OLIMPIJSKI SPORT SE MENJA IZ KORENA: Bez boksa i dizanja tegova u Parizu, MOK krivi Beograd?!

Novosti online

28. 10. 2021. u 16:39

OLIMPIJSKE igre u Parizu mogle bi da se održe bez dva stara olimpijska sporta.

ОЛИМПИЈСКИ СПОРТ СЕ МЕЊА ИЗ КОРЕНА: Без бокса и дизања тегова у Паризу, МОК криви Београд?!

FOTO: AP

Prostor za mogućnost da na OI 2024. nećemo gledati boks i dizanje tegova ostavio je prvi čovek Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah, on je rekao da nas odluka  

- Zabrinuti smo zbog stanja u ove dve federacije. Postoje ogromni problemi kako funkcionišu. Pratimo ih veoma pažljivo. Uskoro ćemo izaći sa svim informacija u interesu pre svega sportista, izjavio je Bah.

Navodi se da je AIBA, krovna organizacija boksa u finansijskim problemima, a zbog organizacionih, etičkih i problema sa suđenjem nije ni učestvovala u pripremi bokserskog turnira u Tokiju. 

FOTO: BSS

U saopštenju MOK-a dotakli su se i SP u Beogradu na kome se nisu našli predstavnici BS tzv. Kosova. za koje Nenad Borovčanin kaže da se nisu pripremili. Ipak, iz MOK-a smatraju da "neko nije vodio računa o svim stvarima kada je odlučeno da Beograd  

Problemi su prema mišljenju MOK-a nastavljeni i organizacijom Svetskog prvenstva u Beogradu, na kojem ne učestvuju predstavnici Bokserskog saveza Kosova. U Međunaordnom olimpijskom komitetu smatraju da „neko nije vodio računa o svim stvarima kada je odlučio da Beograd bude domaćin Svetskog prvenstva“.

Što se tiče federacije za dizanje tegova, Bah kaže da je nužno „da vidimo promenu u načinu razmišljanja i pogledu na sport“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a