KRISTIJANO RONALDO PONOVO JUNAK "ĐAVOLA": Portugalac došao do 795. pogotka u karijeri, glavom "zakucao" čak 140 puta

Z. ĆOROVIĆ

21. 10. 2021. u 19:02

TAKVA fudbalska glava jednom se rađa. Bukvalno i figurativno. Nije slučajno što je najbolji golgeter svih vremena, još pet mu fali da u karijeri dođe do neverovatne cifre od 800 pogodaka. Od tih 795, čak 140 je postigao moćnim oružjem - glavom.

КРИСТИЈАНО РОНАЛДО ПОНОВО ЈУНАК ЂАВОЛА: Португалац дошао до 795. поготка у каријери, главом закуцао чак 140 пута

FOTO: AP

Kristijano Ronaldo je i u 36. godini još jednom demonstrirao da je neponovljiv pobednik, igrač čudesne harizme i vanserijskih dostignuća. Portugalac se i u meču sa Atalantom (3:2) opet našao tamo gde je najvažnije, kada je najpotrebnije, da postigne gol odluke (glavom) i reši meč.

SKOLS: ZABRINjAVAJUĆA POBEDA

BIVŠI as Mančester junajteda Pol Skols i dalje je vrlo skeptičan uprkos preokretu protiv Atalante.

- Za neutralnog posmatrača ovo je bila sjajna utakmica. Ali budimo realni, Junajtedova odbrana ne sme da prima onakve golove. Razumem uzbuđenje, ali u igri nisam uživao. Ona je bila zabrinjavajuća. Da li mogu ovako protiv boljih? Nikako. Svakoj se pobedi obraduje čovek, ali gledam ovaj meč i mislim na predstojeće sa Liverpulom i Sitijem. Ako protiv njih igraš s dvojicom centralnih veznih gubiš 3:0 ili 4:0 - uveren je Skols.

- To, gori "Teatar snova". Živi smo, mi smo Mančester junajted i nikad ne odustajemo - napisao je Ronaldo na "Instagramu" posle utakmice.

Nedavno je, isto tako u Ligi šampiona, takođe na "Old Trafordu, i to u sudijskoj nadoknadi, na sličan način doneo trijumf Junajtedu protiv Viljareala (2:1). Kada se, početkom septembra, reprezentacija Portugalije našla na ivici ambisa u meču sa Irskom kao spasilac se pojavio Kristijano i golovima u 89. i 96. minutu doneo preokret (2:1).

Imali smo sreće, pa mu sudije protiv Srbije nisu dobro videle i priznale onaj gol kod 2:2, a ne daj Bože da u revanšu 14. novembra na sličan način zaustavi "orlove na putu za Mundijal. Sigurno se mnogo teško podnose ti njegovi nokauti kada ste na protivničkoj strani.

A Ronaldo je za njih specijalista. Statističari su izračunali da je protiv Atalante postigao 42. gol u Ligi šampiona koji je odlučio pobednika, osmi posle 80. minuta. Samo pet ih je smestio sa bele tačke, tako da zlobnici ne mogu da mu uz ovu priču prišiju nadimak koji su smislili - "Penaldo". Njegov najveći rival Mesi je 39. puta bio čovek odluke. Takođe, prestigao je Argentinca i po broju različitih rivala koje je bar jednom matirao u elitnom takmičenju: 38:37.

LEVANDOVSKI NA KOTI 200

NAPADAČ Bajerna Robert Levandovski obeležio je fenomenalan golgeterski jubilej. Bavarci su kao gosti pregazili Benfiku sa 4:0, Poljak se jednom upisao u strelce i stigao do svog 200. pogotka na 194. utakmici za Bajern u koji je došao leta 2017. godine.

Takođe, ovo je bio najteži poraz Benfike na svom stadionu u Ligi ili Kupu šampiona.

Iskreni ljubitelji fudbala s pravom kažu da ovu dvojicu genijalaca ne treba upoređivati, već samo uživati u čarolijama koje redovno prikazuju na terenima, čak i sada kada su u poznim godinama. Obojica su i sada u centru pažnje, Mesi je sa dva hica doneo preokret Pari Sen Žermenu protiv Lajpciga (3:2).

Povratak Ronalda u Junajted pokazao se kao pun pogodak, od starta sezone se već šest puta upisao u strelce, tri puta u Ligi šampiona i to na tri vezane utakmice. Treneru "crvenih đavola" Ole Gunaru Solskjeru sačuvao je posao.

- Ako neko nekad pomisli da kritikuje Ronalda, neka samo pogleda ovu utakmicu sa Atalantom. Videće koliko se trudio sve vreme. Svuda ga je bilo - istakao je Solskjer.

Saigrač Pol Pogba nastavio je sa pohvalama.

- Ronaldo je šampion, za njega su to normalne stvari. Zato je najbolji.

Nema šta, šampionska glava. Zato za kraj da se zna da i ovim delom tela rastura. Od rekordnih 137 pogodaka u Ligi šampiona, Portugalac je glavom "zakucao" 25 komada. I u tom segmentu je neprikosnoven, odmakao je dobro svojim pratiocima Levandovskom (16) i Benzemi (15).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!