PARTIZAN MOĆAN PRED GENT: Crno-beli preslišali Čukarički

A. Ilić

31. 10. 2021. u 20:24 >> 20:25

FUDBALERI Partizana slavili su u 15. kolu protiv Čukaričkog na stadionu u Humskoj. Iako je Čukarički imao svojih prilika da ugrozi gol Aleksandra Popovića, nije postigao pogodak. Domaćin je svoje prilike iskoristio, te će u odličnom raspoloženju uz pobedu 2:0 (2:0) crno-beli dočekati gostovanje Gentu.

ПАРТИЗАН МОЋАН ПРЕД ГЕНТ: Црно-бели преслишали Чукарички

FOTO: Sandić foto/FK Partizan

Čukarički je dobro otvorio utakmicu u Humskoj. Uputili su gosti dva udarca ka golu Partizana na startu meča, a prvu veliku šansu imao je domaćin i to kao plod greške rivala. Petrović je bio neodlučan u svom petercu, lopta je nekako došla do Bibrasa Natha, koji ju je prosledio do Rikarda Gomeša, ali se na kraju čuvar mreže "brđana" iskupio. 

Samo četiri minuta kasnije viđena je velika prilika za tim sa Banovog brda. Ndiaje je šutirao, pogodio je stativu, na odbitak je natrčao neko od napadača gostiju, ali ofsajd. 

Već u 24. minutu nova prilika za tim Saše Ilića. Čolović je bio u šansi. Intervenisao je Popović koji je zakačio loptu taman toliko da se nakon što je okrznula prečku otkotrlja u korner. Dva minuta kasnije na povredu se požalio Saša Zdjelar, kako je rečeno iz PR tima crno-belih osetio je bol u loži te je Stanojević na njegovo mesto na terenu poslao Danila Pantića. 

FOTO: Sandić foto/FK Partizan

Kaznio je domaćin promašaje u 33. minutu. Jojić je dobro izveo prekid po desnoj strani, a Vujačić je bio najviši u skoku za 1:0. 

U drugom minutu nadoknade Živković je u postigao gol. Odlično je loptu uputio Urošević, prošla je lopta do Meniga koji je samo prosledio do defanzivca crno-belih za miran odlazak na pauzu. 

Dobru priliku Rakonjac je imao za goste, namestio se na udarac u 52. minutu, šutirao tik iznad gola Popovića. Usledila su dva uzbudljiva minuta. 

Prvo je Pantić oduzeo loptu na sredini terena, poslao ju je odlično do Rikarda Gomeša, a napadač crno-belih je šalje do Meniga i Jojića u srcu jedanaesterca, ipak lopta prolazi kraj njih, oprobao je udarac Živković, bio je blokiran. 

Velika šansa sa druge strane. Čolović je fantastično centrirao, Popović je morao da se "ispruži" da bi sprečio loptu da uđe u gol.  

Tok meča možete videti u nastavku teksta. 

PARTIZAN - ČUKARIČKI 2:0 (2:0)

(Vujačić 33', Živković 45+2)

FOTO: Sandić foto/FK Partizan

90' Tri minuta produžen je meč,  Vujačić je u nadoknadi bio blizu gola. 

86' Nastavio je bivši fudbaler Napretka sa igrom nakon lekarske intervencije. 

84' Nije dobro za domaće, čini se da je Urošević pri pokušaju dodavanja, čini se da ima problema sa ahilovom tetivom. 

83' Usledio je period nešto mirnije igre. Oba tima su usporila tempo igre. 

77' Pantić je pao, pokazuje sudija da se igra nastavi, potom je loptu u gol poslao Lutovac, bio je u ofsajdu. 

76' Čolić je zamenio Lukića, dok je Ndiaje napustio teren. 

72' Miljković je zamenio Živkovića, Smiljanić je na teren ušao umesto Bibrasa Natha. Partizan je iskorisito sve izmene. 

FOTO: Sandić foto/FK Partizan

66' Odlučio je Stanojević da napravi promenu.  Lutovac je u igru ušao umesto Meniga, dok je Nemanju Jovića zamenio Nikola Terzić 

62' Saša Ilić je na teren poslao Ergelaša i Jankovića, dok su izašli Kajević i Čolović. 

55' Čolović je fantastično centrirao, Kovač je glavom raspalio po lopti, Popović odličan. 

54' Pantić je oduzeo loptu na sredini terena, poslao ju je do Rikarda Gomeša, on je iskosa poslao do Jojića i Meniga, obojica su je propustili, na kraju je šutirao Živković sa dvadesetak metara, ništa. 

52' Sve je dobro Rakonjac odradio, namestio se za udarac između dvojice igrača crno-velih. Plasirao je loptu pod prečku, ali je ona odlučila da ga ne posluša i ode preko gola. 

FOTO: Sandić foto/FK Partizan

50' Rikardo je šutirao iskosa, daleko od gola. Odlično je "okrenuo" Kovačevića i stvorio prostor za šut. 

46' Nastavljen je meč u Humskoj. Iz PR tima Partizana stigla je informacija o statusu povrede Saše Zdjelara, vezista je osetio bol u loži te je izmenjen. 

Kraj prvog poluvremena

45' Produžena je utakmica dva minuta. Gol! Živković je u završnici produžetka postigao gol. 'Odlično je loptu uputio Urošević, prošla je lopta do Meniga koji je samo prosledio do defanzivca crno-belih! 

FOTO: Sandić foto/FK Partizan

39' Još jedna dobra lopta Jojića, ispred Rikarda Gomeša spretniji je bio Đorđe Petrović. 

33' Odlično je Jojić izveo prekid po desnoj strani, najviši u skoku bio je Vujačić 1:0 za domaćina. 

26' Zdjelar je samo pao na travu, nakon medicinske asistencije nije mogao da nastavi dalje. Zamenio ga je Danilo Pantić. 

24' Čolović se našao u velikoj prilici, intervenisao je Popović koji je taman toliko učinio da lopta okrzne prečku i završi u korneru. Još jednom je na teškom ispitu bio Popović iz kornera, još jednom je dobro reagovao. 

FOTO: Sandić foto/FK Partizan

21' Menig je za sada najveća pretnja po rivala, Holanđanin je bio u prilici, čini se da je izbegao ofsajd, ali tako nije mislio sudija Milan Stefanović. 

20' Tek sada je Partizan izveo prvi korner, nije bilo opasnosti za goste. 

17' Velika prilika za Čukarički. Ndiaje je šutirao, pogodio je stativu, na odbitak je natrčao neko od napadača gostiju, ofsajd. 

14' Urošević je proigrao Jojića koji je tukao glavom, lopta prolazi između Jovića i gola, kasnio je mladi napadač. 

FOTO: Sandić foto/FK Partizan

13' Usledila je velika greška pred golom Petrovića, bio je neodlučan golman Čukaričkog, lopta do Natha dolazi, potom i do Rikarda, ali se čuvar mreže "brđana" iskupio

9' Sada još jednom gosti prete, ovoga puta Docić je šutirao iz velike udaljenosti. 

4' Odgovorio je sada Kvinsi Menig, brani se Čukarički dobro. Odlična reakcija golmana gostiju. 

3' gosti za sada raspoloženi, uputili su dva udarca ka golu Popovića, nije bilo velike opasnosti po domaćina. 

1' počela je utakmica u Humskoj. 

Uoči meča

PARTIZAN: Popović, Saničanin, Vujačić, Natho, Menig, Gomeš, Živković, Jojić, Urošević, Jović. 

ČUKARIČKI: Petrović, Kovačević, Docić, Stevanović, Rakonjac, Kajević, Čolović, Šapić, Ndiaje, Kovač, Roganović. 

Fudbaleri Partizana igraju protiv Čuke, a zbog bolesti je Saša Ilić bio upitan pred meč, tek juče bilo je jasno da će nekadašnji kapiten crno-belih po prvi put u novoj ulozi istrčati na travnatu podlogu Partizanovog stadiona. 

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je pred meč izneo očekivanja. 

- Svesni smo da je ovo, uz gostovanje kod TSC najteža utakmica. Igramo sa ekipom koja je ubedljivo treća na tabeli i koja ima stabilnost, klub stoji iza njih, sve to im daje rezultate, zato je i sigurno da će biti teška utakmica. Sa druge strane, mi igramo na svaka tri dana utakmice, moramo da rotiramo koliko je moguće. Sviđa mi se kako se takmiči Saša Ilić. Znam njegov način razmišljanja, znamo ga svi kao igrača. On je pokazao da se takmiči i da igra na rezultat, on ima dobre rezultate, u poslednje vreme je igrao lepršavo, ofanzivno i agresivno. Nije on početnik, radio je sa reprezentacijom, ima već neki staž iza sebe, tako da je on potpuno spreman da radi na nekom najvišem nivou. Ima tu nekih detalja, poznaje nas, poznaje mene, tu će biti u prednosti - naglasio je Aleksandar Stanojević.

Slično razmišlja i Saša Ilić.

- Partizan je fantastičan ove sezone, igra odličan fudbal, takmičarski, uz sjajno vođenje sa klupe kolege Stanojevića. Napadaju crno--beli titulu sa pravom, s obzirom na kvalitet tima. Imaju širok izbor igrača, mnoštvo pojedinaca sa ogromnim individualnim kvalitetom, uvek spremnih da jednim potezom odluče pobednika - kaže Ilić.

Čukarički je trenutno treći na tabeli Superlige, iza Crvene zvezde i prvoplasiranog Partizana.

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda