"TRČAĆU DOK MESI HODA": Ispovest Kilijana Mbapea, genija iz Bondija

Od stalnog dopisnika iz Pariza - Goran Čvorović

06. 10. 2021. u 09:00

KILIJAN Mbape uživa u igri uz Nejmara i Mesija. U velikom intervjuu koji je juče objavio "Ekip" fudbalski genije iz Bondija naširoko govori o svom timu i karijeri.

ТРЧАЋУ ДОК МЕСИ ХОДА: Исповест Килијана Мбапеа, генија из Бондија

FOTO: EPA

- Došli su nam sjajni igrači. Imamo veoma kompetitivnu ekipu, spremnu da se bori za sve trofeje - kaže Mbape, koji je odjednom, posle dugo ćutanja, dao dva intervjua, jer je za sinoć bio najavljen i njegov razgovor za radio-televiziju "RMC".

Osvrnuo se i na nešto usporeniji start PSŽ.

- Neki igrači su došli kasno, drugi su bili povređeni. S puno mikroproblema nismo mogli da dostignemo formu u pravom trenutku. Pobeda protiv Sitija je bila motor za pokretanje sezone - kaže, priznajući da još nisu u najboljem izdanju, ističući da je sada na igračima da osvajaju titule.

Svestan je vrednosti tima.

- Kada igraš s velikim igračima, moraš da činiš ustupke. Nisi više jedini veliki igrač - ističe Mbape i uz osmeh dodaje da je "hijerarhija uspostavljena". - Slažem se s tim da trčim kada Mesi hoda, nema problema! To je, ipak, Mesi!

O slavnom Argentincu ima samo reči hvale.

- Nikada nisam mogao ni da zamislim da će doći ovde! Bio je jedan od retkih igrača za koje sam mislio da je nemoguće da ću igrati s njima. Verovao sam da nikada neće napustiti Barselonu. Uživam u svakom trenutku pored njega. Nikada ne treba smetnuti s uma da je to privilegija.

Za Mesija kaže da voli fudbal i da nastoji da se integriše na svoj način, čak iako je pomalo stidljiv, ali da na terenu nije sramežljiv. Priznao je da je Nejmaru na utakmici protiv Monpeljea pre desetak dana dobacio da je "klošar koji mu nije dodao loptu".

- Jeste, rekao sam to. Takve stvari se događaju stalno u fudbalu. Zbog toga sam odmah, čim sam video koje je to razmere dobilo, porazgovarao s njim. Već smo mi razmenili dosta sličnih reči do sada, i to će se nastaviti, jer želimo da pobeđujemo. Ali, ne treba da bude ljutnje. I nema je uopšte, jer ga poštujem kao igrača i čoveka i divim mu se. Samo nisam bio zadovoljan zbog jednog dodavanja. Među nama nema problema.

NIKAD NEĆU ZABUŠAVATI

U PSŽ mu je sada dobro.

- Ostao sam i veoma sam zadovoljan. Nijednom tokom sezone nećete videti da zabušavam. Previše volim fudbal i previše poštujem klub.

Naravno, bilo je reči i o njegovom odlasku iz PSŽ.

- U početku sam tražio rok da razmislim. Pre Evropskog prvenstva sam rekao da neću da produžim ugovor - istakao je, objašnjavajući to željom da otkrije nove horizonte, posle sedam godina igranja u francuskom prvenstvu.

Priznao je i da je vezan za Pariz i da je jedini klub u koji bi letos otišao bio Real. Ali, nije se natezao, jer bi to, kako je rekao, bilo nezahvalno prema klubu koji ga je primio sa 18 godina i koji mu je mnogo dao. Kaže i da je na početku pomalo bio razočaran što je ostao, ali da se brzo okrenuo igri. Nije mu čak smetalo ni što su mu u jednom trenutku zbog toga zviždali na "Parku prinčeva":

- Rekao sam sebi da bih na njihovom mestu i ja zviždao! To sam shvatio kao izraz privrženosti. Nisu želeli da odem.

Što se tiče njegove situacije, ističe da proteklih mesec i po, dva, u PSŽ ne razgovaraju o produžetku ugovora, imajući u vidu da je hteo da ode, ali i dodaje:

- Dovoljno sam dugo u fudbalu da znam da istina od juče nije ona od danas, niti ona od sutra. Da su mi rekli da će Mesi igrati za PSŽ, ne bih poverovao. Ne zna se, dakle, šta može da se dogodi!

U intervjuu koji je dao na četiri prve strane u "Ekipu" Mbape priča i o reprezentaciji, promašenom penalu na Evropskom prvenstvu, susretu s Peleom koji je ostavio ogroman utisak na njega, talentovanom mlađem bratu Etanu (14) koji je stigao u PSŽ...

BONUS VIDEO: Izjave igrača nakon duela Partizan - Crvena zvezda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024