SVETSKI TALENTI "VEČITIH" Igrači Partizana i Zvezde među 60 budućih zvezda fudbala

Novosti online

07. 10. 2021. u 13:49

Oba naša najpopularnija kluba mogu da budu ponosna na ono čime raspolažu u mlađim kategorijama.

СВЕТСКИ ТАЛЕНТИ ВЕЧИТИХ Играчи Партизана и Звезде међу 60 будућих звезда фудбала

Detalj sa poslednjeg večitog Foto K. Mihajlović

Tradicionalna lista "najveći talenti svetskog fudbala", koju svake godine objavljuje britanski list "Gardijan" ovoga puta je obradovala i FK Partizan i FK Crvna zvezda.

Jer, "večiti" imaju po jednog predstavnika na ovoj 60-članoj listi.

Ona, kako to i inače biva, nije pravljena poput nekakvog rangiranja, već po abecednom redu, jer se svi koji su se na njoj našli smatraju "manje ili više ujednačenim talentima, koji poseduju vrhunski potencijal, ali koji tek treba da dokažu".


I, evo o kojim se ovdašnjim fudbalerima radi, odnosno kojim rečima je "Gardijan" opravdao njihovo uvrštavanje na ovu listu:

Aleksandar Kahvić (BiH) - Crvena zvezda 


Ovaj 192 centimetara visoki napadač je opsednut golovima. Da, možda se neki od njih postižu zbog izuzetne fizičke konstitucije koju ima u mlađim kategorijama, ali definitivno to nije jedini razlog zašto je na listu uvršten. I sam kaže da mu nije cilj da bude jednodimenzionalan.


- Radim naporno da budem što pokretljiviji centarfor, jer je pokretljivost najvažnija za napadače. Trudim se da se ne oslanjam samo na moju visinu i krupnu građu, kaže on.

Kahvić je ostavio snažan utisak kada je, potpisavši za Zvezdu, prosleđen filijali, Grafičaru: postigao je osam (da osam!) golova na tamošnjem U-17 debiju. Nastavio je da impresionira i u omladinskom pogonu Zvezde, čekajući šansu da uđe u prvi tim.

Samed Baždar (Srbija) - Partizan

Kada je Baždar postigao pet golova u jednoj utakmici omladinaca prošlog leta, nije delovao nešto pun entuzijazma:


- Ja sam vezni igrač, moj primarni zadatak je da kreiram šanse, ne da dajem golove, rekao je tada.


Ali, nastavio je da postiže pogotke, i to sa prosekom od više od jednog po meču, pa je brzo prekomandovan u prvi tim Partizana, za koji je debitovao u maju.

Da li će igrati skroz napred, ili iza napadača, još uvek nije poznato, jer ima veštine za obe pozicije: ubrzanje, dribling i, očigledno, završnicu, ali ima i dobro dodavanje, odličan pregled igre. On voli da igra dublje u veznom redu, koristi obe noge i intiligentan je u kretnji bez lopte.


Izuzetno se trudi, posvećen je timu, što dovodi i do dobre ulogu u presingu. Ovaj mladić, prosto, deluje kao da poseduje - sve", zaključuje se u tekstu "Gardijana".


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri