ROĐENDANSKI INTERVJU DANILA PANTIĆA: „Ovo sam poželeo za rođendan, boli me samo jedno...”

Novosti online

27. 10. 2021. u 10:58

TALENTOVANI vezista Danilo Pantić napunio je danas 26 godina, a za rođendan je klub navijačima dao poklon u vidu opširnog rođendanskog intervjua sa fudbalerom Partizana.

РОЂЕНДАНСКИ ИНТЕРВЈУ ДАНИЛА ПАНТИЋА: „Ово сам пожелео за рођендан, боли ме само једно...”

FOTO: FK Partizan

Danilo Pantić od povratka u Humsku igra važnu ulogu u mašineriji Aleksandra Stanojevića, može se reći da je Pantić preporođen nakon povratka iz Čelsija. 

- Mnogo je lakše igrati u ekipi koja je u dobrom momentu, formi, dobrom raspoloženju. Mi kao ekipa igramo veoma dobro od starta sezone, uklopio sam se u dobru energiju.

Šta je to što ima Aleksandar Stanojević, pa je napravio od vas tim koji „gazi” i u kom su svi igrači podjednako važni?

- To je ta energija koju trenutno imamo svi zajedno, igrači i stručni štab, odlična je atmosfera u ekipi. Trudimo se da svaki igrač da neki svoj doprinos, što je mnogo bitno jer se na kraju dođe do zaključka da je svaki igrač bitan za tim. Bitno je da se svi igrači osećaju korisno i da budu zadovoljni.

FOTO: FK Partizan

Koja ti je utakmica omiljena i u kojoj si ti bio najzadovoljniji svojom igrom?

- Nemam utakmice koje bih izdvojio ove sezone. Svaka nam je bitna, i u prvenstvu i u Evropi. Sutra igramo sa Metalcem, to nam je trenutno najbitnija utakmica.

Pretrpeo si par povreda od početka sezone, nisi igrao derbi. Koliko ti je teško kada znaš da ne možeš da pomogneš timu, već gledaš sa strane?

- To je jedna od stvari koja me je zabolela ove godine, što sam propustio derbi. Imao sam veliku želju da igram, naročito posle kasno primljenog gola. To je fudbal, povrede se dešavaju. Imaćemo još dva derbija do kraja sezone ako bude sve kako treba, biće prilike.

Partizanu je svaka utakmica „kao život”. Da li je realno da se ni u jednoj ne kiksne i koliko to stvara pritisak?

- Jako je teško, pogotovo u prvenstvu gde naš najveći rival teško gubi bodove. Mi moramo da držimo priključak najbolje što možemo. Teško je igrati iz utakmice u utakmicu sa imperativom pobede, ali već smo ušli u taj ritam i ne razmišljamo o drugim stvarima sem o pobedama. U svaku utakmicu ulazimo sa željom da pobedimo, što je najbitnija stvar. To je mentalitet koji se stvara, a mi ga trenutno imamo.

Danilo Pantić foto: N. Paraušić

Koliko se Danilo Pantić fudbalski promenio?

- Ne znam koliko se fudbalski promenio, to najbolje možete vi da procenite. Ono što je najbitnije, što ja vidim kao promenu jeste zrelost na terenu.

U akciji kod drugog gola Partizana protiv TSC-a dao si poseban impuls: pokrenuo je, brzo se ubacio na desno i sjajno dodao Rikardu. Hoće li biti takvih akcija u budućnosti?

- Bila je lepa akcija kod gola, tako treniramo, to je neki način igre koji Sale (Aleksandar Stanojević prim. aut) voli. On voli da se igra bez fudbal, sa malo dodira, da se razmišlja unapred i igra iz prve, ako je to moguće u datom trenutku. To je jedna od akcija sa treninga, ovaj put je prošla iako nije uvek lako da se igra iz prve.

Finiš utakmice protiv Genta i meč u Bačkoj Topoli dao je publici Danila Pantića kao na letnjim pripremama - nezadrživog. Osećaš li da si se vratio u formu posle povrede i koliko još može bolje?

Foto: Nebojsa Parausic

- Imao sam mali peh sa povredom na zagrevanju pred meč sa Sočijem. Bilo mi je teško posle dobrog početka sezone, nisam bio spreman za tu pauzu, ali to je sada prošlost. Osećam se odlično, mislim da sam blizu one forme sa starta sezone i da ću, kako sezona bude išla, biti sve bolji!

Za kraj otkriva svoju rođendansku želju: 

- Sebi i svojoj porodici sam poželeo samo sreću i zdravlje. Sve ostalo je dobro i na pravom putu - rekao je Pantić za zvanični sajt Partizana. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)