevima, pa potom, ako zatreba, 2) ukupna gol-razlika u grupi, pa 3) ukupan broj datih golova u grupi, pa onda 4) broj pogodaka u gostima, a ako ustreba - 5) broj pobeda, pa 6) broj trijumfa na gostovanjima, zatim bi se, po potrebi, gledali 7) disciplinski poeni (njih određuju žuti i crveni kartoni), a ako po svim tim parametrima rivali budu izjednačeni, odlučuje "osmi faktor" - UEFA klupski koeficijent.


BONUS VIDEO  Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade