DUGO ČUVANA TAJNA: Kežman do detalja opisao sukob sa Vidićem

Novosti online

28. 10. 2021. u 12:07

MATEJA Kežman je otvoreno progovorio o svađama i sukobima u fudbalskoj reprezentaciji Srbije u vreme kada je on igrao za nju. Kakav je sukob imao sa Nemanjom Vidićem, šta se desilo na treningu, da li ga je Vidić izbacio iz reprezentacije, zašto je Peđa Mijatović tvrdio da ga je on ispalio - o svemu tome govorio je Kežman.

ДУГО ЧУВАНА ТАЈНА: Кежман до детаља описао сукоб са Видићем

Foto arhiva VN

Prvo o Svetskom prvenstvu u Nemačkoj. Kežman kaže da je bila poremećena atmosfera u reprezentaciji.

- Petko je do tada bio ikona Srbije. On je od tima koji je bio katastrofa napravio tim koji je Španiju bacio na kolena. Petko je zaista sjajan trener, stručnjak i divan čovek koji je hteo najbolje, ali očigledno nije očekivao da će javnost zbog odluke da uvede svog sina da igra zaboraviti preko noći sve ono što je uradio dobro za reprezentaciju. On je 10 dana bio na stubu srama. Bio je to stravičan napad javnosti. On se tu izgubio. Mi igrači smo stali tada uz njega - priča Kežman.

O sukobu sa Nemanjom Vidićem Kežman je takođe otvoreno govorio. Na početku je naglasio da su on i Vidić bili cimeri u reprezentaciji 3-4 godine.

- Izlazili smo u grad zajedno i dan-danas smo prijatelji. Nemanja i ja smo imali jedan sukob na terenu. On nije mogao da igra jednu ili dve utakmice pošto je imao crveni karton, ali je trenirao sa svima nama. I tri dana pred utakmicu sa Holandijom na treningu, u toj igri me je udario jedno 2-3 puta u nogu.

- Daj, Nemanja, ajde malo mirnije. Nema potrebe tako. Utakmica je za tri dana.

- Kako treniram, tako i igram. Šta se žališ, fudbal je muška igra - odbrusio mi je Vidić.

Sledeći duel – meni dolazi lopta, on se zaleće i ja postavim lakat malo više i opalim ga u lice. On tu skoči:

- Šta je ovo?

- Kako treniram, tako i igram - ispričao je Kežman.

A onda naredna akcija - lopta dolazi do Kežmana, a Vidić uleće klizeći sa obe noge.

- Sledeći put kad mi je dolazila lopta Nemanja se zaleti i klizeći start u mene sa obe noge otpozadi. Bukvalno me okrenuo naglavačke. Tu sam koleno malo povredio. Srećom, bilo je samo nagnječenje meniskusa. Posle smo pričali o svemu i kasnije smo bili ok. Ali ja posle tog prvenstva nikada nisam dobio poziv za reprezentaciju. Ne znam zbog čega. Neko je posle pokušao da preko njega opere svoju odluku da me ne zove u reprezentaciju, pa su rekli kako je Vidić navodno uslovio – ili će igrati on, ili ja. Ja jesam igrao sjajno, ali je on u tom trenutku bio veći igrač. Posle sam pričao sa Nemanjom i rekao mi je da to nije imalo nikakve veze sa njim - ispričao je Kežman.

FOTO: N. Paraušić

 

Sukob sa Peđom Mijatovićem se desio zbog utakmice sa Rusijom. Tada je Milovan Đorić vodio reprezentaciju.

- Peđa Mijatović i Savo Milošević su bili prva dva špica, a Drulović i ja smo tu bili kao veliki talenti i neka nova generacija. Đorić je šest dana priprema uigravao Peđu i Savu za utakmicu, a mi smo bili u drugom planu. Ni oni ni mi nismo znali šta Đorić planira. Milovan nas je jutro pred utakmicu pozvao i rekao – deco vi danas igrate. Mi smo bili u čudu, kako oni ne igraju, pa oni se spremaju sve vreme, oni su ipak Peđa Mijatović i Savo Milošević. Milovan je rekao da ga to ne zanima, da on vidi nas dvojicu u naletu, da smo mi nova generacija i da hoće da mi igramo, a da će on sa njima to rešiti - priča Kežman i nastavlja:

- Sastanak u podne, pre ručka. Peđa dolazi i kaže - Momci samo da se pozdravim, ja ne mogu da prihvatim odluku da danas ne igram. To je iznad nekih mojih rezona.

Potom se zahvalio Đoriću i saigračima, izvinio se i napustio hotel. Posle utakmice zove me Peđa i kaže da sam ga ispalio. I tada mi on kaže da ima informaciju da sam ja dva dana pre utakmice znao da ću igrati, a da sam se pravio lud. Ja sam mu ispričao šta se zaista desilo, i posle je on sklopio celu priču tako da je taj odnos izglađen.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

TRAŽIO SAM JE PO JUTJUBU: Poznati srpski fudbaler ludo voleo Maju Manojlović